Turnir Djakovo

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Turnir Djakovo

Postod First » 24.06.2014, 22:58

LucicNS je napisao:
First je napisao:Moram priznati da sam jedno vreme podlegao zelji da igram na rezultat i da sam imao gotovo identican stil kao mladjani Canic. Sada kad razmisljam iz ovog ugla, sem rezultatskog dobitka, mnogo toga sam izgubio zbog takvog stila. Prvenstveno sam se znacajno usporio. Kod takvog stila igre, kretanje je ravno nuli. Stojis kod stola i poturas materijal. Dugo mi je trebalo da popravim kretanje i da se ubrzam. Zatim sam izgubio sigurnost kod prijema servi. Kao i Canic i ja sam gotovo sve serve primao travom. Stanes na sredinu stola i gde god i kako god da ti protivnik servira, poturis travu. Ne razmisljas o rotacijama, jer skoro sve mozes da zaseces i poturis blok. Na forhend sam maltene i zaboravio. Skoro svi udarci su bili materijalom, a bas kad se neka dobra namesti, osinem tacku ili spin forhendom. Uzas... Jedva sam se iskobeljao od tog nakaradnog stila igre i vratio u normalu.

Pa nisi baš u pravu što se tiče kretanja koje je ravno nuli.
Što se tiče prijem serve, takođe je stvar opredeljenja da li ćeš da ih hvataš travom po celom stolu. Lično nekada okrenem reket i primam bekendom (sa beksajdom) po celom stolu ;)
Isto tako vrlo često vučem i forhend i bekend spinove, odnosno, uvek gledam da PRVI napadnem.

Nije stvar materijala, nego načina na koji koristiš njegove prednosti (i minimiziraš nedostatke). I sasvim uživam u svojoj igri i ne smatram je degradacijom stonog tenisa.

Marko, ili me nisi razumeo, ili nisi pazljivo procitao moj post. Sve ono sto sam napisao se iskljucivo odnosilo na stil igre Canica mladjeg. Ni u jednom trenutku nisam napisao da se to odnosi na sve ljude koji igraju travom. Za razliku od Canica, ti igras totalno napadacki, vrtis reket stalno i vuces bekend spinove. Imas jako dobar udarac forhendom i bekendom kad koristis gumu.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod peperp » 25.06.2014, 07:29

@Moso
Moso, ne samo u ovoj temi, već i u nekolicini drugih si prilično oštar. Korektno bi bilo da postaviš neki tvoj snimak pa i mi ostali da vidimo koliko su tvoje kritike na mestu. I ja sam samouk, ali se trudim da naučim - jer volim stoni tenis.
STK "Kopaonik" Brus
Korisnikov avatar
peperp

Pridružio se: 31.10.2011, 14:09
Reket: Drvo: Killerspin Diamond CQ
FH: Andro Rasant PowerGrip 1.7
BH: Andro Rasant Turbo 1.7

Postod Moso » 25.06.2014, 08:58

peperp je napisao:@Moso
Moso, ne samo u ovoj temi, već i u nekolicini drugih si prilično oštar. Korektno bi bilo da postaviš neki tvoj snimak pa i mi ostali da vidimo koliko su tvoje kritike na mestu. I ja sam samouk, ali se trudim da naučim - jer volim stoni tenis.

U ovoj temi je postavljeno dosta snimaka meceva u kojima je igra zaista na potpuno rekreativnom nivou hteli da priznamo ili ne. Pored toga, zbunilo me je i to sto su na turniru ucestvovala dvojica Knezevica od kojih je jedan, kako je ovde naknadno objasnjeno, rekreativac koji je tek pre par godina poceo da igra stoni tenis dok je onaj drugi superligas ekipe iz Osijeka. Kao sto mozes da vidis, u mom prethodnom postu sam o tom superligasu Knezevicu napisao sve najbolje i da mu je igra zaista na vrhunskom nivou. Naknadno sam odgledao i njegov mec sa Bazenovim, koji igra izvanredan stoni tenis i u ovom mecu sam uzivao u svakom poenu. Takodje, pohvalio bih i Marica iz Kikinde koji je prikazao odlicnu igru. Moji komentari su se odnosili na igru koju su prikazali Radu, Canic, stariji Knezevic i drugi ...

Sto se snimka moje igre tice, u prethodnom postu sam vec napisao da ga nemam a pojasnjenja radi dodacu samo da sam trenirajuci stoni tenis tesko ostetio hrskavicu desnog kolena te da i posle vise od 9 meseci jos uvek ne mogu dobro da hodam a da li cu ikada vise moci da igram stoni tenis videcemo.

U svakom slucaju nikog nisam hteo da omalovazavam, veruj mi da i ja volim stoni tenis toliko da bih trenirao i po 10 sati dnevno da sam u mogucnosti.

Poz.
Korisnikov avatar
Moso

Pridružio se: 26.07.2012, 13:49
Reket: drvo : Butterfly Oh Sang Eun
fh: Yasaka Rakza 7 Soft max
bh: Yasaka Rakza 7 Soft max

Postod LucicNS » 26.06.2014, 07:42

First je napisao:Marko, ili me nisi razumeo, ili nisi pazljivo procitao moj post. Sve ono sto sam napisao se iskljucivo odnosilo na stil igre Canica mladjeg.

very sorry.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod goran dragin » 10.07.2014, 12:46

Sa malim zakašnjenjem želim da razjasnim neke dileme što se tiče dvojice Kneževića. Mlađi po godinama je Dragan Knežević iz Osijeka i prošlu sezonu je nastupao u Hrvatskoj super ligi za Zadar. Stariji simpatični brka je Ivan Knežević iz Vinkovaca, nekada davno u staroj Jugi vrlo dobar superligaški igrač. Čak je nekoliko puta igrao i u Bečeju na Kolenici. Inače Dragan i Ivan nisu u srodstvu, jedino zajedničko im je prezime i naravno da obojica igraju dobro stoni tenis.
goran dragin

Pridružio se: 08.08.2011, 08:42

Postod Dejan Zeremski » 11.07.2014, 21:45

Cigo ovde se polemika vodila o Kneževiću koji slabo igra pingić a to je stariji rodjeni brat Dragana Kneževića iz Osijeka.Čovek igra tek par godina rekreativno...
Dejan Zeremski

Pridružio se: 04.08.2011, 21:32

Postod Đuka » 12.07.2014, 13:36

Ne volim replicirati ili pokušavati omalovažiti nečije informacije,ali vidim dosta konfuznih pitanja i odgovora....Dejane, Dragin je apsolutno u pravu što se tiče starijeg Kneževića koji igra na sljedećem videu protiv derviševića (brko sa dužom kosom- igra sa dvije trave))leđima okrenut kameri.
https://www.youtube.com/watch?v=1q3SZsxN-uk
Njih se dvojica inače poznaju i igraju međusobno preko 40-tak godina i ovaj set nije mjerilo njegove vrijednosti...ovaj Knežević koji "slabo" igra je OŠB iz SL.Broda prije 20-tak g.drzao u prvoj ligi dok su tamo igrali.Sada trenutno igra za Mladost Petrinja u Prvoj Hrvatskoj ligi(rang ispod superlige)
Đuka

Pridružio se: 07.07.2012, 12:22
Reket: Yinhe N-9
Spectol 1,8 mm
Spinlord Zeitgeist ox

Prethodni

Povratak na Takmičenja