Pomagajte!

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Pomagajte!

Postod vucko » 16.11.2011, 23:45

Imam ovakvu kombinaciju: drvo Butterfly A.Mazunov OFF+, FH je Donic Slick, BH Joola Laser, koje su debljine pojma nemam. Trenirao sam kao mali, pa sam prestao i sad igram onako rekreativno. Drug je otisao u neki dom, gde ima sto, pa planiram cesce da igram, a ove moje gume su poprilicno istrosene, pa bih hteo kupiti nove. Trazio sam po netu i apsolutno nikakve informacije nisam nasao, vezano za ove sadasnje gume. Ovaj reket sam dobio od jednog tatinog prijatelja, tako da sam naucio da igram sa ovakvim gumama i voleo bih ako neko moze da mi kaze njihove karakteristike i predlozi neku varijantu slicnih novijih guma. Izdvojio bih oko 30e, eventualno 35e. Forhendom vise napadam, dok bekhendondom igram blok i defanzivno. Hvala unapred. :wink:
vucko

Pridružio se: 16.11.2011, 23:33

Re: Pomagajte!

Postod djordjestanic » 17.11.2011, 00:19

Te gume su totalno out.

Kupi Joola Air i udri.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod profesionalac » 17.11.2011, 11:05

vucko je napisao:Imam ovakvu kombinaciju: drvo Butterfly A.Mazunov OFF+, FH je Donic Slick, BH Joola Laser, koje su debljine pojma nemam. Trenirao sam kao mali, pa sam prestao i sad igram onako rekreativno. Drug je otisao u neki dom, gde ima sto, pa planiram cesce da igram, a ove moje gume su poprilicno istrosene, pa bih hteo kupiti nove. Trazio sam po netu i apsolutno nikakve informacije nisam nasao, vezano za ove sadasnje gume. Ovaj reket sam dobio od jednog tatinog prijatelja, tako da sam naucio da igram sa ovakvim gumama i voleo bih ako neko moze da mi kaze njihove karakteristike i predlozi neku varijantu slicnih novijih guma. Izdvojio bih oko 30e, eventualno 35e. Forhendom vise napadam, dok bekhendondom igram blok i defanzivno. Hvala unapred. :wink:

ja imam to drvo vec 15 godina i mogu da ti kazem da je jako brzo.posto nisi igrao dugacko moj savet ti je da uzmes neke gume koje su 1.7 ili 1.8 mm debljine.za bekend bi ti preporucio crnu super frendship fx - imas ih u markopu u bg,cena im je oko 10 tak evra.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod vucko » 23.11.2011, 12:21

Hvala na savetima, malo sam istrazivao, pa bih mozda uzeo ovakvu kombinaciju: BH Joola Air (debljina 1.8 ili 2.0) i FH Joola Mambo (opet nisam siguran oko debljine, tu bi mi trebala pomoc).
vucko

Pridružio se: 16.11.2011, 23:33

Postod First » 23.11.2011, 15:21

Uzmi Joola Mambo H 2.0mm, ili Mambo GP 1.8mm (novija tehnologija i brza guma, tako da ti ne treba deblje od 1.8mm, obzirom da ti je i drvo dosta brzo).
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Goran » 23.11.2011, 23:59

Ti si koristio obe gume? kakvi su utisci?
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod First » 24.11.2011, 02:31

Pa razlika je prvenstveno u brzini. To je ono što se najviše oseća kao razlika, pretpostavljam da je to zbog nove tehnologije koju su ugradili u nju. Druga stvar je kontrola. Mambo GP je malo mekša (to mekša je zaista malo), ali sasvim dovljno da spin bude jači nego kod prethodne. U korsti tome ide i "lepljivost" gume, koja je kod Mambo GP dosta veća. Kad kažem "lepljiva", ovde ne mislim da onu lepljivost koju poseduju Kineske gume, gde ti se posle igranja nahvata sve živo što postoji na podu i stolu, već je to zaista neka vrsta lepljivosti koja povećava hvatljivost, ali definitivno je lepljiva, što me je malo iznenadilo, obzirom da je nije bilo ni malo kod Mambo H. Ja sam Mambo H zalepio starim lepkom i pored toga, Mambo GP je dosta brža, iako je lepljena novim lepkom. I još jedna bitna stvar. Pre nego što sam uzeo Mambo GP, koje sam dobio u specijalnom plastičnom valjkastom pakovanju, koje je njeno originalno pakovanje i jedino ispravno, jer omogućava da se napon koji postoji u gumi održi do trenutka lepljenja za drvo, otišao sam u jedan poznati stk klub iz Beograda (neću navoditi ime, jer je strašno kako su mi tu gumu ponudili) i gumu sam dobio bez originalnog pakovanja u kocki, znači bez ovog njenog plastičnog pakovanja i stari lepak da je zalepim. Prvo sam ih pitao zašto guma nije u originalnom pakovanju, na šta je čovek koji radi tamo samo slegnuo ramenima, a kad sam pitao zašto bih je lepio starim lepkom, kad se radi o gumi sa novom tehnologijom, dobio sam odgovor, da oni sve gume koje imaju za prodaju (gume koje lepe na odredjena drva i prodaju ih već sklopljene) lepe starim lepkom, jer im je tako lakše, a i šta znaju rekreativci??? Bio sam blago rečeno, zgranut! Tu je bilo i setup-a od 220 i 240e, tipa tenergy i drva lepljena sa novim lepkom. Da je zaista ovako, uverio sam se i sam pre nekoliko meseci kada nisam znao da gume lepe novim lepkom i kada sam uzeo jedno već gotovo drvo sa tenergy gumama. Mislio sam da je sve ok, ali sam hteo da promenim zaštitnu traku oko glave reketa i kad sam skinuo staru, gume su samo spale sa drveta. Praktično ih je držala samo ta zaštitna traka, a stari lepak se osušio...

