LucicNS je napisao:First je napisao:Moram priznati da sam jedno vreme podlegao zelji da igram na rezultat i da sam imao gotovo identican stil kao mladjani Canic. Sada kad razmisljam iz ovog ugla, sem rezultatskog dobitka, mnogo toga sam izgubio zbog takvog stila. Prvenstveno sam se znacajno usporio. Kod takvog stila igre, kretanje je ravno nuli. Stojis kod stola i poturas materijal. Dugo mi je trebalo da popravim kretanje i da se ubrzam. Zatim sam izgubio sigurnost kod prijema servi. Kao i Canic i ja sam gotovo sve serve primao travom. Stanes na sredinu stola i gde god i kako god da ti protivnik servira, poturis travu. Ne razmisljas o rotacijama, jer skoro sve mozes da zaseces i poturis blok. Na forhend sam maltene i zaboravio. Skoro svi udarci su bili materijalom, a bas kad se neka dobra namesti, osinem tacku ili spin forhendom. Uzas... Jedva sam se iskobeljao od tog nakaradnog stila igre i vratio u normalu.
Pa nisi baš u pravu što se tiče kretanja koje je ravno nuli.
Što se tiče prijem serve, takođe je stvar opredeljenja da li ćeš da ih hvataš travom po celom stolu. Lično nekada okrenem reket i primam bekendom (sa beksajdom) po celom stolu
Isto tako vrlo često vučem i forhend i bekend spinove, odnosno, uvek gledam da PRVI napadnem.
Nije stvar materijala, nego načina na koji koristiš njegove prednosti (i minimiziraš nedostatke). I sasvim uživam u svojoj igri i ne smatram je degradacijom stonog tenisa.
Marko, ili me nisi razumeo, ili nisi pazljivo procitao moj post. Sve ono sto sam napisao se iskljucivo odnosilo na stil igre Canica mladjeg. Ni u jednom trenutku nisam napisao da se to odnosi na sve ljude koji igraju travom. Za razliku od Canica, ti igras totalno napadacki, vrtis reket stalno i vuces bekend spinove. Imas jako dobar udarac forhendom i bekendom kad koristis gumu.