Ok, probacu da rezimiram utiske o Vega Europe nakon zavrsene sezone.
Glavna prednost, a verovatno i namena gume lezi u kontrolisanim spinovima sa poludistance i daleko od stola. Kontrola pri spinovima je stvarno fenomenalna, a varijacije su beskonacne. Jedino sto joj mozda nedostaje su zavrsni spinovi koji buse protivnika, no, mislim da i toga ima sasvim dovoljno da zadovolji kriterijume vecine. I brzina i rotacija pri spinovima su najizrazeniji pri trzaj udarcima, kada loptica lepo udje u sundjer, koji je bas fino zadrzi i katapultira uz prijatan klik. Osecaj je pritom fantastican, bar za one koji vole da spinuju mekanim gumama.
Utisak da i nije bas brza mi se malo promenio kada sam okrenuo reket i lupao je bekendom. Primetno je brza od Acude S2 (i u max varijanti).
Ugao izbacaja je nesto nizi, pa je za napadanje jako rezanih lopti potrebno malo privikavanja. Pri svim ostalim napadima, lako se stice utisak da sta god posaljete ide na sto, a pri igri spin na spin dalje od stola, moze i da vam se ucini da imate prednost u odnosu na protivnika. Sve u svemu raj za spinere koji vole mekane gume.
...a da, nije spin jedini udarac
Stop je pesma a i neka preuzimanja kracim pokretom blizu stola idu lepo kada se izvedu kako treba (u cemu i nisam bas sjajan), dok mi neko ambiciznije, ubitacno preuzimanje nije bas polazilo za rukom. Stop ide bas lagano.
Ravni udarci idu iznenadjujuce dobro. Flip takodje, mada licno mislim da je tu marka gume i ne igra neku bitnu ulogu.
Cini mi se da i ne zadaje bas mnogo rotacije pri servama i reckavim pimplovima.
Nije mnogo osetljiva na dolaznu rotaciju, sto dodatno ide u prilog velikoj kontroli.
...
Veoma sam zadovoljan gumom, ali bas kao pravi stonoteniski dzanki, hocu jos

Konkretno, voleo bih nesto veoma slicno, ali za nijansicu tvrdje, sa malo visljim lukom i za nijansu brze. Sigma Europe deluje kao bas takva

Reketas, ako budes imao volje i vremena, biJo bih veoma zahvalan za neki kratak komentar / utisak / poredjenje sa nekom koju dobro poznajes