Tenergyjeva cena je malo dete...za novu Joolu!

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Tenergyjeva cena je malo dete...za novu Joolu!

Postod ZoranV » 14.11.2011, 20:54

djordjestanic je napisao:Vidim ja da je vreme da pređemo na hardbat.

Dođete u salu, uzmete reket od organizatora turnira. Operete dršku :grin: :grin: :grin:

I pinganje može da počne.

Što se mene tiče, te zabrane su stvarno bezveze. Pa nek dozvole APSOLUTNO SVE ili apsolutno ništa.

Ali to se neće desiti jer je u pitanju lova. Najviše love donose amateri. Amateri u potrazi za pobedom traže najbolju gumu koja igra sama....

Potraga neki put završi na petoj gumi, neki put na desetoj a NEKAD NIKAD (čitaj Vignja)....

Savetujem da ništa skupo ne kupujete jer ko zna šta će biti sa svim tim kad izađu nove loptice.

Sa svim se potpuno slazem, i za hardbat (napravio sam tri hardbat reketa i pola poslednjeg turnira igrao sa hardbatom) i za potpuno istu ili potpuno razlicitu opremu i za ono
'Potraga neki put završi na petoj gumi, neki put na desetoj a NEKAD NIKAD (čitaj Vignja)....'
i za ono amateri ali nikako za ono 'u potrazi za pobedom '! :arrgghh:
ne dozvoljavam da sam ni blizu takve floskule ili da budem blazi sintagme...
onaj kome je pobeda u nekoj igri jedini cilj moze samo tako i da misli...
onaj kome je cilj lepota igre gde su vazni i protivnik ali vise kao ucesnik u lepoj igri, u kome je vazno i orudje (a nekom je to oruzje, kome je pobeda samo vazna) kao verni pratilac koji osluskuje tvoje misli, ne misli da je pobeda najvaznija vec jedno uzviseno osecanje posle igre koje ne mora biti dozivljeno samo kroz pobedu...cak kod mene je kontra, jer kad nekog pobedim uvek ima neko odstojanje prema meni a kad lepo igramo i on pobedi, postanemo iskreni prijatelji...
a reketi su moja usvojena deca...dodju iz porodilista (prodavnice) kao sirocici ili iz popravnog doma (preprodavaca) vec kao buntovnici, koje treba, pazenjem i mazenjem i lepim oblacenjem (odabirom pravih guma), ukrotiti, a ne treskanjem o pod ili sto...odjednom zasijaju kao pepeljuga na balu ili labud iz ruznog paceta...
Priznajem, za mene je stoni tenis plemenita umetnost igre dva saigraca a ne dvoboj do smrti jednoga od ljutih protivnika, pobeda po svaku cenu pa makar ubivsi lepotu i igru...
iz igre je nastala umetnost a ona tezi apsolutnoj lepoti...ipak je Atina ostala poznatija i vecna, nego Sparta koja ju je porazila...
ljudi igrajte se vise a manje se medjusobno borite!
Da li bi dobar igrac kao Djordje bio zadovoljan kada bi mu svi priznali da je najbolji? I predavali mu meceve? Nikako: on tezi da od sebe napravi umetnost i savrsenstvo a ja tu ukljucujem i stotinak drugih jer ne mogu od sebe, ja sam tu najslabija karika, ali ono sto me vezuje sa tih stotinak je ljubav prema igri a ne postoji ljubav prema pobedi, to je narcizam. :amen:
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod zvezdarac » 14.11.2011, 23:33

Vignja, :amen:
ovo mi je leglo (i jasno mi je.. :wink: )
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod Pedja » 15.11.2011, 00:09

ZoranV je napisao:
djordjestanic je napisao:Vidim ja da je vreme da pređemo na hardbat.

Dođete u salu, uzmete reket od organizatora turnira. Operete dršku :grin: :grin: :grin:

I pinganje može da počne.

Što se mene tiče, te zabrane su stvarno bezveze. Pa nek dozvole APSOLUTNO SVE ili apsolutno ništa.

Ali to se neće desiti jer je u pitanju lova. Najviše love donose amateri. Amateri u potrazi za pobedom traže najbolju gumu koja igra sama....

Potraga neki put završi na petoj gumi, neki put na desetoj a NEKAD NIKAD (čitaj Vignja)....

Savetujem da ništa skupo ne kupujete jer ko zna šta će biti sa svim tim kad izađu nove loptice.

