Stavio Rakze 7 soft

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Stavio Rakze 7 soft

Postod djordjestanic » 07.12.2011, 23:49

Nemam ja ništa protiv nijedne gume. Niko me nikad nije video da se bunim da me je guma pobedila. Nije lako igrati ni sa jednom gumom ali igrati DOBRO.

Igrao danas drugi put za ragzama. Trenirao sa kilavim Mikijem Perssonom. Jedva sam ga naterao pošto je već odradio trening. Igrali smo svašta ali ni približno nekom našem prosečnom treningu.

Ragze i tenergy su dva sveta. Igraću sa ragzama iz čiste želje da vidim da li mogu da igram i sa ovakvim gumama bez prednosti koje daje katapult efekat.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod djordjestanic » 10.12.2011, 03:24

Danas sam igrao treći put sa ragzama. Igrao sam dva sata sa Docom Prokićem. Umro sam. Odigrali smo oko 35 setova. Sada ne mogu da podignem ruku.

Elem, ragza je drugačija od tenergyja to svi znamo.

Jako mi fali ona moć kada cepnem pimpl i pokvareno gledam kako protivnik spin šalje u mrežicu. Servisi nisu onako oštri. A posebno spinovi nisu prodorni.

Sa druger strane manje i ja osetim rotacije od protivničkog servisa. Sada mnogo lakše odigram napad na kratak servis. Mogu da odserviram kraće.

Smem da cimnem iz sve snage i da se ne bojim da će lopta da završi na susednom stolu.

Ragza zahteva moju punu angažovanost i stalno moram da sam na oprezu jer nema onu energiju koju sam u momentu mogao da oslobodim iz tenergija.

Mogu da mislim šta vrhunski igrači izvlače iz tenergyija.

Ja to sigurno ne mogu.

Predmost ragze je što iako pripadaju novoj generaciji guma one su ipak dosta lakše od tenergyija i ruka mi je mnogo brža. Koga navedem u kontru na stolu taj je automatski izgubio poen.

Druga stvar je što opet mogu da vučem spin sa 100% rotacije i 2% brzine (to sam radio sa Andro Plasma 470). Ovo je tihi ubica. Lopta se trese u vazduhu jer nema dovoljno brzine a vrti se ko luda. Protivnik ne zna da li da udari ili da štopa ili beži od stola. Super stvar. To sa tenergyijem nije bilo šanse jer sam sa njim uvek davao mnogo više brzine.

A da. Smem da puknem bekendom na spin. Bitno je samo da ne zakasnim sa zamahom zgloba. Kad dođe lopta samo otkačim zglob i pljas. Sa tenergijem nisam smeo ni da pomislim na ovo. Prvo otkinuo bih zglob od težine, drugo lopta bi ozbiljno povredila protivnika ako bi ga slučajno pogodila ali u svakom slučaju ne bi pala na sto.

Sad nešto razmišljam. Igraću sa ragzama još neko vreme a onda ću staviti tenergy ali možda ipak zadržim jednu ragzu.

Neću morati da se navikavam na materijal. Reket će biti lakši nego sa dva tenergyija pa me verovatno neće boleti ruka. Ko zna, svašta mi se otvara kao mogućnost...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod gimi » 10.12.2011, 07:07

Tenergy bez sumnje pruza najvecu energiju i agresivnos' i, iako je katapult efekat postojao i dosta pre njih i imaju ga i druge gume, to je u poredjenju sa tenergy-jem veoma skromno. Naravno, sve to ide sa cenom, nesto dobijas, a nesto gubis. Svodi se na to sta ti najvise lezi. Ja npr. ne bih nikada navikavao svoj forhend na tenergy, dok mi se 05fx bas svidela za bekend. Elem, bas kao sto je i Djordje zakljucio, i druge gume itekako imaju svojih prednosti. Spin na spin? Nista lakse sa gumama koje ja vucem po forhendu - mekane, "osecajne", srednje brze do brze i sa srednjim do niskim uglom bacanja. Igrao sam nedavno poen sa zajebanim superligasem 8-) ...mada sam ga izgubio neuspelim pokusajem da se, nakon nekoliko razmena po dijagonali, proslavim jakim udarcem po paraleli :rotfl:

Doduse, jos uvek nisam nasao zamenu za sveze prelepljenu Almanu Sound (i verovatno nikada i necu :( ). Neverovatno koliko mi je sa tom gumom bilo jednostavno i sigurno da napadam bilo sta sto posalje protivnik. Bilo da je jako rezana, spinovana, prazna, ili lelujava od materijala, male varijacije su bile dovoljne da jak spin ide tamo gde zelim. Ni sa jednom gumom nove generacije koju sam probao nisam uspevao tako da igram spin na spin blizu stola, odmah po odskoku. Tada sam bio mnogo zajeban dubl igrac bas zbog toga (i mozda sto sam imao 25 kg manje :lol:, pa sam mogao sve da jurim forhendom). ...a i sad drolje pomerise dubl, no to je neka skroz druga prica... Takodje, sa ovim tensor gumama opisanih karakteristika, mnogo je teze izvesti jak napad na rezanu loptu. Navrtka je car, ali ostaje utisak da sam tu izgubio nesto bitno.

Enivej, htedoh reci da ni taj tenergy nije neka dogma. Kome vise lezi nesto drugo, on bi mu samo smetao a, iako je nesumnjivo najagresivniji, i druge gume mogu biti sasvim dovoljno agresivne. "U rukama Mandusica Vuka..." :)

Djordje, ako budes ikada u prilici, probaj Boost TX, ali bas taj - TX. Cenim iz ovoga sto si napisao da bi ti se mogao svideti.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod ivan » 10.12.2011, 17:35

ja sam nakon nekoliko meseci patnje zbog teskog reketa (teska je glava kod drveta) juce probao jedno lako resenje - stiga magna 1.8 na fh a stiga mendo mp 1.8 na bh. Konacno mogu da odigram bekhend.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Pedja » 10.12.2011, 17:45

ivan je napisao:ja sam nakon nekoliko meseci patnje zbog teskog reketa (teska je glava kod drveta) juce probao jedno lako resenje - stiga magna 1.8 na fh a stiga mendo mp 1.8 na bh. Konacno mogu da odigram bekhend.

Menjaj,menjaj,menjaj,što više menjaj... :wink:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ivan » 10.12.2011, 17:57

ko mi kaze, ti si promenio sve moguce, jos samo travu nisi stavljao.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Pedja » 10.12.2011, 18:48

ivan je napisao:ko mi kaze, ti si promenio sve moguce, jos samo travu nisi stavljao.

varaš se,jesam(doduše na kratko,prošle godine u trenutcima nervnog rastrojstva) :shock: :yahoo: ....Vidiš,jedino antispin nisam stavljao(što ne znači da nisam probao :cool: )
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Vladojica » 10.12.2011, 19:15

ivan je napisao:ja sam nakon nekoliko meseci patnje zbog teskog reketa (teska je glava kod drveta) juce probao jedno lako resenje - stiga magna 1.8 na fh a stiga mendo mp 1.8 na bh. Konacno mogu da odigram bekhend.

Pa uzmi neki reket od balse, pa ce ti biti lagan :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 10.12.2011, 21:18

balsa je za decu, de si video profesionalnog igraca da to koristi?
ivan

Postod Vladojica » 10.12.2011, 21:49

Ma salio sam se.. posto ti se Cayman nije dopao a lagan je :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema