Balans reketa

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Balans reketa

Postod ivan » 01.11.2011, 17:44

Mnogi igraci zanemaruju uticaj balansa reketa na igru. Posto sam ja kilav fizicki, osecam svaki gram tezine reketa viska. Laka drva ce vrlo cesto imati tesku glavu jer je drska laka. Reket sa teskom glavom (mislim "teskom za ruku koja ga koristi") moze izazvati i probleme sa zglobom. Mene posebno nervira sto nekad ne uspem da pomerim uopste reket kolko sam hteo, nego nekako pomerim ruku oko glave reketa (kad nema vremena za ceo zamah. Ipak mislim da igraci sa dobrom tehnikom imaju vise koristi od teske glave nego od lake, zbog veceg impulsa koji predaju loptici.
Trenutno koristim metalni dinar na dnu drske da malo izbalansiram. Ali sam mislio da stavim onu traku za drsku, iz jos dva razloga, malko je pretanka pa bi traka to bar malo popravila, i drugo znoji mi se ruka bas dosta pa mi reket cesto kliza. Jel zna neko koliko je teska ta traka i da li bi pomogla oko pomenutih problema?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Balans reketa

Postod First » 01.11.2011, 17:53

Izvini moram malo da skrenem sa teme sada. Juce kad smo igrali, jesi li primetio kako je kod Dunlopa teziste reketa u samoj drsci i iako sam stavio max debljinu tenergyja, glava nije ni najmanje pretezala napred. E to je kvalitet starijih reketa, jer nemaju suplje drske kao ove danasnje, gde moras da pazis koju debljinu guma uzimas, nego mozes da zalepis najtezu mogucu i neces izgubiti balans, tj. glava nece prevagnuti.

Odgovor na tvoje pitanje ne znam, nikada nisam koristio te trake za drsku, a i ne znoje mi se ruke ni malo :-D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Vladojica » 01.11.2011, 18:28

Ta traka nema tezinu, ja sam stavljao onu traku koja se koristi za teniski reket, ne znam da li se nesto razlikuju, osim po duzini, imam jednu nekoriscenu poklonicu ti je sledece nedelje, ako se konacno sinhronizujem da dodjem na turnir :D. U svakom slucaju osecaj je dosta cudan, jer drska ne da ne klizi iz ruke nego ti se ruka sad zalepi za drsku i nekako neprijatno lezi u ruci, bar je to bio moj utisak.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod dr.vladan » 01.11.2011, 19:28

Ja sam stavio grip za teniske rekete, osećaj sasvim dobar. Pošto stalno igram tenis, u toku sam sa opremom, predlažem najobičnije pro s gripove od 0.5 (tako ih označavaju). Namotavanje je lakše ako se krene "kontra" prvo od unutrašnjeg dela drške pa ka kraju, jer se i inače grip krati i seče, možeš ga uklopiti tako da idealno legne. Jedini je problem kada na kraju treba fiksirati taj grip lepljivom trakom (koju dobiješ uz grip), ona nekako klliza pri hvatu. Ja sam umesto nje stavio tanku leukoplast traku koja se koristi u medicini za lepljenje zavoja itd....
dr.vladan

Pridružio se: 30.06.2011, 22:31
Reket: Head YT Speed IG Elite tenis
Gewo Senta drvo
fh Andro Hexer
bh Btf Tackiness

Postod Pedja » 01.11.2011, 19:45

Ivane,uzmi teniski grip pa probaj...tako ćeš jedino znati!..A menja balans sigurno...Ja sam to koristio jedno vreme jer mi je drška kod nekog LKT-a bila pretanka(i šuplja)...

p.s. stavi što deblji sloj,stavi!Bolji ćeš hvat imati! :twisted: :evil: :twisted:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Prodik » 01.11.2011, 21:51

Ja sam koristio grip traku butty zato shto mi se ruka previshe znoji i mislio sam da cje to neshto ublazhiti, medjutim uopshte nije, a i pritom mi je bio nelagodan osjecjaj dok drzhim reket, pa sam je skinuo. Mogu ti je dati da probash ako hocjesh...
Prodik

Pridružio se: 30.04.2011, 13:11
Reket: Andrzej Grubba ALL+
Donic BARACUDA
Btty Tenergy 64

Postod moravac » 02.11.2011, 08:15

Postoje LKT drva sa promenljivim balansom, preko jedne opruge u šupljoj dršci i vijka zatezača.
Imam iskustva sa ovim reketom.. :good: ...
http://www.tabletennisdb.com/blade/lkt-puma.html
Možda to može da pomogne u balansu...
moravac

Postod bindra » 02.11.2011, 09:21

Ja sam koristio jedno vreme original Buterfly traku(kod Ostoje kupio oko 250 din) iz razloga da resim problem sa znojenjem.pomaze delimicno a sto se tice tezine mislim da ne utice jer je bas lagana.prijatan je osecaj u ruci u odnosu na drvo.
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod ivan » 02.11.2011, 09:49

Ako je traka mekana to utice na ponasanje reketa kolko ja kontam jer cini reket meksim. Meni bi trebala neka traka koja nije mnogo mekana, ni lagana, a da nije izolir traka koja je suvise glatka.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod bindra » 02.11.2011, 10:06

To imas u Tokiu na trecem semaforu levo kod Mc Donaldsa cetvrti ulaz,peti sprat,sesta vrata...
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Sledeća

Povratak na Oprema