Sa svim se potpuno slazem, i za hardbat (napravio sam tri hardbat reketa i pola poslednjeg turnira igrao sa hardbatom) i za potpuno istu ili potpuno razlicitu opremu i za ono
'Potraga neki put završi na petoj gumi, neki put na desetoj a NEKAD NIKAD (čitaj Vignja)....'
i za ono amateri ali nikako za ono 'u potrazi za pobedom '! :arrgghh:
ne dozvoljavam da sam ni blizu takve floskule ili da budem blazi sintagme...
onaj kome je pobeda u nekoj igri jedini cilj moze samo tako i da misli...
onaj kome je cilj lepota igre gde su vazni i protivnik ali vise kao ucesnik u lepoj igri, u kome je vazno i orudje (a nekom je to oruzje, kome je pobeda samo vazna) kao verni pratilac koji osluskuje tvoje misli, ne misli da je pobeda najvaznija vec jedno uzviseno osecanje posle igre koje ne mora biti dozivljeno samo kroz pobedu...cak kod mene je kontra, jer kad nekog pobedim uvek ima neko odstojanje prema meni a kad lepo igramo i on pobedi, postanemo iskreni prijatelji...
a reketi su moja usvojena deca...dodju iz porodilista (prodavnice) kao sirocici ili iz popravnog doma (preprodavaca) vec kao buntovnici, koje treba, pazenjem i mazenjem i lepim oblacenjem (odabirom pravih guma), ukrotiti, a ne treskanjem o pod ili sto...odjednom zasijaju kao pepeljuga na balu ili labud iz ruznog paceta...
Priznajem, za mene je stoni tenis plemenita umetnost igre dva saigraca a ne dvoboj do smrti jednoga od ljutih protivnika, pobeda po svaku cenu pa makar ubivsi lepotu i igru...
iz igre je nastala umetnost a ona tezi apsolutnoj lepoti...ipak je Atina ostala poznatija i vecna, nego Sparta koja ju je porazila...
ljudi igrajte se vise a manje se medjusobno borite!
Da li bi dobar igrac kao Djordje bio zadovoljan kada bi mu svi priznali da je najbolji? I predavali mu meceve? Nikako: on tezi da od sebe napravi umetnost i savrsenstvo a ja tu ukljucujem i stotinak drugih jer ne mogu od sebe, ja sam tu najslabija karika, ali ono sto me vezuje sa tih stotinak je ljubav prema igri a ne postoji ljubav prema pobedi, to je narcizam. :amen:

ČISTA POEZIJA! VIGNJA,SVAKA ČAST :thumbsup: :good:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod LucicNS » 15.11.2011, 00:13

LucicNS je napisao:Da li je neko ovo uopste probao ili su price samo pausalne?

i?

Sem produhovljenih komentara ne vidim koristan opis...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod LucicNS » 15.11.2011, 00:42

LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod spiral » 16.11.2011, 00:20

Sta god ko da misli, ovo stvarno deluje kao impresivna guma i ne vidim (sem cene) razlog za osporavanje.
Sto se zabrana tice, potpuno ih podrzavam. Nema smisla da neko dobija meceve zato sto loptica dobija nepredvidiv spin i sl. Ako bi ITTF dozvolio sve, ne bi bilo grama drveta u reketima, a kakve bi trave tek nikle... Uostalom, da ITTF ne zabranjuje i odobrava opremu, kako bi inace zaradio ista? Ovo nije igra kao veliki tenis, gde se koristi sva moguca tehnologija. Da ne duzim, dozvoljavanje svega, unistilo bi igru.
Evo ideje za novi tip gume: pola trava pola invertovana :), pa udaras kojim delom hoces.
Korisnikov avatar
spiral

Pridružio se: 26.06.2011, 08:49
Reket: TBS+Tenergy05 FH 2.1 + Sriver G3 FX BH 1.9
Joola Chen Def + 755 + LKT XP Pro

Postod djordjestanic » 16.11.2011, 00:51

Ne igram sa travom. Međutim nemam problem sa tim da sve dozvole. Onda bi svi sadašnji igrači sa travama prešli na trave bez frikcije. To bi dovelo da se oni igrači koji ne igraju sa travama naviknu na takve gume.

Meni je sada problem jer nemam trening sa takvim igračima i onda kada dođe neko ko je "doradio" travu, stvarno mi treba dosta vremena da se prilagodim.

Na ovom i sličnim klipovima za ovu gumu nisam video ništa specijalno prilikom bloka. Ponaša se maltene isto kao i svaka druga trava bez frikcije.

Ono što deluje jako dobro to je lakoća sa kojim ovaj čikica u godinama napada na rezanu loptu. Tu je prava snaga ove gume.

Inače, meni je najnezgodnija trava TSP Curl (ima više verzija i sve su nezgodne na različite načine).
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Pedja » 16.11.2011, 10:54

Ama ljudi ! 85 eur za parče gume 20x20 cm... :roll:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Vladojica » 16.11.2011, 11:29

Pedja je napisao:Ama ljudi ! 85 eur za parče gume 20x20 cm... :roll:

Sve te zabrane imaju za cilj da se poskupe gume. Proizvodjaci su prvo u saradnji sa ittf-om zabranili sebi opremu koju mogu da naprave lako i jeftino, lepkove koji od obicne gume prave Tenergy i ne kostaju mnogo, a sada prave to isto samo deset puta skuplje.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 16.11.2011, 11:39

Prateci desavanaj sa opremom poslednjih godina zakljucio sam - da zelim da postanem proizvodjac guma.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema