ivan je napisao:Pa to zavisi od dimenzija table i sestougaonika/pravougaonika, tj dal ceo broj komada pokriva visinu i sirinu recimo. Najbolje bi bilo da si proracunao dimenzije table prema dimenzijama sestougaonika, recimo 3 sestougaonika u visinu i skoro ceo broj u sirinu (kao nepostojeci okvir slike dole). Onda imas i odsecanje trouglova po bocnim stranama da dobijes pravu liniju. Te odsecene trouglove mozes da uklopis u rupe na obodu na suprotnoj strani (tu ces ionako retko pogadjati lopticom) i ustedis jos malo. Onda ove sa gornje i donje strane sto strce prepolovis i stavis jedn polovinu gore i jednu dole. Teoretski iskoriscenje gume je vece nego sa pravougaonicima.

Ivane, sve gume koje sam nabavio su uglavnom kod drške dužine 9-10cm. To mi je polazna dužina kojoj moram da se pridržavam. I kada iscrtam šestougaonike, uklapam ih na tablu dimenzija 76x46 cm. U pravu si da je potrebno 3 vertikale šestougaonika (dužina jednog je 12 cm), što u ukupnoj dužini daje 36 cm. To je sasvim dovoljna površina za korišćenje prilikom treninga. Ako od gornje i donje ivice table gume zalepim na 5 cm i kada se sve gume stave opet se dođe do cifre od 24 koristeći i trougliće. Slažem se sa tobom da mogu da se koriste trouglići na obodima, ali samo na spoljnim pošto se unutrašnji spajaju na sredini stola. Ali pokušaću sve ovo što si mi predložio.
U svakom slučaju puno ti hvala što si se uključio u diskusiju, jer tome ovaj forum i služi, da jedan drugom korisnim predlozima i sugestijama pomognemo.Pozdrav.