[Video] Vladojica vs njegov stalni oponent :)

Kako popraviti igru?

[Video] Vladojica vs njegov stalni oponent :)

Postod Vladojica » 04.11.2011, 20:33

Evo kad nece koja, morao sam ja da okacim par svojih partija koje sam igrao sa drugom danas, u svrhu da vidim sebe sa strane (prava shock terapija :), pa rekoh da podelim to sa vama, a i da drugima probijem led :D
Zamolio bih sve koji se smatraju kompetentnima da mi daju neki savet kako da poboljsam igru ako je to, na osnovu prilozenog videa, ikako moguce :D
Video sam snimao kamerom fotoaparata, al cini mi se da i nije tako lose ispao. Nazalost kamerman nije uhvatio bas dobar ugao, pa ponekad neko od igraca ispadne iz kadra, ali kako video odmice vidi se sve bolje.
Ja sam u crvenoj majici, igram sa Donic Caymanom, Dr Neubauer Scalpel 1.0 mm na bh, i LKT Pro XP 1.8mm na fh. Ne okrecem reket nikad osim ponekad kod servisa. Pokusavam da igram push/block igru poput cuvenog pushblockera, ili Sase Ujfalusija (videh coveka na Djordjevim videima), ali malo aktivniju, tj. da napadam iz forhenda, a bekhendom da "davim" loptu i da napadam rezane loptice kad god se ukaze prilika. Interesuje me sve, od toga da li izgleda da mi je oprema prebrza, do ostalih takticko/tehnickih detalja, ako je moguce.

p.s. U videu, na 4:35 menjamo strane, pa se ja vidim malo bolje, cini mi se :D.

"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Re: [Video] Vladojica vs njegov stalni oponent :)

Postod Sale » 04.11.2011, 21:30

Prst gore za ovo sto sam video,svidja mi se ovo.Nemam savet,ja sam amater ali ono sto znam da ce te mnogi traziti za sparing.Cekam Ivanove kritike ali ono sto vidim je da si se pronasao.Puno pozdrava samo drzi lopticu na stolu i to je valjda to. :clapping:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod Pedja » 04.11.2011, 21:42

Shvati ovo kao dobronameran savet,(super je što si ovo okačio)!1.Trebalo bi da poradiš na tehnici-uzmi 10 časova kod nekog ozbiljnog trenera pa ćeš videti gde si...i koliko ti još posle treba...2.Sav si nešto stegnut i napet( to je put ka mogućoj povredi) 3.Fizikalije su ti odlične...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Vladojica » 04.11.2011, 21:54

Ivan mislim da nece imati kritike, on je spremio makaze za moju bh gumu :D, a sparing moze uvek kad sam u Bg :D

@Pedja: Jeste i ja sam se cudio kako sam toliko stegnut, i prosli put kad me Ivan snimio, ko robot, veruj mi ja se iznutra osecam opusteno, uopste se ne osecam ovako kako izgledam. :shock:
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod gras » 04.11.2011, 23:42

Dobro blokiras i guras loptice levo desno ali posle tvog bloka na ovom snimku protivnik je uglavnom pimplao a ti umesto da udjes forhendom i povuces ti i dalje guras lopticu cekas da on nabije u mrezu ili izbaci preko stola,ako vec ne okreces reket moras uci forhendom....pozz
gras

Pridružio se: 11.10.2011, 12:42

Postod Vladojica » 04.11.2011, 23:53

gras je napisao:Dobro blokiras i guras loptice levo desno ali posle tvog bloka na ovom snimku protivnik je uglavnom pimplao a ti umesto da udjes forhendom i povuces ti i dalje guras lopticu cekas da on nabije u mrezu ili izbaci preko stola,ako vec ne okreces reket moras uci forhendom....pozz

U pravu si, nego umrtvi me ta defanzivna igra, pa zaboravim da imam forhend, poradicu na tome, a jos kad bih naucio da okrecem reket, tj. mogu da okrenem reket, al sam onda nenaviknut na brzinu bekhenda pa cesto pogresim i izbacim preko stola.
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod djordjestanic » 05.11.2011, 00:30

1. Stavi dozvoljenu gumu na bekend. Kad tad ćeš hteti da odigraš neki turnir i imaćeš problem sa ljudima koji neće hteti da igraju sa tobom jer igraš sa nelegalnom gumom.

2. To što igraš uopte nije pushbloker stil. To je prebacivanje loptice. Pushblok je kad napadaš guranjem a spin braniš blokom. Tvoj protivnik nije povukao nijedan spin a ti nijedanput nisi napao guranjem.

