China Open 2011 - Ma Lin i Wen Jia šampioni

Ovogodišnji China Open protekao je bez najjačih evropskih igrača, ali tu su bili koreanci da se pobrinu za par izneneđenja. U prvom krugu Lee Sang Su je izbacio Xu Xin-a, a u drugom Seo Hyun DeokWen Jia China Open 2011 svetsMa Lin China Open 2011kog prvaka Zhang Jike-a. No koreanci nisu imali snage za još iznenađenja pa su oba polufinala bila kineska. Ma Lin je pobedio Wang Hao-a sa 4:3, a Ma Long Wang Liqin-a dosta lakše 4:1. U finalu je viđen klasičan kineski stoni tenis, apsolutno napadački. Ma Lin je igrao vrlo precizno i odlučno i pobedio sa 4:2.

U konkurenciji dama pobedila je kineskinja Wen Jia, 55-ta na ženskoj rang listi, nije bila nosilac ali je uspela da savlada bolje rangirane igračice, zemljakinju Guo Yue u polufinalu sa 4:2 i Feng Tianwei iz Singapura u finalu istim rezultatom. U finalu bolje je napadala, ali je bila bolja i u bloku i kontri, i to je i presudilo.

Guo Yue i Liu Shiwen su osvojile prvo mesto u ženskim dublovima, pobedom od 4:3 u neizvesnom meču u finalu nad Cheng I-Ching i Huang  Yi-Hua iz Tajvana. U muškoj konkurenciji Wang Hao i Ma Long su u finalu pobedili Ma Lin-a i Zhang Jike-a relativno lako sa 4:0.