djordjestanic je napisao:Vidim ja da je vreme da pređemo na hardbat.
Dođete u salu, uzmete reket od organizatora turnira. Operete dršku![]()
![]()
![]()
I pinganje može da počne.
Što se mene tiče, te zabrane su stvarno bezveze. Pa nek dozvole APSOLUTNO SVE ili apsolutno ništa.
Ali to se neće desiti jer je u pitanju lova. Najviše love donose amateri. Amateri u potrazi za pobedom traže najbolju gumu koja igra sama....
Potraga neki put završi na petoj gumi, neki put na desetoj a NEKAD NIKAD (čitaj Vignja)....
Savetujem da ništa skupo ne kupujete jer ko zna šta će biti sa svim tim kad izađu nove loptice.
Sa svim se potpuno slazem, i za hardbat (napravio sam tri hardbat reketa i pola poslednjeg turnira igrao sa hardbatom) i za potpuno istu ili potpuno razlicitu opremu i za ono
'Potraga neki put završi na petoj gumi, neki put na desetoj a NEKAD NIKAD (čitaj Vignja)....'
i za ono amateri ali nikako za ono 'u potrazi za pobedom '!
ne dozvoljavam da sam ni blizu takve floskule ili da budem blazi sintagme...
onaj kome je pobeda u nekoj igri jedini cilj moze samo tako i da misli...
onaj kome je cilj lepota igre gde su vazni i protivnik ali vise kao ucesnik u lepoj igri, u kome je vazno i orudje (a nekom je to oruzje, kome je pobeda samo vazna) kao verni pratilac koji osluskuje tvoje misli, ne misli da je pobeda najvaznija vec jedno uzviseno osecanje posle igre koje ne mora biti dozivljeno samo kroz pobedu...cak kod mene je kontra, jer kad nekog pobedim uvek ima neko odstojanje prema meni a kad lepo igramo i on pobedi, postanemo iskreni prijatelji...
a reketi su moja usvojena deca...dodju iz porodilista (prodavnice) kao sirocici ili iz popravnog doma (preprodavaca) vec kao buntovnici, koje treba, pazenjem i mazenjem i lepim oblacenjem (odabirom pravih guma), ukrotiti, a ne treskanjem o pod ili sto...odjednom zasijaju kao pepeljuga na balu ili labud iz ruznog paceta...
Priznajem, za mene je stoni tenis plemenita umetnost igre dva saigraca a ne dvoboj do smrti jednoga od ljutih protivnika, pobeda po svaku cenu pa makar ubivsi lepotu i igru...
iz igre je nastala umetnost a ona tezi apsolutnoj lepoti...ipak je Atina ostala poznatija i vecna, nego Sparta koja ju je porazila...
ljudi igrajte se vise a manje se medjusobno borite!
Da li bi dobar igrac kao Djordje bio zadovoljan kada bi mu svi priznali da je najbolji? I predavali mu meceve? Nikako: on tezi da od sebe napravi umetnost i savrsenstvo a ja tu ukljucujem i stotinak drugih jer ne mogu od sebe, ja sam tu najslabija karika, ali ono sto me vezuje sa tih stotinak je ljubav prema igri a ne postoji ljubav prema pobedi, to je narcizam.

, pa udaras kojim delom hoces.