Izvinjavam se za mali off, ali ljudi često iz neznanja, ili zato što ih mrzi rade stvari, kojih se grozim.

Obe gume su odlične. Za cenu, koliko koštaju, daju zaista dosta. Obe imaju odličan spin, kontrolu i brzinu, samo što je sve to malo bolje kod Mambo GP. Mislim da se i Mambo H može lepiti novim lepkom i da bi pružala iste karakteristike kao da se zalepi starim lepkom jer i ona poseduje neku vrstu napona (specijalnom tehnologijom lepljenja, napeti gornji sloj gume se sjedinjuje sa sundjerom kako navodi proizvodjač i ne sme se natezati prilikom lepljenja, jer je u gumi već ugradjen napon).
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod First » 24.11.2011, 18:39

First je napisao:Pa razlika je prvenstveno u brzini. To je ono što se najviše oseća kao razlika, pretpostavljam da je to zbog nove tehnologije koju su ugradili u nju. Druga stvar je kontrola. Mambo GP je malo mekša (to mekša je zaista malo), ali sasvim dovljno da spin bude jači nego kod prethodne. U korsti tome ide i "lepljivost" gume, koja je kod Mambo GP dosta veća. Kad kažem "lepljiva", ovde ne mislim da onu lepljivost koju poseduju Kineske gume, gde ti se posle igranja nahvata sve živo što postoji na podu i stolu, već je to zaista neka vrsta lepljivosti koja povećava hvatljivost, ali definitivno je lepljiva, što me je malo iznenadilo, obzirom da je nije bilo ni malo kod Mambo H. Ja sam Mambo H zalepio starim lepkom i pored toga, Mambo GP je dosta brža, iako je lepljena novim lepkom. I još jedna bitna stvar. Pre nego što sam uzeo Mambo GP, koje sam dobio u specijalnom plastičnom valjkastom pakovanju, koje je njeno originalno pakovanje i jedino ispravno, jer omogućava da se napon koji postoji u gumi održi do trenutka lepljenja za drvo, otišao sam u jedan poznati stk klub iz Beograda (neću navoditi ime, jer je strašno kako su mi tu gumu ponudili) i gumu sam dobio bez originalnog pakovanja u kocki, znači bez ovog njenog plastičnog pakovanja i stari lepak da je zalepim. Prvo sam ih pitao zašto guma nije u originalnom pakovanju, na šta je čovek koji radi tamo samo slegnuo ramenima, a kad sam pitao zašto bih je lepio starim lepkom, kad se radi o gumi sa novom tehnologijom, dobio sam odgovor, da oni sve gume koje imaju za prodaju (gume koje lepe na odredjena drva i prodaju ih već sklopljene) lepe starim lepkom, jer im je tako lakše, a i šta znaju rekreativci??? Bio sam blago rečeno, zgranut! Tu je bilo i setup-a od 220 i 240e, tipa tenergy i drva lepljena sa novim lepkom. Da je zaista ovako, uverio sam se i sam pre nekoliko meseci kada nisam znao da gume lepe novim lepkom i kada sam uzeo jedno već gotovo drvo sa tenergy gumama. Mislio sam da je sve ok, ali sam hteo da promenim zaštitnu traku oko glave reketa i kad sam skinuo staru, gume su samo spale sa drveta. Praktično ih je držala samo ta zaštitna traka, a stari lepak se osušio...

Izvinjavam se za mali off, ali ljudi često iz neznanja, ili zato što ih mrzi rade stvari, kojih se grozim.

Obe gume su odlične. Za cenu, koliko koštaju, daju zaista dosta. Obe imaju odličan spin, kontrolu i brzinu, samo što je sve to malo bolje kod Mambo GP. Mislim da se i Mambo H može lepiti novim lepkom i da bi pružala iste karakteristike kao da se zalepi starim lepkom jer i ona poseduje neku vrstu napona (specijalnom tehnologijom lepljenja, napeti gornji sloj gume se sjedinjuje sa sundjerom kako navodi proizvodjač i ne sme se natezati prilikom lepljenja, jer je u gumi već ugradjen napon).

Auuu, obzirom da sam ovo pisao jako kasno, tek sad vidim koliko sam grešaka napravio tokom pisanja. Uglavnom, ovaj deo gde spominjem da su u onom stk-u prodavali setup-e od 220 i 240e, tenergy su lepili starim, a ne novim lepkom kako sam napisao. I sve ostale gume koje su lepili, a bile su novije tehnologije su lepili starim lepkom, jer im je tako lakše, njega imaju više, a šta rekreativci znaju čime su lepljene.... Nemar i bezobrazluk...
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Povratak na Oprema