Kako prepoznati lazni (fake) tenergy

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Kako prepoznati lazni (fake) tenergy

Postod ivan » 03.07.2014, 11:33

Ovde je jedno dosta dobro uputstvo od samog butterfly-a:

http://www.butterflyonline.com/static.a ... icity.html
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Kako prepoznati lazni (fake) tenergy

Postod ivan » 03.07.2014, 11:38

dalje, najcesce po pristupacnoj ceni :) a uglavnom su fake deblje gume poput 2.1, a nedavno smo imali ovde i slucaj prodaje posebno 2.1 a posebno max, sto je meni sumnjivo jer ne znam da tenergy ima uopste max nakon 2.1
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod ivan » 03.07.2014, 15:45

I jos jedna stvar, kad je guma zapakovana, ne mogu se primetiti neke od gornjih stvari, ali originali bi trebalo da imaju dijagonalno usmerene Butterfly holograme po celoj povrsini celofana, s obe strane.
Ova moja t05 koja je trenutno ispred mene neotpakovana ima te holograme. S obzirom da nemam lepka (jer ga cekam vec mesec dana da stigne iz glupe estonije), ne znam kad cu lepiti, pa da proverim i ostale indikatore.
ivan

Postod profesionalac » 03.07.2014, 23:49

Trebao bi admin da posravi pravilo da sve sto se prodaje mora da ima par slika sa svih strana inace ce oglas biti obrisan.time bi bar malo zastitio nas pri odabiru i kupovini na sajtu.a druga mogucnost je da svako od forumasa ispod takvih oglasa stavi neko upozorenje ako primeti da je to neki laznjak.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod ivan » 04.07.2014, 13:54

Ne cini mi se da je to pravo resenje. Koliko se secam mnogi zovu admina da pitaju za savet iako imaju slike ;) I ne mesaj termine, ne kupujes ti na sajtu, nego kupujes od nekog tamo Pere/Mike/Zike, prilikom kontakta trazis detaljne slike ako ti je nesto sumnjivo. Stvar je poverenja u prodavca. Ali i poznavanja materije, ko ume da prepozna pravu stvar bas ga briga ko prodaje. Ja ako nekoga poznajem ili ako ucestvuje u diskusijama i poznaju ga neki drugi ljudi koje ja poznajem, imam vise poverenja u njega kao prodavca nego u nekoga ko se tek registrovao i prodaje polovan tenergy ko nov, bez slike. Ali u oba slucaja cu da dobro pogledam ono sto kupujem. Na nekim forumima je cak uslov za postavljanje oglasa da imas odredjen broj postova.
Slike nista nece pomoci, ko oce da prevari postavice i lazne slike. Ali nemanje slika ce odmoci prodavcu, pre ce prodati sa slikama. Osim toga ne znaju svi ni da postave slike. A i glupo je zahtevati sliku npr nove neotpakovane gume koja nije predmet zloupotreba, zar nisu smarali neki clanovi sa tim pa sam zabranio.
A drugu mogucnost komentarisanja ako se primeti laznjak vec koristimo.
ivan

Postod ackonet » 05.07.2014, 19:33

Ivane jel si siguran da taj tvoj Tenergy s hologramima nije FAKE? :scratch: :amen:
ackonet

Pridružio se: 22.10.2013, 18:53
Reket: Bty TB ALC
Fh : BtY Tenergy 05 2,1
Bh : Bty Tenergy 05 2,1

Postod profesionalac » 05.07.2014, 20:55

ivan je napisao:Ne cini mi se da je to pravo resenje. Koliko se secam mnogi zovu admina da pitaju za savet iako imaju slike ;) I ne mesaj termine, ne kupujes ti na sajtu, nego kupujes od nekog tamo Pere/Mike/Zike, prilikom kontakta trazis detaljne slike ako ti je nesto sumnjivo. Stvar je poverenja u prodavca. Ali i poznavanja materije, ko ume da prepozna pravu stvar bas ga briga ko prodaje. Ja ako nekoga poznajem ili ako ucestvuje u diskusijama i poznaju ga neki drugi ljudi koje ja poznajem, imam vise poverenja u njega kao prodavca nego u nekoga ko se tek registrovao i prodaje polovan tenergy ko nov, bez slike. Ali u oba slucaja cu da dobro pogledam ono sto kupujem. Na nekim forumima je cak uslov za postavljanje oglasa da imas odredjen broj postova.
Slike nista nece pomoci, ko oce da prevari postavice i lazne slike. Ali nemanje slika ce odmoci prodavcu, pre ce prodati sa slikama. Osim toga ne znaju svi ni da postave slike. A i glupo je zahtevati sliku npr nove neotpakovane gume koja nije predmet zloupotreba, zar nisu smarali neki clanovi sa tim pa sam zabranio.

