Butterfly Petr Korbel drvo

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Butterfly Petr Korbel drvo

Postod ivan » 05.05.2011, 10:21

Pre nekih mesec dana sam poceo da igram sa ovim drvetom, prvi osecaj bio je da je to najgore drvo koje sam ikad probao, vrlo lagano (76gr), nije ni brzo, ima pomalo vibracije, relativno elasticno (za moj ukus). No kako neko rece, ako ti se u pocetku novo drvo ucini odlicno, nema nista od toga, a ako je lose, e od toga moze nesto i da ispadne. Pre nego sto sam ga uzeo pazljivo sam citao komentare po netu, dosta ljudi ga hvale, mada odavno znam da komentare na opremu uglavnom pisu oni koji istu prodaju, pa zato gotovo svaki komad opreme ima odlicne ocene. To je u principu drvo za spin, isti sastav kao Primorac off-, samo malko deblje (6mm) a time i manje elasticno i malko brze. Po proizvodjackim specifikacijama, to je neka donja granica za off, srednje tvrdo i srednje elasticno. Probao sam jos jedno drvo u medjuvremenu jer sam bio razocaran ovim, ali sam se ipak vratio na korbela, ipak nije toliko lose. Spin ide vrlo dobro (naravno kad se nateram da pokrenem noge), a direktni udarci su mi u pocetku bili veliki problem, ali se nekako vremenom taj osecaj promenio pa trenutno i nije tako lose. Za malo losije tacke u odnosu na kruta drva, dobio sam znatno vecu kontrolu kod spina, a i vracanje servisa je malko lakse jer se sad moze lopta kratko secnuti. Blok je jedan od boljih aspekata sudeci po komentarima po netu, ali ja bas nisam odusevljen, mislim da Korbel Magic hand ima bolji blok. Mada, ja sam verovatno najgori bloker koji postoji, pa ova ocena nema neku preteranu tezinu. Ipak, mogu bar na treningu da blokiram, i to moze i da se udari kroz spin, da se pocisti odmah nakon odskoka a i da se pasivno blokira sa odgovarajucim uglom reketa. Uz malo treninga mozda se i blok pokaze kao dobar aspekt. Moze i da se pimpla sasvim lepo. Jos mi se svidja sto je drvo relativno elasticno ali ne upija dolazni impuls kao recimo ovaj Perkosan koji imam, to je dobro kod spina.
Ipak treba reci da ovo nije 'made in Japan' drvo, pa je moguce losije od istog modela od pre 10-tak godina iz japana, znatno je lakse pa je verovatno zato losije za blok i kontru, ali ipak nije lose, nastavicu jos neko vreme da ga koristim (dok ne nadjem made in japan).
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Butterfly Petr Korbel drvo

Postod filip » 05.05.2011, 10:42

Lagana off drva su dobra, jer te teraju da loptu udaras sweet spotom i tek kada se lopta pogodi tim delom, primetis da je drvo zaista brzo.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod zorglub » 07.07.2011, 02:39

Kaži mi jel nije problem debljina drške kod Korbela? Za malo da kupim to drvo, ali sam pročitao da je nezgodno tanka i uska drška (kod FL varijante) pa sam odustao. Zanima me komentar iz prve ruke.
zorglub

Pridružio se: 07.07.2011, 02:13
Reket: Joola Fever
FH: Joola Mambo H 2.0 mm
BH: Joola Samba n-tec 2.0 mm

Postod ZoranV » 07.07.2011, 09:48

Ivane, meni se svidja lagano drvo sa malo vibracije...Imam stari Korbel (bio povredjen pa sam ga smanjio, ravna drška ali i ovako manj teži je od tvog...Korbela:)) nije loš za trening...ali predlažem da se privremeno menjamo TBS Korbel da probamo pa možda i neki dil da napravimo (naravno uz doplatu na moj račun:)
Druga mogućnost: Jel si nekad probao ili uzeo u obzir Clipper?
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ivan » 07.07.2011, 11:44

Pa imam kong linghui drvo, on je slican kao Clipper. Tacke rade super, pa i spin je dobar kad je guma meka. No kako ja niikad nisam imao sreces gumama, uvek mi se stvrdnu i umrtve, a mrzi me da prelepljujem pre igranja vise nego ista, onda moram da se vadim sa malo elasticnijim drvima :)
Mogu da Vam dam Korbela na par dana ali ne dugo, jer planiram da se vratim na njega sto pre. Dajte tbs za isto to vreme pa ako legne, moze neki dil. Sa tim sto vam ne verujem da cete se bilo kojim drvetom, pa ni sa mojim korbelom, igrati duze od pola sata :)
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod ZoranV » 08.07.2011, 12:54

pa meni je pola sata dosta za ljubav na prvi pogled (udarac)...a onda nova ljubav :)
ZoranV

Postod djordjestanic » 08.07.2011, 13:37

Jel neko igrao sa Korbel Magic Hand?

Na netu sa dosta loše ocenili ali ja kad sam uzeo to u ruke to je bila bomba. Problem je u tome što je drvo bilo napuklo pa lepljeno pa nisam hteo da rizikujem. Međutim to drvo ima toliko energije da su i neke obične gume koje su bile zalepljene delovale kao tenergy. Moguće da je bio neki stari original a da danas ima svačega.

Sve u svemu to drvo je bilo jako dobro. Baš bi hteo da ga probam ponovo....
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ZoranV » 08.07.2011, 13:44

Igro je Kocić - Koca , godinama...
ZoranV

Postod ivan » 08.07.2011, 15:00

Probao sam jednom Korbel Magichand, bio je to onaj stari model sa tamnom drskom, i potezak, teska i glava. Isto je bio pukao pa ga neko krpio nekim dodatnim parcicima. Nije bio los, osim te tezine glave ostalo mi se svidelo, a blok je bio odlican. Cak sam i otisao nakon toga do Ostoje da ga kupim, ali tamo su imali samo neke modele koji sasvim drugacije izgledaju, bela drska, sa onim velikim metalom na dnu koji pokriva dno drske i ide par centimetara na drsku s obe strane, a uz to je bilo vrlo lagano, pa sam zakljucio da to vise nije to drvo i nisam ni uzeo.
ivan

Postod Torbaja » 30.03.2012, 16:07

Da li neko zna cene Korbela, Korbel Magichand-a i Kong Linghui-a kod Ostoje, ili negde drugde?
Torbaja

Pridružio se: 08.05.2011, 10:48
Reket: FH Butterfly Tenergy 05
...........Butterfly Grubba Pro
...........BH Butterfly Tenergy 05

Sledeća

Povratak na Oprema