od phrnjak » 28.04.2011, 16:59
Ne postoji NAJBOLJA OPREMA kad je stoni tenis u pitanju. Sve je relativno i individualno. Bar sto se tice gume i drveta. Da bi izabrao ova 2 elementa opreme moras uzeti u obzir sledece:
1. Omiljeni stil igre
2. Godine zivota tj. fizicke performanse
3. Individualni osecaj za promenu proizvodjaca gume ili drveta
4. Kad mislis da si nasao gumu svog zivota jer si probao tudji reket, razocaras se kako to nije to na tvom drvetu
Naravno da i cena diktira kvalitet ali evo jednog kontra primera. Pre 3 godine probao sam da igram sa BRICE FX koja je bila medju najskupljima i jako popularna medju igracima nasih liga. Nisam mogao da se sastavim, Lopta mi je bezala, slaba mi je kontrola, trosim vise snage da izvucem spin, pa su i uglovi kontakta lopte i reketa kod te gume promenjeni u odnosu na druge gume... Promenio sam 3-4 vrsta guma i sada igram sa TENERGY 05 1.9mm. Tacno je da je njegova cena bezobrazna (skocila sa 32 na 55 eura) ali srecom meni treba samo na forhendu jer sam penholderas. Cini mi se da je butterfly najprodavaniji ali ne znaci da ce svakom da odgovara. A sto se drveta tice kladim se da je moje najmanje vredno. Prodao mi Krle pre 3 godine za 15 eura DONIC COBRA i jos ga koristim.
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.