ne mesam ja termine vec samo dajem ideju da bi bili zasticeni od lazne prodaje.lepo je u jednom postu objasnio forumas Moso da ako neko proda nesto sto nije original a platis ga kao da jeste i usput imas sliku onoga sto se prodaje pa makar bila i lazna mozes lepo da odes u policiju i da podneses krivicnu prijavu i tacka.policija ce od admina da trazi IP adresu i reseno pitanje.ali onda verovatno ides preko suda itd , itd. a da ne bi dolazilo do toga bolje da nas admin malo zastiti.a to sto neki ne znaju da postave slike , boze moj naucice ili ce da nadju nekog ko zna.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod ivan » 08.07.2014, 14:59

ackonet je napisao:Ivane jel si siguran da taj tvoj Tenergy s hologramima nije FAKE? :scratch: :amen:

Pa rekao bih da ima sve elemente koje original treba da ima. Kupio sam ga u USA. Mada, posto sam izgubio dva meca testirajuci ga...hmmm, mozda je i lazan :D
ivan

Postod ivan » 08.07.2014, 15:15

profesionalac je napisao:
ivan je napisao:Ne cini mi se da je to pravo resenje. Koliko se secam mnogi zovu admina da pitaju za savet iako imaju slike ;) I ne mesaj termine, ne kupujes ti na sajtu, nego kupujes od nekog tamo Pere/Mike/Zike, prilikom kontakta trazis detaljne slike ako ti je nesto sumnjivo. Stvar je poverenja u prodavca. Ali i poznavanja materije, ko ume da prepozna pravu stvar bas ga briga ko prodaje. Ja ako nekoga poznajem ili ako ucestvuje u diskusijama i poznaju ga neki drugi ljudi koje ja poznajem, imam vise poverenja u njega kao prodavca nego u nekoga ko se tek registrovao i prodaje polovan tenergy ko nov, bez slike. Ali u oba slucaja cu da dobro pogledam ono sto kupujem. Na nekim forumima je cak uslov za postavljanje oglasa da imas odredjen broj postova.

ne mesam ja termine vec samo dajem ideju da bi bili zasticeni od lazne prodaje.lepo je u jednom postu objasnio forumas Moso da ako neko proda nesto sto nije original a platis ga kao da jeste i usput imas sliku onoga sto se prodaje pa makar bila i lazna mozes lepo da odes u policiju i da podneses krivicnu prijavu i tacka.policija ce od admina da trazi IP adresu i reseno pitanje.ali onda verovatno ides preko suda itd , itd. a da ne bi dolazilo do toga bolje da nas admin malo zastiti.a to sto neki ne znaju da postave slike , boze moj naucice ili ce da nadju nekog ko zna.

Pa da li ce neko da se cima za jednu polovnu/novu gumu, pitanje je? Pre ce Deda Mraz da nam svakom donese po tenergy za novu godinu. Original.
Slika na sajtu nista ne znaci, nije sajt prodavac. Niti zelim da preuzimam odgovornost za cuvanje slika, niti da zahtevam slike za neku ne-sumnjivu opremu (a takva je vecina). A sta ako ljudi postave slike na nekom free image hostingu, takve slike ne traju vecno, posle nekog vremena se to izbrise. Rekoh vec, ja samo mogu da dam preporuku kupcima i prodavcima. Preporuka prodavcima je da postave slike za butterfly opremu (jer se ona i falsifikuje) ako nemaju sta da kriju. A preporuka kupcima je da traze slike (naravno u kontaktu sa prodavcem, ne na temi oglasa) ako ih nema. I naravno da dobro provere opremu koju uzmu u ruke pre nego sto daju pare. I kao gest dobre volje i doprinos stonoteniskoj zajednici, da izveste ako primete laznu opremu.
ivan

Postod moravac2 » 08.07.2014, 17:00

Originalistima predlažem da predju na lažnjake, i da plate najnižu cenu(do 10 eur). Jednostavno se navikneš. Sumnjam da na forumu ima dovoljno kvalitetnih igrača koji moraju da igraju isključivo sa originalnim tenergy-em. Oni koji su dovoljno kvalitetni, su već nabavili originale, ostalo su rekreativci.
moravac2

Pridružio se: 26.07.2013, 07:24

Sledeća

Povratak na Oprema