phrnjak je napisao:Uh, probaću redom:
1. "Ako neko pocne da psuje vrlo glasno i to traje 10 sekundi, to ometa sve ostale meceve, a i rusi koncentraciju psovacevog protivnika". Slažem se u potpunosti.
Da li se onda slazes i da vrlo glasno navijanje i tapsanje u trajanjeu od 7-8 sekundi takodje ometa sve ostale meceve? Ili mislis da je to sa aspekta ucesnika 'ostalog' meca veoma razlicito?
phrnjak je napisao:2. Ako si na turnirima zabranio igranje slobodnih mečeva dok traje turnir (svaka čast) zašto ne primenjuješ isti princip i u ligi (i ona je tvoja)? U tom smislu nebitno je da li u pitanju ekipno ili pojedinačno takmičenje.
Zar ne treba da kazes da si pogresio u izjavi (A znas da je to umem da kazem i da me nije sramota)? U zvanicnim ligama kolko znam slobodni mecevi se uveliko igraju i nikad se niko nije zalio na to.
U mojoj igi mozda treba primenjivati a mozda i ne treba. Ako neko smatra da moze vrlo glasno da navija dok drugi igraju zasto smatra da treba obustaviti slobodne aktivnosti dok on igra?
phrnjak je napisao:3. "Glasno navijanje dok druge ekipe igraju zaista smeta preko svake mere". Ne slažem se nikako. Zamisli da na bilo kom velikom takmičenju (SP, PE ili OI) 100-tinak ljudi sa tribina uzdržava se od navijanja jer se igra i na ostalim stolovima. Možemo da se spustimo i na naš nivo. Da li si igrajuči BG ili Regionalnu ligu u Zvezdi ili IMT-u video nešto slično? A to su zvanične lige. I pored mnogih manjkavosti i primedbi na organizaciju ili suđenje, nikad se niko nije žalio po ovom pitanju.
Naprotiv, STK Cerak se zalio na preglasno navijanje i komentarisanje i to u toku nekog od zavrsnih dvo/tro kola poslednje regionalne lige, i zalba je uvazena od strane publike/navijaca, i bilo mi je veoma drago da u publici i medju igracima ima razumnih ljudi.
phrnjak je napisao:4. Niti sam rekao da si ti pacer, niti da su moji mečevi značajniji od tvojih. Vrlo se precizno izražavam i molim te da smisao mojih reči ne izvrćeš.
Onda se slazes da bi i mi ostali voleli da nas neko ne ometa vrlo glasnim navijanjem dok igramo? Jer realno, to nam smeta.
phrnjak je napisao:5. Kažnjavanje oduzimanjem bodova zbog glasnog navijanja? Oduzimanje bodova je vrlo retka praksa u sportovima i primenjuje se u drastičnim situacijama. Ako je naše ponašanje baš toliko "životinjsko i huligansko", oduzmi bodove.
Ne znam sta drugo da primenim. Novcanu kaznu ne mogu, ja sam vas primio u ligu, sta mi drugo ostaje, posto neki ponavljaju isto ponasanje uvek. Ajde ti mi predlozi. Napominjem, rec je o
preglasnom navijanju (onom koje ometa ostale meceve). Niko nije pominjao 'zivotinjsko i huligansko' ponasanje, nemoj ni ti izvrtati moje reci.
phrnjak je napisao:6. Još jednom ponavljam: za svaki oblik nesportskog ponašanja podržavam kaznu, ali ne i za glasno navijanje.
[/quote]
Ovde postoji problem u shvatanju glasnog i
preglasnog navijanja. Recimo ono u mecu Cerak - Zenska Momcad je sasvim normalno navijanje na koje se niko ne bi zalio. U mecu Pivopije - Zenska Momcad, kao i na mecu Dzigibau-a u prethodnom dvokolu, bilo je ipak preko granice prihvatljivog, sa aspekta igraca na ostalim stolovima, sto je npr. Francuz osetio na svojoj kozi.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people