Brzo drvo i spore gume ili sporo drvo i brze gume?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Brzo drvo i spore gume ili sporo drvo i brze gume?

Postod First » 15.07.2011, 23:24

Najbitnije je da sam sebi priznas da ti odredjena komb ne odgovara i da te nije sramota da to i promenis. Do pre neki dan sam imao Tenergy 05 u max debljini na fh i bh i pored upale zgloba, jer su gume i drvo iznosile oko 180 grama, nista nije islo kako valja. Na trenutke dobro, a onda promasaji u nizu. U pocetku mi je bilo zao da menjam gume, ali sam shvatio da sa max debljinom necu nista postici, jer je drvo samo po sebi vec jako brzo. Stavio sam Tenergy 05 na fh u debljini 1.7mm i 64-ku na bh u istoj debljini. Osecaj je mnogo bolji sada. Kontrola na mnogo visem nivou i vise nemam bolove u zgolobovima. Danas sam igrao tri ipo sata bez prekida i nije me zaboleo zglob, sto ranije nije bio slucaj. Dakle, moj savet je, ako vec ne ide sa brzim gumama i brzim drvetom, probajte sa tanjim gumama. Definitivno na samu kontrolu i brzinu igre ima veci uticaj guma, nego samo drvo i uvek bih pre promenio gumu (vrstu ili debljinu) nego drvo.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 15.07.2011, 23:47

A sto? Nije ti palo na pamet da uzmes neku stigu allround? Ja sam siguran da drvo poprilicno utice na kontrolu, brzinu, dwell time, ugao bacanja, katapult efekat...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 16.07.2011, 00:02

Nije mi palo na pamet jer sve to sto si naveo t5000 ima, kontrolu (i sam si ga probao), brzinu, dwell, dobar ugao bacanja (nije nizak), katapult... Recimo dok sam igrao sa Karas off drvetom i gumama tibhar genius + optimum imao sam jako nizak ugao bacanja. Iako je po specifikaciji ugao bacanja kod genius-a bio poprilicno visok, loptice su letele dosta nisko, jedva iznad mreze, sto me je jako nerviralo. Pomislio sam da specifikacija nije dobra, pa sam stavio Solcion gume koje imaju jos veci ugao bacanja i nista se nije promenilo, mozda za nijansu, jako malo, ali opet nisam bio zadovoljan. Shvatio sam da je problem u drvetu, tj. da Karas ima jako nizak ugao bacanja i ma koju gumu stavio, stanje se nece mnogo promeniti. Dosli smo do zakljucka da drvo itekako ima veliki uticaj na sve ono sto si naveo, ali ipak mislim da gume za nijansu imaju tu veci uticaj. Sve u svemu, nekada nisi siguran da li je problem u drvetu ili u gumama. Eto, ja sam morao da promenim dva para guma, da bih provalio da je problem u drvetu, a bio sam ubedjen da je u gumama. Sada kada znam da moje drvo ima sve karakteristike na visokom nivou, ako nesto krene naopako, znacu da su za to krive gume. (sebe sam ovde namerno izostavio :-D )
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod filip » 16.07.2011, 00:20

Dok ga ne prodas i ne kupis novo drvo, pa opet neces znati gde je problem, ako se pojavi :D
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod First » 16.07.2011, 00:29

Hehe, drvo necu prodati sigurno, a posto su sada i gume legle (debljina), ne menjam nista. Progledao sam :-D
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod filip » 16.07.2011, 00:40

Oslepeces opet za dve nedelje :D
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod First » 16.07.2011, 00:42

Pupu, pomeri se s' mesta :-D
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 18.07.2011, 13:48

Iz mog iskustva, sporije drvo dosta pomaze. Ali zavisi od stila igre. Ako samo lupate tacke, zadrzite brzo kruto drvo tipa t5000, i stavite tanje gume, ako vise vucete spin, onda bolje ona druga varijanta.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 24.07.2011, 02:07

Ivane, zaboravi tu igru tipa "lupa tačke" TO NE POSTOJI.

Ili bolje da kažem NE MOŽE DA BUDE USPEŠNO.

Baš bi voleo da vidim nekoga u našim okvirima da "lupa tačke" a da pobeđuje dobre igrače...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ZoranV » 24.07.2011, 17:23

A ti Prvi, mnogo ti je jeftinije da probaš neko normalno drvo, jeftinije od jedne gume koju koristiš...Ja sam počeo sa najskupljim i najbržim Butterfly drvetima (pre zilon ere) ali poslednja skupa drveta su mi bila 3-4 sporija DrN drveta i Nittaku Shake defense carbon opet spor...zato što stojim blizu stola a i Ti!
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema