Pre nekih mesec dana sam poceo da igram sa ovim drvetom, prvi osecaj bio je da je to najgore drvo koje sam ikad probao, vrlo lagano (76gr), nije ni brzo, ima pomalo vibracije, relativno elasticno (za moj ukus). No kako neko rece, ako ti se u pocetku novo drvo ucini odlicno, nema nista od toga, a ako je lose, e od toga moze nesto i da ispadne. Pre nego sto sam ga uzeo pazljivo sam citao komentare po netu, dosta ljudi ga hvale, mada odavno znam da komentare na opremu uglavnom pisu oni koji istu prodaju, pa zato gotovo svaki komad opreme ima odlicne ocene. To je u principu drvo za spin, isti sastav kao Primorac off-, samo malko deblje (6mm) a time i manje elasticno i malko brze. Po proizvodjackim specifikacijama, to je neka donja granica za off, srednje tvrdo i srednje elasticno. Probao sam jos jedno drvo u medjuvremenu jer sam bio razocaran ovim, ali sam se ipak vratio na korbela, ipak nije toliko lose. Spin ide vrlo dobro (naravno kad se nateram da pokrenem noge), a direktni udarci su mi u pocetku bili veliki problem, ali se nekako vremenom taj osecaj promenio pa trenutno i nije tako lose. Za malo losije tacke u odnosu na kruta drva, dobio sam znatno vecu kontrolu kod spina, a i vracanje servisa je malko lakse jer se sad moze lopta kratko secnuti. Blok je jedan od boljih aspekata sudeci po komentarima po netu, ali ja bas nisam odusevljen, mislim da Korbel Magic hand ima bolji blok. Mada, ja sam verovatno najgori bloker koji postoji, pa ova ocena nema neku preteranu tezinu. Ipak, mogu bar na treningu da blokiram, i to moze i da se udari kroz spin, da se pocisti odmah nakon odskoka a i da se pasivno blokira sa odgovarajucim uglom reketa. Uz malo treninga mozda se i blok pokaze kao dobar aspekt. Moze i da se pimpla sasvim lepo. Jos mi se svidja sto je drvo relativno elasticno ali ne upija dolazni impuls kao recimo ovaj Perkosan koji imam, to je dobro kod spina.
Ipak treba reci da ovo nije 'made in Japan' drvo, pa je moguce losije od istog modela od pre 10-tak godina iz japana, znatno je lakse pa je verovatno zato losije za blok i kontru, ali ipak nije lose, nastavicu jos neko vreme da ga koristim (dok ne nadjem made in japan).