od LucicNS » 01.08.2011, 22:59
Sto rece Stanic, ta taktika je zaista dobra samo za lose materijaliste, ali valjda protiv takvih i ne treba neka taktika.
Ja imam OX i tesko da cu propustiti da udarim time skoro svaku rezanu loptu koja mi dolazi na bekend.
Usput, okrenem ponekad reket i zviznem bekend spin. Cisto da ubijem volju za dugackom servom na moj bekend.
Kratku naravno kontrolisem kako god pozelim i najgora je taktika ici kratkom loptom na bilo kakav materijal.
Na forhendu mi je tenergy 05 max, drvo je donic aligator combi, sto samo za sebe govori sta dobijes kad mi krenes na forhend...
E sad, ako ces da pobedis takvog kao ja, onda treba da si prilicno kompletan stonoteniser, u treningu i da nemas nikakav
strah od materijala. Serve moraju biti izuzetno raznovrsne, na bekend iskljucivo duge i brze, a na forhend kratke.
Ali zapamtite dve stvari. Dobri igraci sa materijalima se vrlo brzo prilagode na protivnicku strategiju i znaju da
menjaju nacin igre iz poena u poen. Strpljenje i sigurnost su veoma bitan faktor u igri protiv takvih.
(fore sa tackiranjem su dobre samo da povecas raznovrsnost i da dobijes poneki poen, dugorocno, gubis partiju u kojoj si dobio nekoliko lepih poena)