Promena gume ili prilagođavanje?

Kako popraviti igru?

Re: Promena gume ili prilagođavanje?

Postod spinmaster » 24.02.2013, 02:09

Ne menjaj gume, mani se raznih materijala, potrebna ti je samo vezba, trening sa nekim ko ce ti na treningu servirati iste takve serve. Imas vise opcija za vracanje te serve ili da je vratis sa kontra seckom, ili da se odmaknes malo od stola pa da je jace zarezes sa tim gumama sa kojim igras i mora da padne na sto i sad treniraj i gde bi po tvojoj zelji i misljenju trebalo da padne. na koji deo i stranu stola i cak mozes i da ides kontru na tu loptu i udarac sto ja obozavam da primenjujem protiv igraca koji daju takve dugacke zasecene serve pa se onda cude kako im udaram takve lopte i pocnu na kraju i da se nerviraju pa pocnu da daju i kratke serve na koje im odgovaram sa flipovima, ali potreban je pre svega dobar trening...
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod jbgwtf » 24.02.2013, 03:59

spinmaster je napisao:Ne menjaj gume, mani se raznih materijala, potrebna ti je samo vezba, trening sa nekim ko ce ti na treningu servirati iste takve serve. Imas vise opcija za vracanje te serve ili da je vratis sa kontra seckom, ili da se odmaknes malo od stola pa da je jace zarezes sa tim gumama sa kojim igras i mora da padne na sto i sad treniraj i gde bi po tvojoj zelji i misljenju trebalo da padne. na koji deo i stranu stola i cak mozes i da ides kontru na tu loptu i udarac sto ja obozavam da primenjujem protiv igraca koji daju takve dugacke zasecene serve pa se onda cude kako im udaram takve lopte i pocnu na kraju i da se nerviraju pa pocnu da daju i kratke serve na koje im odgovaram sa flipovima, ali potreban je pre svega dobar trening...

mora da se prati pokret i odskok loptice + ostro oko moze da prati rotaciju u trenutku..
na moju brzu donju rezanu servu konta bi isla s druge stranse stola .. nesto sto bi licilo na kontru bi bilo nabacena lopta- naravno jedni pravi nacin je spin,eventualno pimpl, al precizan... a igrac na kog milan misli zna muski da recne(((( a jaku donju rotaciju mozes da flipujes -ako je kratka(sto lici na nabacenu) i da povuces rotaciju sto se u globalu slabo stopa))) bilo koju rotaciju i uz to je poprilicno skrivena...

s antispinom igraci nemaju problema sa servom , a daju nesvakidasnje loptice,, i neki igraci mogu da imaju problema s antispinerima, ali kad nelete na nekog go zna da se snadje <> nemaju nikakve sanse, zato vecina uzima travu.

j
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod Isa » 24.02.2013, 19:24

jbgwtf je napisao:
s antispinom igraci nemaju problema sa servom , a daju nesvakidasnje loptice,, i neki igraci mogu da imaju problema s antispinerima, ali kad nelete na nekog go zna da se snadje <> nemaju nikakve sanse, zato vecina uzima travu.

j

slazem se u potpunosti sa ovim postom. Ja igram s antispinom ( kojeg cu nadam se u skorije vreme promeniti nekom normalnom gumom) i stvarno je lako vratiti serve, cak mi se desi da skroz kontra postavim reket i uspem da vratim servu sto sa obicnom gumom ne bi nikako bilo moguce. Medjutim imam jako velikih problema kada naidjem na nekog ko zna da igra protiv antispina pa mi jos i forsira tu stranu i naravno kad igram protiv nekog ko takodje ima antispin ili neku izlizanu gumu. Ako predjes na antispin napravices jedan korak u napred a potom 5 u nazad.
Isa

Pridružio se: 25.01.2013, 18:30
Reket: Palatinus Martin Off Pro
Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Postod Vladojica » 24.02.2013, 19:50

Iso nemoj misliti da je problem u opremi, vec u tome kako ti umes da je koristis. A to je stvar treninga. Ti sto su te pobedili jednostavno bolje igraju, vise su trenirali, i koju god gumu da stavis, to nije ni korak napred ni korak nazad. Koliko ces koraka napred uciniti zavisi od toga kako i koliko treniras, a mozes da igras i sa dascicom za secenje luka... :)
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod jbgwtf » 24.02.2013, 20:21

ja sam juce igrao ligu s jednim antispinerom.. kod prve serve dao sam postranicnu jaku rotaciju misleci da ce da vuce forhend spin kad ono antispin.. covek je ceo sto prilikom moje serve pokrivao antispinom i bio sam totalno izbacen iz takta posto se moja igra zasniva na promenjivim servama..(zadnji x sam igrao s antispinerom pre tacno godinu dana) svaki set sam poceo s 4 poena zaostatka, ali sam preokretao ..
prvo sam poceo da mu dajem brze poluvisoke serve da bi on morao da je spusti i imao je dosta problema s tim, .. onda sam video da kad mu namestim lak napad iz forhenda imam prednost.. samo je trebalo da preusmeravam stopom u stranu s antispinom..time sam dobio mnogo poena..
kod njegove serve antispinom lagano sam ubacivao cistim udarcima..
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod Isa » 24.02.2013, 23:07

mislim Vladojice da si me malo potcenio, verovatno i s razlogom jer sam napisao da sam totalni amater u nekoj od tema. To sam napisao da bih preskocio preopsirno objasnjavanje i da bih dobio sto detaljnije informacije. Inace ja igram oko 4 godine a mozda i malo vise, a malo sam i trenirao stoni tenis u Rumi koliko su mi obaveze dozvoljavale. Tako da cu dascicu za luk prepustiti nekom drugom :D Slazem se sa tobom da ja ne znam da igram sa tim antispinom onako kako bi trebalo njim da se igra i kako mnogi drugi koji treniraju tim gumama. Koristio sam stalno ciste gume i znao sam vrlo leo da vucem bh spin, a onda sam sastavio reket sa tim antispinom da se malo zzm.. To zezanje je potrajalo malo duze nego sto sam planirao, a sto je najgore trudio sam se sto bolje da igram tom gumom. Posle nekog izvesnog perioda stavio sam ciste i osecaj je bio ocajan, kao tudjom rukom da igram. Secam se dobro da sam sa Prijateljom isao da kupim gumu i da mi je rekao da cu mozda pokvariti spin koji sam lepo naucio. Sto je najgore bio je u pravu, sad niti znam da igram s tim antispinom niti sa cistom(cistom ne igram od avgusta!!!) Ne slazem se ni da su ti sto me pobedjuju puno bolji od mene jer sam ja njih pobedjivao ranije! Naravno sad mi predstoji malo duzi period vracaja na normalne gume. :hello:
Isa

Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Postod Vladojica » 24.02.2013, 23:11

Mene je reketas dobio dascicom za luk, pa ti vidi :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod Isa » 24.02.2013, 23:15

koja dascica je u pitanju? jel dudova ili neka kineska il' je od savremenijih modela pa ima malo i karbona? :D
Isa

Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Postod Vladojica » 24.02.2013, 23:19

Carnex, domaca :D
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 24.02.2013, 23:40

@Isa: Vladojica pre dve godine nije razlikovao soft od trave, ali je vredno trenirao (pisanje postova uglavnom) i sad evo vec daje savete. Pa ti vidi...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

PrethodniSledeća

Povratak na Trening