Mnogi igraci zanemaruju uticaj balansa reketa na igru. Posto sam ja kilav fizicki, osecam svaki gram tezine reketa viska. Laka drva ce vrlo cesto imati tesku glavu jer je drska laka. Reket sa teskom glavom (mislim "teskom za ruku koja ga koristi") moze izazvati i probleme sa zglobom. Mene posebno nervira sto nekad ne uspem da pomerim uopste reket kolko sam hteo, nego nekako pomerim ruku oko glave reketa (kad nema vremena za ceo zamah. Ipak mislim da igraci sa dobrom tehnikom imaju vise koristi od teske glave nego od lake, zbog veceg impulsa koji predaju loptici.
Trenutno koristim metalni dinar na dnu drske da malo izbalansiram. Ali sam mislio da stavim onu traku za drsku, iz jos dva razloga, malko je pretanka pa bi traka to bar malo popravila, i drugo znoji mi se ruka bas dosta pa mi reket cesto kliza. Jel zna neko koliko je teska ta traka i da li bi pomogla oko pomenutih problema?

. U svakom slucaju osecaj je dosta cudan, jer drska ne da ne klizi iz ruke nego ti se ruka sad zalepi za drsku i nekako neprijatno lezi u ruci, bar je to bio moj utisak.
...