Znam da svi mi igramo sa makar 3x skupljim reketom od najsukpljeg gotovog. Meni su ipak zanimljivi iz dva razloga: 1. igrao sam ranije sa njima, 2. medjusobno poredjenje brendova, 3. i najbitnije, igranje protiv izvezbanog rekteativca koji igra vec 100god gotovim reketom.
Ovde i dovodim u temu 804 gumu. Naime, dao sam jednom prijatelju rekreativcu Richmoral S-100 reket. Bezvezan reket u sustini, drvo zveci, jako sporo, gume nemaju spin. Medjutim, covek koji je navikao da lupa lopticu, radi to s njime jako dobro. Sto je jos bolje, moji spinovi ne uticu mnogo jer ni sama guma ne prima spin. Tu je prva tema diskusije - zasto onda kupovati 804 gumu, kad se ove nikakve gume na gotovim reketima ponasaju isto - ni antispin ni normalno?
Igranje je nezgodno jer:
1. Gume ne primaju spin, samo ublazuju
2. Drva imaju kontrolu iako nemaju brzinu
3. Ko dobro zna da smashuje, moze da vraca niske i jake lopte.
Sa ovima sam igrao, a da nisu najgori kinezi:
1. Richmoral S-100, cena 500din, gume tvrde, sundjer 1.5mm, invertovane, spin nikakav, brzina nikakva, kontrola ok.
2. Rucanor ne znam model, 1300din, gume 1.5mm, invertovane obe, odlicna kontrola, spin srednji, brzina spora.
3. Joola Combi - jedna invertovana jedna sa kratkim pipcima, za oko 700din, solidno drvo i gume.
4. Btty Timo Boll Bronze - 9eura kod markopa - igrao sam godinama s njim, ittf gume, drvo je all, gume malo slabijeg kvaliteta od joola 4-all, uglavnom, odlicna kombinacija.
Ok, a sad da uzmemo poredjenje isplativosti:
1. Joola Rosskopf Classic gotov - gume 4-You, drvo ko zna - 25eura.
2. Friendship 729 gume + TSB standard drvo + lepljenje i trakica = 27eura.
Ko rece da se za isto para dobija veci kvalitet sa gotovim, opasno je zeznuo stvari u proracunu!