3. Moraš mnogo niže da igraš bekendom. Ovako čak i tvoj sparing partner uspe da te napada a on ni ne koristi spin. Ozbiljniji igrač će ti sve ove lopte provući kroz uši.

4. Serve ti nemaju nikakavu rotaciju. Moraš da daš puno rotacije na servisu da ti protivnik zatim vrati puno te rotacije a onda je tvoja guma opasna.

5. Forhend si uvek igrao ravno. Kad igraš sa revers travom glavna stvar je davanje puno rotacije. Posle dobrog spina tvoj beken donosi jako puno smetnji.

6. Desna noga ti je stalno napred zato i nisi napadao forhendom.

7. Igraš da pobediš, zato si stisnut. Igraj da ti bude lepo pa ćeš se opustiti.

Bolestan sam pa ne mogu da kuckam više.....
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Vladojica » 05.11.2011, 00:57

djordje, sve si u pravu, fali mi tehnike, i da bih igrao nize sa bekhendom, i da bi mi forhend i serve imale rotaciju, a namestio sam se za bekhend i ukopao se u toj poziciji, zato mi je desna ispred leve stalno.

Hvala na sugestijama, i brzo ozdravi, pa napisi jos ponesto :D

P.S. samo jedno mi nije jasno, koja je razlika izmedju obicnog guranja i napada guranjem? Kako to da ni jednom nisam napao guranjem?
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 05.11.2011, 01:01

Zasto neko ne pomogne ovom simpaticnom ali tamnom stranom zatrovanom mladicu...? :D
Stil igre izuzetno glup za mladog coveka, pogledaj malo ko igra tako, uglavnom ljudi sa mnogo kila, stariji ljudi, ili slabo pokretni. Steta jer imas sve predispozicije da razvijes odlican stil igra blizu stola, poput Liu Shiwen, lagan si i brz. Tvoj osnovni problem je sto se plasis lopte (ne pricam o ovoj igri sa travom nego uopste). Ne umes da preneses dobro impuls lopti sto je cudno jer si se godinama bavio karateom. Narocoto kod spina. I onda pokusavas da je osamaris pa sta bude ali cesto promasis tajming jer oces prebrzo. Tako da ti bolje ide poturanje reketa pod loptu i koriscenje dolaznog impulsa. Mislim da se trudis da posle udarca ostanes u nekom neutralnom polozaju ali da ti zapravo to predstavlja veci deo problema jer to nekako ne deluje pririodno pa ti verovatno tezina ostane previse napred pa onda gubis vreme dok je vratis nazad pa ne stignes ponovo napred (nisam siguran naravno u sve ovo ali tako mi deluje). Meni pomaze ako se spustim jos nize na nogama, tad je nekako masa bolje koncentrisana u sredini. Evo, ti si karatista, zamisli da stojis pred tankim vratima i da treba da ih probijes otvorenim dlanom ali da na smes da ga udaljis vise od 1 cm od vrata. Kako bi to uradio? Tj verovatno znas bolje od mene, trenirao si valjda nesto slicno, ali razmisli o par stvari, visina na koju bi postavio dlan, ugao izmedju podlakcice i nadlaktice, ugao izmedju tela i nadlaktice, tj daljina lakta od tela, da li bi stajao s pravim nogama ili bi ih savio, i naravno cime da izvedes pokret, da li bi sam orukom udario, ali bi celom masom tela udario, e pa gotovo sam siguran da je vrlo slicno i u stonom tenisu, taj deo oko blizine lakta do tela i pokreta iz centra mase. Ocu da kazem ne samaraj loptu dok je ispred tebe nego sacekaj da dodje blizu reketa pa onda prodji kroz vrata.
Mozda ovo gore i nema nikakve logike, ali eto palo mi na pamet.
Dakle, kad dodjes iseci cemo lepo travu tupim makazama, ponesi onaj drugi bolji reket sa dve gume da uvezbas udarce.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zvezdarac » 05.11.2011, 23:44

Vladojice, da se i ja priključim sa svojim stavom.
Prvo i najvažnije PROMENI TRAVU U NEKU DOZVOLJENU.
Obzirom da ja igram travom, okrećem reket itd., smatram da NE TREBA da se navikavaš na nju jer ni jedan materijal nije ni blizu karakteristika na koje ti se ruka prilagodi pa ćeš imati ogroman problem da igraš. Ja ti nudim na probu DOZVOLJENU trevu za koju kažu da je najbliža tome sa čim ti igraš, a potpuno je nova, samo isečena i probana (meni je prebrza). Radi se o PALIO CK531A 1mm, ako ti bude odgovarala lako ćemo se dogovoriti... Moj telefon imaš...
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Sledeća

Povratak na Trening