Xiom gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Xiom gume

Postod djordjestanic » 24.11.2011, 00:20

Pa Gimi nemoj da nas držiš u neizvesnosti.....

Jel stigla?
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod gimi » 24.11.2011, 22:53

Stigla juce, danas bila prva proba :D

Mislim da cu objektivne informacije moci da dam za nedelju dana, a i nisam bas danas bio u mogucnosti da je podvrgnem pravim testovima. No, ako ste zeljni prvih utisaka, evo ih :) ...i da napomenem, pre nego sto pocnem o stvarima koje su malo drugacije od ocekivanih, da je legla ko dupe na nosu i da sam nakon ovog prvog igranja veoma zadovoljan :good:

Kvalitet izrade deluje veoma visok. Poredjenja radi, ovakav utisak nisam stekao za coppu.
Za nijansu je sporija nego sto sam ocekivao. Do prave brzine dolazi kad se trzne brzi spin i tada je, barem za moje zaheve, sasvim dovoljno brza. Mozda je malcice brza od ove iz potpisa (x3).
Mekana je bas koliko sam i zeleo, recimo za nijansu meksa od acude s2.
Katapult je ok, ali malo manji nego sto sam ocekivao. Kod T05fx npr. je poprilicno veci.
Ugao bacanja je srednji do srednje nizak, bas kao sto sam hteo.
Spinovi su prilicno rotirani i loptica bas lepo "sklizne" sa stola pri odskoku. Varijacije je veoma jednostavno izvoditi - brz, spor, jako rotiran, visok, nizak, "ravan", ubitacan, postranican... Sve slusa :mrgreen:
Kontrola je +beskonacno.
Rekao bih da guma stvarno zablista pri napucavanju daleko od stola. Deluje tako jednostavno zavuci jak i precizan spin pri takvim razmenama udaraca.

Uzeti sve ovo sa dozom rezerve, jer je tek prvi utisak, a mnogo toga jednostavno nisam mogao da probam danas. Mislim da bi mnogi rekli kako je ovo savrsena guma za bekend, bas kao i za mnoge druge koje sam ja preferirao na forhendu. Sve u svemu, veoma zadovoljan :thumbsup: Moracu da dodjem u sredu na Davor open ne bih li joj nabacio malo turnirskog iskustva.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod gimi » 19.04.2012, 23:21

Ok, probacu da rezimiram utiske o Vega Europe nakon zavrsene sezone.

Glavna prednost, a verovatno i namena gume lezi u kontrolisanim spinovima sa poludistance i daleko od stola. Kontrola pri spinovima je stvarno fenomenalna, a varijacije su beskonacne. Jedino sto joj mozda nedostaje su zavrsni spinovi koji buse protivnika, no, mislim da i toga ima sasvim dovoljno da zadovolji kriterijume vecine. I brzina i rotacija pri spinovima su najizrazeniji pri trzaj udarcima, kada loptica lepo udje u sundjer, koji je bas fino zadrzi i katapultira uz prijatan klik. Osecaj je pritom fantastican, bar za one koji vole da spinuju mekanim gumama.

Utisak da i nije bas brza mi se malo promenio kada sam okrenuo reket i lupao je bekendom. Primetno je brza od Acude S2 (i u max varijanti).

Ugao izbacaja je nesto nizi, pa je za napadanje jako rezanih lopti potrebno malo privikavanja. Pri svim ostalim napadima, lako se stice utisak da sta god posaljete ide na sto, a pri igri spin na spin dalje od stola, moze i da vam se ucini da imate prednost u odnosu na protivnika. Sve u svemu raj za spinere koji vole mekane gume.

...a da, nije spin jedini udarac :grin:

Stop je pesma a i neka preuzimanja kracim pokretom blizu stola idu lepo kada se izvedu kako treba (u cemu i nisam bas sjajan), dok mi neko ambiciznije, ubitacno preuzimanje nije bas polazilo za rukom. Stop ide bas lagano.

Ravni udarci idu iznenadjujuce dobro. Flip takodje, mada licno mislim da je tu marka gume i ne igra neku bitnu ulogu.

Cini mi se da i ne zadaje bas mnogo rotacije pri servama i reckavim pimplovima.

Nije mnogo osetljiva na dolaznu rotaciju, sto dodatno ide u prilog velikoj kontroli.

...

Veoma sam zadovoljan gumom, ali bas kao pravi stonoteniski dzanki, hocu jos :) Konkretno, voleo bih nesto veoma slicno, ali za nijansicu tvrdje, sa malo visljim lukom i za nijansu brze. Sigma Europe deluje kao bas takva :)

Reketas, ako budes imao volje i vremena, biJo bih veoma zahvalan za neki kratak komentar / utisak / poredjenje sa nekom koju dobro poznajes :)
Korisnikov avatar
gimi

Postod zorog » 28.04.2012, 15:19

Prodajes li ti to? :)
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ZoranV » 28.04.2012, 17:59

gimi je napisao:Ok, probacu da rezimiram utiske o Vega Europe nakon zavrsene sezone.

...

Veoma sam zadovoljan gumom, ali bas kao pravi stonoteniski dzanki, hocu jos :) Konkretno, voleo bih nesto veoma slicno, ali za nijansicu tvrdje, sa malo visljim lukom i za nijansu brze. Sigma Europe deluje kao bas takva :)

:)

...pa mislim da je Omega III asia bas takva kakvu zelis...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod gimi » 28.04.2012, 18:46

Mnogo to tvrdo Zorane. Drugi pik mi je bio omega 4 euro, a u svakom slucaju bih se drzao euro varijanti.

Zorog, ova moja radi i dalje, ali je izgubila na hvatljivosti. Nakon sto je zamenim novom, sto da ne, mada bih u svakom slucaju preporucio novu :)
Korisnikov avatar
gimi

Postod ivan » 28.04.2012, 19:38

ta reketaseva sigma guma ne proizvodi nikakav spin, rekao bih kao cest protivnik. Probao sam njegov reket na kratko. Meksa je od t05, manje spina, priblizne brzine ako ne i malo brza, , nisko baca. Laka je za igranje jer nije tvrda, ali generalno mali spin/speed odnos. Dosta njegovih spinova sam vracao u mrezu.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 29.04.2012, 00:09

Predpostavljao sam da je tako,dugo igras sa njom...nista...ostaje samo da mi je poklonis,da se ne uvredim;) Kad zamenis,videcemo.Poz
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ivan » 30.04.2012, 10:34

gimi, jel ta guma tacky?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod gimi » 30.04.2012, 13:27

Ne, a i ona, po meni, proizvodi manje rotacije nego sto se prica po internet kafanama, i svakako manje od tenergy-ja.
Korisnikov avatar
gimi

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema