Zhang Jike i Ding Ning svetski prvaci!

Zhang Jike svetski prvak 2011Ding Ning svetska prvakinja 2011

Još jedno svetsko prvenstvo je završeno, i dobili smo nove svetske prvake, to su Zhang Jike i Ding Ning. Zhang je prikazao popriličnu nadmoć nad svim protivnicima, i igru koja je, kad se uzmu u obzir brzina, efikasnost pokreta, preciznost, mentalna snaga, mozda i za klasu iznad svih ostalih. Nikom nije prepustio više od 2 seta, a posebno je dobro igrao protiv Timo Boll-a u polufinalu, 4:1. U finalu je dobio Wang Hao-a 4:2. Bronzane medalje osvojili su Ma Long i Timo Boll.


Ding Ning je bila jednako dominantna u ženskoj konkurenciji, jedine ozbiljne protivnice su bile Liu Shiwen u polufinalu i Li Xiaoxia u finalu, obe je dobila sa 4:2. Bronza za Liu Shiwen i Guo Yue.

U dublovima, šampioni su Ma Long i Xu Xin, oni su u finalu pobedili par Ma Lin i Chen Qi sa 4:1. U ženskom dublu Li Xiaoxia i Guo Yue sa 4:0 dobili Ding Ning i Guo Yan. U miks dublu Zhang Chao i Cao Zhen u finalu pobedili sa 4:1 par Hao Shuai i Mu Zi.

Od naših, svi su prošli grupe i plasirali se u glavni žreb, gde su uglavnom zaustavljeni. Ana-Marija Erdelji ušla u 64 najbolje, a najbolje je prošla Gabrijela Feher koja je ušla među 32 najbolje. Karakašević je igrao odlično protiv najboljeg svetskog defanzivca Joo Se Hyuk-a ali nažalost izgubio.

Sve u svemu totalna dominacija Kine. Samo jedan kineski igrač je izgubio od nekoga van Kine, Chen Qi od Timo Boll-a. U ženskom singlu 7 od najboljih 8 su bile kineskinje. Bilo je nekoliko veoma tesnih mečeva protiv kineza, recimo Bojan Tokić - Ma Long, Wang Hao - Ryu Seng Min, Chen Qi - Vladimir Samsonov...ali su kinezi ipak uspeli da sve to dobiju. Ostatak sveta ima dve godine da se spremi za novo svetsko prvenstvo.