Moram da napomenem da je turnir bio izuzetno jak i da je zaista bila privilegija igrati na njemu. Neverovatno koliko je dobrih igrača gubilo od dobrih igrača, jer su svi bili dobri

Posle svega, ne mogu da a da se ne zapitam nešto. Prvo, bilo je ljudi koji igraju pingić i po 20-30 godina. To je ogromno igračko iskustvo. Bilo je mladjih igrača, koji se takmiče po raznim ligama, regionalnim, beogradskim, a neki imaju potencijal i za više domete. Elem, juče sam stavio dve obične gume i ne mogu da kažem da sam igrao loše. Pružio sam solidne partije, posle kraćeg perioda igranja materijalom, ali je to zaista bilo mizerno, protiv takvih igrača. Da bi neko uspeo u onakvoj konkurenciji, treba da ima godine igranja iza sebe, ili svakodnevne treninge, a da je pri tome počeo da trenira na vreme. Neko kao ja, ko nema vremena za svakodnevni trening, jedini spas u onakvoj skupini vidi u vraćanju travi i "muljanju", uzimanju par setova više i eventualno neke iznenadne pobede. Na travu više ne gledam kao na nešto što čini prednost igraču, već kao pomagalo da se taj jaz izmedju toliko velikih razlika medju igračima, smanji. Ma koliko neko znao da igra na materijal, definitivno će se više namučiti, igrajući protiv nekog takvog igrača, nego sa običnim gumama. Ako uzmemo primer Kramaršića, čovek 100% bolje igra od kada je stavio travu i počeo da brani. Jeste da to nije lepa igra za oko, ali sada daleko više predstavlja opasnost igračima, koji su ga do juče lako dobijali. Čak i neki igrači koji su do juče "razvaljivali" na turnirima, prosto su gubili od igrača sa kojima se nisu sretali često, što opet dovodi do zaključka, da su se mnogi navikli na igru onih protiv kojih igraju stalno mečeve.
Sve u svemu, bez konstantnosti u igri, treninga, bez većeg igračkog iskustva, u onakvom društvu je jako teško igrati. Tu trava može mnogo da pomogne, ne da zagarantuje pobedu, ali barem da meč učini neizvesnijim, a protivnika natera da bude koncentrisaniji. Kladim se da je Vladojica bio juče (sa kojim se Latinović namučio prošli put, sa kojim se Bindra sad već kolje, koji dobija dr Begenišića, Acu spinera, filipa, mene), da bi uradio mnogo više, nego da je igrao sa dve klasične gume, jer čovek ne trenira, već koristi materijal da natera protivnika na greške. Dakle, trava nije samo za ljude "u godinama" koji više ne mogu tako brzo da se kreću, već i za one koji ne treniraju često, ili uopšte ne treniraju, nego igraju samo mečeve i kroz njih grade svoj stil igre, koji zna da bude vrlo nezgodan.