Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. slični

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. sl

Postod Vladojica » 02.07.2012, 22:24

Ja sam probao to drvo, drska je super kvalitetna i glatka, nije ko neke Baterflajeve cepanice, sa strane je braon boje, ne vide se slojevi koliko se secam, i u drsci ima neki iritirajuci pesak, tako da uvek mozes da ga koristis kao zvecku za bebe.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Cermet » 03.07.2012, 22:58

Hvala, pojasni malo taj zvuk, nije valjda da smeta?

Imam utisak da je to drvo po brzini daleko iznad OFF- klase, moguće da je brže i od TBS, a nije baš ni lako, negde je oko 90 gr čini mi se...

Bindra?
Cermet

Pridružio se: 26.03.2012, 02:21
Reket: Butterfly Timo Boll ZLF

FH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,9mm
BH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,7mm

Postod bindra » 03.07.2012, 23:28

-Izrada je vrhunska,sa strane je zastitni furnir pa se ne vide slojevi.
-Glava reketa je kao i kod Alc-a samo se za 1-2 mm pre suzava ka drsci(znaci duzina identicna)
-Taj pesak sto se nalazi u drsci moze se cuti samo ako ga stavis pored uveta,tako da nema nikakve smetnje u igri.
-Povrsinski sloj je kiso hinoki a unutra koliko ja znam samo zlf i jos neki slojevi drveta za koje neznam tacno koje vrste.
-Prvi utisak koji sam stekao je da je tvrdo drvo a samim tim i prebrzo...Ali to je utisak samo dok se ne pocne igrati.Ustvari ta "tvrdoca"je idealno rasporedjena povrsina udarc preko cele glave reketa tako da je maltene isto dali udarate po sredini ili po obodima reketa.Sto se brzine tice sporije je od Alc-a a opet dovoljno za bilo koji napad,tako da mislim da su stvarno tacno dodelili oznaku Off-
-Ima fantasticnu kontrolu a za blok je kao stvoren
-Neznam sa kojim reketom da ga uporedim(cekam da mi stigne Inerforce zlf) a pogotovo sa Tbs-om jer nemaju nista zajednicko.
-Tezina reketa je oko 85gr dakle nije tesko.
-Kupljeno u Dortmundu kod Schoeler&Micke cena 109 eu
-Ja sam se pronasao u tom drvetu

-
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Cermet » 03.07.2012, 23:41

OK to je otprilike ono kako sam ga zamišljao, jedino su mi ostale nedoumice oko brzine, dosta protivrečnih komentara sam o tome čuo (od toga da je u rangu Primorca do toga da je u rangu Photina, što mi je definitivno prebrzo).

Da li možeš da ga uporediš po brzini sa ALC-om ili TBS-om, ili bilo kojim drugim drvetom sa kojim si pre igrao? Znači strogo po brzini (za kontrolu mi je jasno, nju ostavi po strani).

TB ZLF i Innerforce ZLF su čisto brži od ALC/TBS, da li to važi i za taj Andro?
Cermet

Postod First » 04.07.2012, 00:56

bindra je napisao:-Izrada je vrhunska,sa strane je zastitni furnir pa se ne vide slojevi.
-Glava reketa je kao i kod Alc-a samo se za 1-2 mm pre suzava ka drsci(znaci duzina identicna)
-Taj pesak sto se nalazi u drsci moze se cuti samo ako ga stavis pored uveta,tako da nema nikakve smetnje u igri.
-Povrsinski sloj je kiso hinoki a unutra koliko ja znam samo zlf i jos neki slojevi drveta za koje neznam tacno koje vrste.
-Prvi utisak koji sam stekao je da je tvrdo drvo a samim tim i prebrzo...Ali to je utisak samo dok se ne pocne igrati.Ustvari ta "tvrdoca"je idealno rasporedjena povrsina udarc preko cele glave reketa tako da je maltene isto dali udarate po sredini ili po obodima reketa.Sto se brzine tice sporije je od Alc-a a opet dovoljno za bilo koji napad,tako da mislim da su stvarno tacno dodelili oznaku Off-
-Ima fantasticnu kontrolu a za blok je kao stvoren
-Neznam sa kojim reketom da ga uporedim(cekam da mi stigne Inerforce zlf) a pogotovo sa Tbs-om jer nemaju nista zajednicko.
-Tezina reketa je oko 85gr dakle nije tesko.
-Kupljeno u Dortmundu kod Schoeler&Micke cena 109 eu
-Ja sam se pronasao u tom drvetu

-

Cermet, pitaš ga, da li može da ga uporedi sa alc ili tbs po brzini, a čovek ti lepo napisao da je što se tiče brzine, sporiji od alc.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Cermet » 04.07.2012, 01:11

Da, to sam zapazio tek kada sam postovao, ali nije zgoreg da Bindra to malo bolje objasni ako može, kao i da to Andro drvo uporedi sa drugim drvima sa kojima je igrao pre.

Ja čim sam uzeo u ruke ALC video sam da je sporije od ZLF-a, tako da mi je prilično neverovatno da taj Andro sporiji od ALC-a, naročito ako se uzme u obzir njegova težina, koja nije mala.

Realno, tako nešto je moguće samo ako Andro ima u sebi jako malo ZL vlakana, što onda znači da je blizu običnog drveta.

Na prvenstvu u Areni 2007. sam dugo pričao sa Grujićem koji mi je tada govorio da se sprema da otvori Andro zastupništvo kod nas. Znate li da li je bilo nešto od toga i ima li neko nečiji broj telefona gde bi se moglo naručiti nešto od Andro opreme? (btw. može se kupiti i preko neta, ali tada je zbog carine skuplje).
Cermet

Postod bindra » 04.07.2012, 08:49

Andro u odnosu na Alc kada govorimo obrzini ima tu prednost sto ne "divlja" pri jacem udarcu vec to radi onako kako si ustvari i izveo vrlo odmereno i sa puno kontrole!
Znaci sve se opet svodi na tu kontrolu koja je i po karakteristikama reketa u prednosti u odnosu na brzinu.
Dakle da rezimiram:Andro je sporiji od Alc-a dovoljno da imas sigurnost da ti lopte ne lete nekontrolisano preko stola.(naravno opet je ljudski faktor najbitniji u celoj prici a ovo drvo samo lepo pripomaze u tome)
Ovo drvo sam prvi put video pre dve godine kod Subotica a kasnije kod Borisa Mihajlovica i nije mi bilo jasno o cemu se radi.Kasnije sam nabavio jedno polovno ali ga nisam igrao vec moj sin tako da nisam ni naslucivao kakvo je drvo.Kada sam jesenas konacno uzeo da ga igram(u momentu kada sa Alc-om uveliko igram)u momentu sam shvatio da je to drvo koje sam cekao tri godine.Posle nedelju dana sam narucio novo a Alc dao na prodaju.U tom momentu zove me Boris Mihajlovic koji zna da imam taj polovni reket sa ravnom drskom i kuka na sav glas da mu ga prodam jer je slomio njegov na treningu.Normalno prodao sam decku jer je meni ionako ubrzo stizao novi.
U srbiji niko ne radi prodaju andro opreme,ima varijanta preko bosne to najbolje zna Voja sa foruma pa neka objavi ako procita ovo.
Ova radnja u Dortmundu je izgleda njihov diler jer sve sto sam uzimao od Andro opreme uvek ima veliki popust tako da se isplati porucivati od njih.Pogotovo ako neko iz Eu naruci pa vam posalje kao sto ja radim.Racunajte na minimum 20-30% jeftinije nego u katalogu.
Ko god zeli da isproba moje drvo nije nikakav problem tu sam,stalno negde igram.
bindra

Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Cermet » 04.07.2012, 11:58

Reče da si naručio Innerforce ZLF. Po onome šta se može pročitati na netu, ono je još brže od TB ZLF (ima tanji unutrašnji core i još deblji ZL sloj, veću težinu i veću glavu), pa će ti time između drva biti prevelika razlika.

Na osnovu čega si se odlučio na Innerforce ZLF umesto TB ZLF?
Cermet

Postod Pedja » 04.07.2012, 11:59

:D fantazira....
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod bindra » 04.07.2012, 17:10

Cermet je napisao:Reče da si naručio Innerforce ZLF. Po onome šta se može pročitati na netu, ono je još brže od TB ZLF (ima tanji unutrašnji core i još deblji ZL sloj, veću težinu i veću glavu), pa će ti time između drva biti prevelika razlika.

Na osnovu čega si se odlučio na Innerforce ZLF umesto TB ZLF?

Gresis,cela innerforce serija je upravo i nastala da bi se malo ublazila ta ostra crta TB serije.Moj sin ima innerforce Alc i tu se ta razlika osetno vidi.Sa njegovim reketom mogu odmah da igram bez ikakvog privikavanja(bolje drvo za sve vrste spinova nisam jos probao).
bindra

Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema