Donacija iskorišćenih i neupotrebljivih guma

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Donacija iskorišćenih i neupotrebljivih guma

Postod milantra » 25.01.2013, 21:00

Vladojica je napisao:A sto ne kupis parce bilo kakve gume ili nekog gumiranog materijala koji se lepi yza drvo to sigurno ima negde da se kupi i opet ce ti se loptica lepo odbijati a bice ti ravna ploca i bice mnogo upotrebljivije.

Na pitanje odgovoriću ti pitanjem. Zašto ti ne kupiš tu gumu i zalepiš je na svoje drvo. Citiraću te: " Opet ce ti se loptica lepo odbijati". Vladojice prijatelju "Nije svako drvo za violinu". Pozdrav. :hello:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod milantra » 25.01.2013, 21:24

ivan je napisao:Pa to zavisi od dimenzija table i sestougaonika/pravougaonika, tj dal ceo broj komada pokriva visinu i sirinu recimo. Najbolje bi bilo da si proracunao dimenzije table prema dimenzijama sestougaonika, recimo 3 sestougaonika u visinu i skoro ceo broj u sirinu (kao nepostojeci okvir slike dole). Onda imas i odsecanje trouglova po bocnim stranama da dobijes pravu liniju. Te odsecene trouglove mozes da uklopis u rupe na obodu na suprotnoj strani (tu ces ionako retko pogadjati lopticom) i ustedis jos malo. Onda ove sa gornje i donje strane sto strce prepolovis i stavis jedn polovinu gore i jednu dole. Teoretski iskoriscenje gume je vece nego sa pravougaonicima.

Slika

Ivane, sve gume koje sam nabavio su uglavnom kod drške dužine 9-10cm. To mi je polazna dužina kojoj moram da se pridržavam. I kada iscrtam šestougaonike, uklapam ih na tablu dimenzija 76x46 cm. U pravu si da je potrebno 3 vertikale šestougaonika (dužina jednog je 12 cm), što u ukupnoj dužini daje 36 cm. To je sasvim dovoljna površina za korišćenje prilikom treninga. Ako od gornje i donje ivice table gume zalepim na 5 cm i kada se sve gume stave opet se dođe do cifre od 24 koristeći i trougliće. Slažem se sa tobom da mogu da se koriste trouglići na obodima, ali samo na spoljnim pošto se unutrašnji spajaju na sredini stola. Ali pokušaću sve ovo što si mi predložio.
U svakom slučaju puno ti hvala što si se uključio u diskusiju, jer tome ovaj forum i služi, da jedan drugom korisnim predlozima i sugestijama pomognemo.Pozdrav. :wave: :hello:
Poslednji put menjao milantra dana 25.01.2013, 21:28, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
milantra

Postod milantra » 25.01.2013, 21:27

rekreativac je napisao:Milane,
Ako odgovara stara guma koja je nacisto presla u antispin, imacu jednu (mozda dve) da posaljem.
Javi da li odgovara.

Te gume mogu da se iskoriste na obodima tabli, jer je tu najmanja verovatnoća da će se pogoditi. Koristile bi da popune broj za gume koje su bolje i koje bi se postavljale u sredinu.Javi se. Hvala i pozdrav.
Korisnikov avatar
milantra

Postod milantra » 29.01.2013, 00:26

Korisnikov avatar
milantra

Postod rekreativac » 29.01.2013, 12:59

Једна стиже вечерас, преко средњошколаца. Послужиће, надам се.
(Друга је, на жалост, неупотребљива.)
rekreativac

Pridružio se: 28.10.2012, 17:55

Postod milantra » 29.01.2013, 20:11

rekreativac je napisao:Једна стиже вечерас, преко средњошколаца. Послужиће, надам се.
(Друга је, на жалост, неупотребљива.)

Puno hvala. Sve najbolje. Pozdrav tebi, sadašnjem i budućem srednjoškolcu. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Postod Milan berkut » 30.01.2013, 22:55

Milantra, od cega je tabla na koju lepis te gume?
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod milantra » 31.01.2013, 00:25

Milan berkut je napisao:Milantra, od cega je tabla na koju lepis te gume?

Pa u dilemi sam. Imam 2 opcije: šper - ploču od bukve debljine 1 cm ili po preporuci Ištvana Salonskog iz Subotice medijapan debljine 19 mm, koji je koristio za izradu svog Return board-a. Imaš li ti neku ideju? Pozdrav. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Postod Milan berkut » 31.01.2013, 14:04

Iskreno da ti kazem, svidela se i meni tvoja ideja, sa tim da ja hocu jednu malu tablu 50x30cm . . . za moje potrebe mislim da mi veca i ne treba . . . a i vidim da je vrlo tesko skupiti 40 polovnih guma . . .
Za sad se uspesno "borim" protiv table "rigipsa" he he he . . . naravno bez ikakvih guma na njoj!
Ali, i to je jedno od resenja da se malo praktikuje kad ne mogu da trknem do Zmajeva ili kad su mi drugari zauzeti pa ne mam s kim igrati kod sebe u garazi.
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod milantra » 31.01.2013, 17:31

Milan berkut je napisao:Iskreno da ti kazem, svidela se i meni tvoja ideja, sa tim da ja hocu jednu malu tablu 50x30cm . . . za moje potrebe mislim da mi veca i ne treba . . . a i vidim da je vrlo tesko skupiti 40 polovnih guma . . .
Za sad se uspesno "borim" protiv table "rigipsa" he he he . . . naravno bez ikakvih guma na njoj!
Ali, i to je jedno od resenja da se malo praktikuje kad ne mogu da trknem do Zmajeva ili kad su mi drugari zauzeti pa ne mam s kim igrati kod sebe u garazi.

Entuzijazam je lepa stvar. Samo napred. Srećno. Pozdrav. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema