Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. slični

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. slični

Postod Cermet » 09.06.2012, 22:16

Želim najpre da pozdravim celu ekipu na forumu :)

Stonim tenisom se bavim rekreativno (zbog zdravstvenih ograničenja mnogo manje nego što bih želeo), i posle dugog razmišljanja i dosta probanja odlučio sam se za drvo TB ZLF sa gumama Tenergy 05 FX 2,1.

Da tema ne bi bila prazna povešću diskusiju o tom i drugim najboljim drvima današnjice koje sam (a i koje nisam) pobrojao u naslovu. Neposredni povod za ovakvu tematiku je jedna izjava koju je dao LEE a glasi ovako:
ALC je odlično drvo, meni osobno dosta slično sa Maze OFF. ZLF je brže drvo, osjetno brže.

Iako to brojke (karakteristike) proizvođača ne najavljuju previše. Ako ti je ALC spor, ZLF nije loš izbor.

Ovo me dosta čudi, posebno boldovani deo. Nisam to znao i napamet ne bih rekao da je ZLF brže drvo od Maze-a i od ALC-a (samim tim i od TBS), koja su sve samo ne spora drva. To znači da je ZLF (vrlo) brzo drvo što se po izjavama članova nekih drugih foruma ne bi moglo zaključiti.

Zato pozivam sve da iznesu svoja iskustva i poređenja tih, i ne samo tih nego i drugih, vrhunskih drva u klasi OFF.
Cermet

Pridružio se: 26.03.2012, 02:21
Reket: Butterfly Timo Boll ZLF

FH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,9mm
BH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,7mm

Re: Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. sl

Postod ivan » 09.06.2012, 22:39

pozdrav i tebi, dobrodosao.
Al su ucestali ovi Zylonci danas...
Meni Maze i nije bas mnogo slican za alc-om. Alc je toliko brz da sam odustao od kupovine. Prolazi kroz loptu vrlo lako, no ta lopta cesto ode daleko daleko od stola. Maze je vise za spin. TBS slicniji alc-u, al tvrdji i sporiji. Ako ti treba brze drvo od alc-a onda svaka ti cast.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Ray » 09.06.2012, 23:07

'Najbolja drva danjasnice' koja si naveo svakako su medju najskupljim, a da li su najbolja je diskutabilno, tj. kako za koga. Ono sto je sigurno: 'U rukama Mandusica Vuka bice svaka puska ubojita'.
Korisnikov avatar
Ray

Pridružio se: 07.01.2012, 17:43

Postod spiral » 10.06.2012, 02:28

Mislim da je daleko bolja kombinacija od ZLF sa FX gumama, ALC, MM ili Spirit sa standardnim 05.
Korisnikov avatar
spiral

Pridružio se: 26.06.2011, 08:49
Reket: TBS+Tenergy05 FH 2.1 + Sriver G3 FX BH 1.9
Joola Chen Def + 755 + LKT XP Pro

Postod bindra » 10.06.2012, 12:50

Evo mog iskustva.Igrao sam Alc sa raznim gumama godinu ipo a poslednjih 7 meseci sa Andro Zlf koji je negde u rangu Bt zlf.Na prvi pogled Andro je kruce drvo ali neverovatno ima vise kontrole nego Alc koji je opet dosta probojniji pa zato neke lopte prelecu sto.Jedno mesec dana sam imao oba drveta u torbi pa sam menjao na sedam dana.Na kraju sam zakljucio da MENI vise odgovara Zlf pa sam se otarasio Alc-a.
U svakom slucaju oba drveta su extra samo treba odluciti u glavi sta je za koga.Onda ste resili veliki problem(provereno sto posto) pa cete i samim tim bolje igrati!
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod First » 10.06.2012, 21:45

Upravo postao ponosni vlasnik ALC-a :-D Bože, kako je lep :) Za sada toliko, a kad stavim gume, reći ću vam više, mada je ovo pravo remek delo, šteta ovim igrati....
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Cermet » 10.06.2012, 22:39

Ne trolujte temu nego recite nešto korisno :)

Upravo videh neko Andro ZLF drvo koje je slično ovima, Bindra, jel' to to tvoje drvo? Ako jeste, i ono dolazi u obzir na analizu, reci još nešto detaljnije o njemu.

Spiral, obrazloži to što si rekao, zašto misliš da je ZLF + 05 FX slabija kombinacija?

Jesi li probao sva ta drva/gume? To što si predložio je znatno teža kombinacija od ove koju sam pomenuo i to joj prva velika mana, na osnovu čega onda misliš da je to bolje?
Cermet

Pridružio se: 26.03.2012, 02:21
Reket: Butterfly Timo Boll ZLF

FH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,9mm
BH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,7mm

Postod djordjestanic » 11.06.2012, 01:30

Opet ovakve teme...

Odmah da vam kažem, ALC je NAJDOSADNIJE drvo koje možete da kupite. To drvo je toliko dosadno da vas neki put nervira. Dosadno stavlja loptu tačno tamo gde ona treba da ide.

Igrao sam pre sa bukvalno svim vrhunskimdrvima iz 80-tih a u zadnje vreme sam igrao sa nekoliko sjajnih drva ali NIŠTA SE NE MOŽE POREDITI SA ALC-om.

ALC može bukvalno sve! Još jedna stvar. Slaže sa svim gumama koje sam stavio na njega.

Znači ako volite da eksperimetišete i da se igrate, ALC nije za vas.

Ako nemate tehniku ili potrebu da igrate all-round igru (spin, štop, kontra, da povremeno dobijate poene pimplom) ALC nije za vas.

Ako želite najbrže drvo ALC nije za vas.

Ako želite najlepše ukrašeno drvo ALC nije za vas.

Ako želite da imate njalakše drvo ALC nije za vas.

Ako želite da sve zavisi od vas i da nikada ne razmišljate da li ste pogrešili vi ili reket onda je ALC PRAVA STVAR ZA VAS!
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod bindra » 11.06.2012, 15:04

Da moje drvo je Andro suprem kinetic Zlf kiso hinoki.
Ja nisam toliko strucan da ga detaljno opisem ili ocenim to ce bolje da vam kazu Boris Mihajlovic i Cuba Subotic koji igraju sa njim.Ali jedno je sigurno-Drvo je vrhunskog kavaliteta i karakteristika i stvarno nemam nameru da ga uskoro menjam!!!
A sad malo da vas bocnem jednom informacijom...Moj sin igra sa Innerforce Alc,za koji tvrdim da je mnogo bolji od Timo Boll alc-a...
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Pedja » 11.06.2012, 17:26

Po čemu je bolje?Po kojim parametrima?Šta znači bolje?Kome je bolje? :?Zlf Ando ,koliko sam ja probao...živahan,vrlo kontrolabilan,odličan za spin.Ocena of- mu baš leži...Jedno 10-15% sporiji od ALC-a...I slaže se sa skoro sa svim gumama...Evo mi gostiju,pa moram prekinuti svoje opservacije na ovu temu... :)
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Sledeća

Povratak na Oprema