Turnir u STK "Gardos"

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Turnir u STK "Gardos"

Postod First » 21.08.2012, 15:53

Moram da napomenem da je turnir bio izuzetno jak i da je zaista bila privilegija igrati na njemu. Neverovatno koliko je dobrih igrača gubilo od dobrih igrača, jer su svi bili dobri :) Posle svega, ne mogu da a da se ne zapitam nešto. Prvo, bilo je ljudi koji igraju pingić i po 20-30 godina. To je ogromno igračko iskustvo. Bilo je mladjih igrača, koji se takmiče po raznim ligama, regionalnim, beogradskim, a neki imaju potencijal i za više domete. Elem, juče sam stavio dve obične gume i ne mogu da kažem da sam igrao loše. Pružio sam solidne partije, posle kraćeg perioda igranja materijalom, ali je to zaista bilo mizerno, protiv takvih igrača. Da bi neko uspeo u onakvoj konkurenciji, treba da ima godine igranja iza sebe, ili svakodnevne treninge, a da je pri tome počeo da trenira na vreme. Neko kao ja, ko nema vremena za svakodnevni trening, jedini spas u onakvoj skupini vidi u vraćanju travi i "muljanju", uzimanju par setova više i eventualno neke iznenadne pobede. Na travu više ne gledam kao na nešto što čini prednost igraču, već kao pomagalo da se taj jaz izmedju toliko velikih razlika medju igračima, smanji. Ma koliko neko znao da igra na materijal, definitivno će se više namučiti, igrajući protiv nekog takvog igrača, nego sa običnim gumama. Ako uzmemo primer Kramaršića, čovek 100% bolje igra od kada je stavio travu i počeo da brani. Jeste da to nije lepa igra za oko, ali sada daleko više predstavlja opasnost igračima, koji su ga do juče lako dobijali. Čak i neki igrači koji su do juče "razvaljivali" na turnirima, prosto su gubili od igrača sa kojima se nisu sretali često, što opet dovodi do zaključka, da su se mnogi navikli na igru onih protiv kojih igraju stalno mečeve.
Sve u svemu, bez konstantnosti u igri, treninga, bez većeg igračkog iskustva, u onakvom društvu je jako teško igrati. Tu trava može mnogo da pomogne, ne da zagarantuje pobedu, ali barem da meč učini neizvesnijim, a protivnika natera da bude koncentrisaniji. Kladim se da je Vladojica bio juče (sa kojim se Latinović namučio prošli put, sa kojim se Bindra sad već kolje, koji dobija dr Begenišića, Acu spinera, filipa, mene), da bi uradio mnogo više, nego da je igrao sa dve klasične gume, jer čovek ne trenira, već koristi materijal da natera protivnika na greške. Dakle, trava nije samo za ljude "u godinama" koji više ne mogu tako brzo da se kreću, već i za one koji ne treniraju često, ili uopšte ne treniraju, nego igraju samo mečeve i kroz njih grade svoj stil igre, koji zna da bude vrlo nezgodan.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 21.08.2012, 16:04

nista ti ja tebe ne razumem...kladis se da bi vladojica bolje igrao sa gumom i travom nego sa dve gume ( s kojima i inace ne igra) ?
Ja se recimo kladim da bi Joo See Hyuk bolje igrao protiv kineza sa gumom i travom nego sa gumom i antispinom.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 21.08.2012, 16:23

Pa Vladojica je igrao sa dve gume, pa od kada je stavio travu i gumu, napredak je frapantan. Isti slučaj je sa Kramaršićem, zar ne?
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod filip » 21.08.2012, 17:43

Napredak u cemu?
:P
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod kramer » 21.08.2012, 17:59

First je napisao:Pa Vladojica je igrao sa dve gume, pa od kada je stavio travu i gumu, napredak je frapantan. Isti slučaj je sa Kramaršićem, zar ne?

Posto me vec drugi put pominjes, moram i ja da se javim. Ako ima napretka u mojoj igri to je samo zato sto treniram stoni tenis 6 puta nedeljno i 2 puta nedeljno trcim i radim vezbe izdrzljivosti. Travu sam stavio na reket kada su mi dva vrhunska srpska strucnjaka za stoni tenis, nezavisno jedan od drugog, kazali istu stvar: da moram da otezam loptice koji saljem jer su do tada bile prelake. Dakle, nikakva "prevara", nikakvo "podmetanje", nikakvo manje kretanje... Pa bas ja sam primer rekreativca koji se u toku meca veoma mnogo krece. I u tome je poenta, kazao sam "rekreativca" pa samim tim nikada necu igrati kao sto igraju veterani i takmicari. Mi smo jednostavno razlicite kategorije igraca i to tako treba i prihvatiti.
kramer

Pridružio se: 12.04.2011, 19:02

Postod ivan » 21.08.2012, 18:49

First je napisao:Pa Vladojica je igrao sa dve gume, pa od kada je stavio travu i gumu, napredak je frapantan...

Hahaha :D Sto bre zezas naseg druga Vladojicu?
Ubedjujem te da ni ti ni on sa travom ne mozete da prevarite nikoga ko imalo ume da igra protiv materijala. Ako ti je uteha da pobedjujes one koji kad im pimpl otpimplas travom opet probaju da pimplaju i lopta preleti sto, onda izvoli, stavi travu i kreni okolo da trazis takve. Da bi pobedio iole ozbiljnijeg igraca treba ti par godina treniranja, isto ko i sa gumama.
Inace ja sam jednom probao da igram s travom protiv bas dobrog igraca koji zna da igra protiv materijala. Naravno da sam mu uzeo jos manje poena nego sto sam uspevao s dve gume.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod ZoranV » 21.08.2012, 19:23

ivan je napisao:nista ti ja tebe ne razumem...kladis se da bi vladojica bolje igrao sa gumom i travom nego sa dve gume ( s kojima i inace ne igra) ?
Ja se recimo kladim da bi Joo See Hyuk bolje igrao protiv kineza sa gumom i travom nego sa gumom i antispinom.

Kad smo vec kod Joo Saehyuk-a, ima neku vrlo bolnu neizlecivu bolest, nije bas smrtna ali ce trpeti bolove ceo zivot...vec je na olimpijadi imao bolove,inace ne verujem da bi izgubio od Kim Hyok Bonga...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod Pedja » 21.08.2012, 20:02

svašta pročitah samo ne ono glavno....ko je još igrao osim Pere i Firsta?polufinale,finale?..a to da je pod klizav-čuo sam od još ljudi,to je već ozbiljan problem!
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Vladojica » 21.08.2012, 20:28

Sta ja sad da kazem, posle citanja ove rasprave moze se izvesti zakljucak da je necija igra iskljucivo rezultat treninga i rada, i da tu ni jedna guma/materijal ne moze pomoci ukoliko nema pravog treninga. I kako pobediti Milosa: pa trenirajte 7 puta nedeljno, i trcite tri puta nedeljno i krenite u teretanu, pa se javite za par meseci :D.
Ni ja nisam stavio travu da ne bih morao da se krecem, niti da "varam" ljude, ali ako neko ne vuce spin onda travom nema sta ni da se reze, pa radije stojim kod stola i guram nazad te loptice, to je stvar taktike, a izgleda kao da se krecem manje :)
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod phrnjak » 21.08.2012, 21:57

Mislio sam da ce Valter da napise nesto ali kad nije evo kratko od mene:
Organizovan je finalni tromec jer je izgled kostura bio cudan. A i u startu se igralo u 3 grupe pa su ova trojica i do tromeca dosla bez poraza.
Runac - Tintor 3/2 (Davor vodio 2/1 i 10/8 uz 2 serve, pri cemu je prvu promasio)
Hrnjak - Tintor 3/2 (Davor vodio 2/0)
Hrnjak - Runac 3/0

Cetvrto mesto je Rajko Jovanovic (Misirac)
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja