Spin na spin liga sezona 2013/2 - komentari

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Spin na spin liga sezona 2013/2 - komentari

Postod ZoranV » 19.09.2013, 06:28

Slazem se , pogresnu stvar sam gledo...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod bindra » 22.09.2013, 16:18

Prvi poeni za moj tim i propustena velika sansa protiv jedne od najjacih ekipa...Ja sam odigrao vrlo kvalitetno u oba meca.
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Pedja » 05.10.2013, 15:18

sinoć debitovao u ligi...strašno mi je smetalo nesporsko ponašanje pojedinaca(šutiranje stola u više navrata,neprimerena buka...)
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod phrnjak » 07.10.2013, 09:34

Ivane,
pošto si temu Obaveštenja zaključao, a tamo izneo određene "pretnje", moram svoje mišljenje o tome da iznesem ovde.
Kao što znaš, u toku prošle lige kao i na kraju, mnogo se polemisalo o nesportskom ponašanju i primerenim kaznama. Od mene si dobio podršku da u tome istraješ, a bio sam i za radikalnije metode.
Konkretno, za pojedinačne kazne potpuno se slažem iako je u pitanju i moj saigrač. Međutim, kažnjavanje ne sme da bude selektivno i moraju još neki igrači da se bar opomenu, a već opomenuti kazne. Siguran sam da si sve to video pa nema potrebe da upirem prstom u njih.
Druga stvar koja mi para oči je "preglasno proslavljanje poena". Ja nisam čuo da je ovo bilo gde regulisano nekim pravilnikom (ko to može da izmeri). Ako pri tome nema ni direktnog ni indirektnog vređanja ili omalovažavanja igre protivnika, ne vidim tu nijedan oblik nesportskog ponašanja. U petak je ekipa Pivopija igrala 2 teška i neizvesna meča: prvo sa Ženskom momčadi, pa sa Džigibau. Oba meča su se igrala sa neizvesnim završnicama gde je odlučila 7. partija. Nivo buke koji se ovde više puta pominje srazmeran je važnosti i neizvesnosti tih mečeva jer su ove tri ekipe ujednačene po kvalitetu. Partije Popović-Stefanović, Popović-Gačić, Stević-Gačić, dublovi u tim mečevima su toliko bili uzbudljivi i neizvesni da je bučnije navijanje čak i poželjno. Ja sam u tome prednjačio kad je moja ekipa u pitanju. Zbog takvih mečeva ja i igram ovu ligu.
Sa druge strane, ako ćemo da cepidlačimo, onda da ti kažem da je nekorektnije da se u toku ovakvih partija igraju neobavezne partije za susednim stolovima i tako ometaju mečevi koji su u toku. I to se radi konstantno (i u ligi i na turnirima).
Krajnje dobronamerno!
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod sanja » 07.10.2013, 11:18

Ako već ne možete da ih pobedite a vi ih onda diskvalifikujte :rotfl:
sanja

Pridružio se: 24.01.2012, 18:07

Postod davortintor » 07.10.2013, 11:53

Što se tiče proslavljanja poena i podržavanja i navijanja za svoju ekipu potpuno podržavam komentar Hrnjaka , jer je to za mene sasvim normalna i spontana reakcija izazvana važnošću i uzbudljivošću partija koje se igraju u tom trenutku. Meni lično nikada nije smetalo , a neće mi ni smetati navijanje i pozdravljanje osvojenih poena , i preporučujem svima da podržavaju igrače svoje ekipe jer se zbog toga i okupljamo i igramo ovu ligu. Ovo nema veze sa nesportskim ponašanjem pojedinaca.
E , sad što se tiče kazni moram da napišem sledeće. Svaki meč ima svoju tenziju i svaki igrač ima dozu nervoze u sebi koju ispoljava na različite načine. Nemože niko da me ubedi da to nije tako. Moj greh iz prethodnog kola može da bude jedino što sam glasno i jasno opsovao kada je Andrej pri rezultatu 10-9 za mene u drugom setu pogodio ivicu stola ( svinju). Po meni većina igrača bi reagovalo isto shodno važnosti i uzbudljivosti meča. U redu , kazna je jedan meč i ja ću je ispoštovati i nemam prigovor na odluku takmičarske komisije . Ali postavlja se pitanje visine kazni i drugim igračima. Konkretno ovoga puta je u pitanju moj veliki drug i prijatelj Gačić Marko ( svi znaju da ja njega mnogo volim ). Njegovi grehovi i ispadi za vreme takmičenja su mnogo teži i mnogo vulgarniji i mnogo nesportskiji od mojih a kazna dva meča. Pljuvanje po podu , šutiranje stola , šutiranje ringova , nepristojno ponašanje. Najteže mi pada direktno uništavanje moje imovine i kazna za to mora da bude primerena tome. Onaj koji bude direktno uništavao moju imovinu ( ma ko to bio ) u sali mora biti diskvalifikovan iz daljeg takmičenja uz eventualnu nadoknadu štete ako bude bila prouzrokovana time. Svaka druga kazna bi bila neprimerena . Cenim rad takmičarske komisije ali više nemogu da trpim i da gledam nesportsko ponašanje i nekorektno ponašanje pojedinaca. Sada će mnogi da kažu "ti si takav , to su videli od tebe". To nije istina jer ja na zvaničnim turnirima i takmičenjima mogu da budem samo glasan ali nikako nekorektan i divljački nastrojen. Sve ovo pišem iz dobre namere u cilju opstanka ovog takmičenja i u cilju zaštite autoriteta takmičarske komisije, organizatora lige i mene kao vlasnika osnovnih sredstava bez kojih složićete se svi , ovo nebi moglo da funkcioniše.
davortintor

Pridružio se: 11.05.2012, 11:51
Reket: Drvo : Yasaka Ma Lin Carbon soft
Gume : Fh - Yasaka mark V soft 2 mm crvena
Bkh - Yasaka rakza X soft 2,2 mm crna

Postod Francuz » 07.10.2013, 14:19

Navijanje, ukoliko jeste fer, a to podrazumeva za mene da se ne podjebavaju igraci koji igraju nego da se bodre , ne sme nikako da bude sankcionisano.
U stvari, nekome smeta to sto se neko dere kad dobije poen, ja to jedino mogu da razumem jer igramo u maloj sali gde nas ima dosta pa se onda sve cuje jace, ali realno svako ima pravo da samog sebe bodri (u granicama normale).

Kao i prosle godine, spomenucu jednu stvar: da nije gore neko ko vikne jednom ili dvaput tokom jednog meca nego kad se cela masa rasprica kao u kafani pa igraci ne mogu ni svoje sopstveno razmisljanje da cuju.

Slozicu se i sa Davorom oko Gacicevo ponasanje koje ne prilici takvom dobrom decku i odlicnom igracu. Meni je bilo tesko da to podnesem kao saigrac a tek sada kao protivnik a i licno sam mu rekao posle naseg meca.

A slazem se i sa Perom ... cim se oslobodi sto, ljudi ne j***** 2% da li neko igra neki vazan mec pored nego odmah slede beznacajni mecevi (tokom standardnih turnira kao i za vreme spin na spin lige) ... to mi malo recimo isto dodje kao jedan vid nepostovanja drugih.

Ja samog sebe ukljucujem u sve ove kritike jer sigurno ima i sta meni da se prebaci. Bilo bi lepo da standardni kriticari tako isto urade pa i prepoznaju kod sebe svoje mane, jer nisu se prosli petak culi samo Pivopije, Zenska momcad i Dzigi bau ... vec se prosto mozda na sve druge manja paznja obraca.
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod ivan » 07.10.2013, 18:18

Da nesto razjasnimo, ja ne mogu da pratim sva 4 stola odjednom i da gledam ko je sta tacno uradio i da li je i s koliko snage sutnuo sto/ring, pljunuo, opsovao. Zato i postoji takmicarska komisija, vise ljudi vise vidi, ali samo sudija za stolom moze videti sve, a to nemamo.
Zato uglavnom vidimo ono sto usledi nakon neke vece dreke, i na osnovu toga sudimo.
Ako neko pocne da psuje vrlo glasno i to traje 10 sekundi, to ometa sve ostale meceve, a i rusi koncentraciju psovacevog protivnika, to je opste poznato.

Pero, secas se da si mi onomad pre par meseci rekao da ti je drago sto si na neki nacin zasluzan sto sam na turnirima zabranio igranje slobodnih meceva dok traje turnir? Tako da ne mozes reci da se to stalno radi na turnirima, bar ne mojim. I ti Francuz.
Rekao bih da ja ipak postujem dobre igrace i njihove meceve i da uglavnom imaju dobar zreb na turnirima, najbolji igraju besplatno.

Glasno navijanje dok druge ekipe igraju zaista smeta preko svake mere. Hteli bi ste da se ne igraju slobodne partije pored vaseg stola, a ne mislite da treba da budete tisi da ne biste smetali drugima, mozda je jos negde 7-mi odlucujuci mec? Zar je moguce da nemate toliko obzira prema drugima? Mecevi nas ostalih pacera su beznacajni dok neki od vas igraju? Navijajte, ali ne toliko glasno, vas saigrac ce vas cuti i sa 10 puta manjim nivoom buke. I ja navijam za svoje saigrace, ali ne tako da smetam drugima. Ovo nije jedan mec u celoj sali, kad je tako derite se kolko hocete, ovo su 4 meca u jednoj sali.
Francuz se seca proslog dvokola, smetao je drugima glasnim navijanjem, pa su ga opomenuli. To je taj nivo buke koji smeta.
Morate da objavite celoj sali da je protivnik pogodio par svinja i da broj decibela pri tom bude srazmeran broju svinja? Pa i meni se to desavalo sto puta pa nikad nisam rec rekao.

A mozemo i da napravimo test u sledecem dvokolu, da svi navijaju vrlo glasno za svoje igrace bez obzira na vaznost meca? Cenim da bi se onda neki nervozni jos vise nervirali.

Mislim da malo vise obzira prema drugima, od svakog od nas, ne bi bilo na odmet, ako mislimo da liga potraje.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod phrnjak » 07.10.2013, 19:12

Uh, probaću redom:
1. "Ako neko pocne da psuje vrlo glasno i to traje 10 sekundi, to ometa sve ostale meceve, a i rusi koncentraciju psovacevog protivnika". Slažem se u potpunosti.
2. Ako si na turnirima zabranio igranje slobodnih mečeva dok traje turnir (svaka čast) zašto ne primenjuješ isti princip i u ligi (i ona je tvoja)? U tom smislu nebitno je da li u pitanju ekipno ili pojedinačno takmičenje.
3. "Glasno navijanje dok druge ekipe igraju zaista smeta preko svake mere". Ne slažem se nikako. Zamisli da na bilo kom velikom takmičenju (SP, PE ili OI) 100-tinak ljudi sa tribina uzdržava se od navijanja jer se igra i na ostalim stolovima. Možemo da se spustimo i na naš nivo. Da li si igrajuči BG ili Regionalnu ligu u Zvezdi ili IMT-u video nešto slično? A to su zvanične lige. I pored mnogih manjkavosti i primedbi na organizaciju ili suđenje, nikad se niko nije žalio po ovom pitanju.
4. Niti sam rekao da si ti pacer, niti da su moji mečevi značajniji od tvojih. Vrlo se precizno izražavam i molim te da smisao mojih reči ne izvrćeš.
5. Kažnjavanje oduzimanjem bodova zbog glasnog navijanja? Oduzimanje bodova je vrlo retka praksa u sportovima i primenjuje se u drastičnim situacijama. Ako je naše ponašanje baš toliko "životinjsko i huligansko", oduzmi bodove.
6. Još jednom ponavljam: za svaki oblik nesportskog ponašanja podržavam kaznu, ali ne i za glasno navijanje.
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod ivan » 07.10.2013, 20:13

phrnjak je napisao:Uh, probaću redom:
1. "Ako neko pocne da psuje vrlo glasno i to traje 10 sekundi, to ometa sve ostale meceve, a i rusi koncentraciju psovacevog protivnika". Slažem se u potpunosti.

Da li se onda slazes i da vrlo glasno navijanje i tapsanje u trajanjeu od 7-8 sekundi takodje ometa sve ostale meceve? Ili mislis da je to sa aspekta ucesnika 'ostalog' meca veoma razlicito?
phrnjak je napisao:2. Ako si na turnirima zabranio igranje slobodnih mečeva dok traje turnir (svaka čast) zašto ne primenjuješ isti princip i u ligi (i ona je tvoja)? U tom smislu nebitno je da li u pitanju ekipno ili pojedinačno takmičenje.

Zar ne treba da kazes da si pogresio u izjavi (A znas da je to umem da kazem i da me nije sramota)? U zvanicnim ligama kolko znam slobodni mecevi se uveliko igraju i nikad se niko nije zalio na to.
U mojoj igi mozda treba primenjivati a mozda i ne treba. Ako neko smatra da moze vrlo glasno da navija dok drugi igraju zasto smatra da treba obustaviti slobodne aktivnosti dok on igra?
phrnjak je napisao:3. "Glasno navijanje dok druge ekipe igraju zaista smeta preko svake mere". Ne slažem se nikako. Zamisli da na bilo kom velikom takmičenju (SP, PE ili OI) 100-tinak ljudi sa tribina uzdržava se od navijanja jer se igra i na ostalim stolovima. Možemo da se spustimo i na naš nivo. Da li si igrajuči BG ili Regionalnu ligu u Zvezdi ili IMT-u video nešto slično? A to su zvanične lige. I pored mnogih manjkavosti i primedbi na organizaciju ili suđenje, nikad se niko nije žalio po ovom pitanju.

Naprotiv, STK Cerak se zalio na preglasno navijanje i komentarisanje i to u toku nekog od zavrsnih dvo/tro kola poslednje regionalne lige, i zalba je uvazena od strane publike/navijaca, i bilo mi je veoma drago da u publici i medju igracima ima razumnih ljudi.
phrnjak je napisao:4. Niti sam rekao da si ti pacer, niti da su moji mečevi značajniji od tvojih. Vrlo se precizno izražavam i molim te da smisao mojih reči ne izvrćeš.

Onda se slazes da bi i mi ostali voleli da nas neko ne ometa vrlo glasnim navijanjem dok igramo? Jer realno, to nam smeta.
phrnjak je napisao:5. Kažnjavanje oduzimanjem bodova zbog glasnog navijanja? Oduzimanje bodova je vrlo retka praksa u sportovima i primenjuje se u drastičnim situacijama. Ako je naše ponašanje baš toliko "životinjsko i huligansko", oduzmi bodove.

Ne znam sta drugo da primenim. Novcanu kaznu ne mogu, ja sam vas primio u ligu, sta mi drugo ostaje, posto neki ponavljaju isto ponasanje uvek. Ajde ti mi predlozi. Napominjem, rec je o preglasnom navijanju (onom koje ometa ostale meceve). Niko nije pominjao 'zivotinjsko i huligansko' ponasanje, nemoj ni ti izvrtati moje reci.
phrnjak je napisao:6. Još jednom ponavljam: za svaki oblik nesportskog ponašanja podržavam kaznu, ali ne i za glasno navijanje.
[/quote]
Ovde postoji problem u shvatanju glasnog i preglasnog navijanja. Recimo ono u mecu Cerak - Zenska Momcad je sasvim normalno navijanje na koje se niko ne bi zalio. U mecu Pivopije - Zenska Momcad, kao i na mecu Dzigibau-a u prethodnom dvokolu, bilo je ipak preko granice prihvatljivog, sa aspekta igraca na ostalim stolovima, sto je npr. Francuz osetio na svojoj kozi.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja