od djordjestanic » 18.10.2011, 12:31
Ja sam pre isprobavao takav servis. Onako kad bi se zezali. Od 10 pokušaja imao sam jedanput pogođenu loptu. Ne servis nego loptu.
Neki put bi pogodio sto. Nikad nisam oservirao brzo. Ne ovako brzo, nego uopšte brzo. Svaki put kada bi servis uspeo, bio je to zicer.
Ovo uvežbati bilo bi fantastično oružje. Doduše, ima jedna kvaka. Trebaju sati treninga. Ovo je mnogo, mnogo, mnogo teško.
Da bi servis imao šansu da padne na sto, mora da se svoje polje pogodin na samom početku, na beloj liniji.
Šteta što su ovo videli kinezi. Može biti da će ovo da promeni pingić. Videćemo na sledećem svetskom prvenstvu koliko će biti brzih servisa.
Inače, prvi put kada sam igrao sa Cecom Jovanovićem u Vrdniku 2008 godine. Stvarno sam ispao smešan. Bilo je 3:2 za njega a ja sam slavio svaki poen na njegov servis. U prvom setu prva 4 servisa nisam ni dotakao loptu. Kada sam se navikao bilo je bolje ali taj početak je bio katastrofa.
A sada zamislite jednog Kineza koji se nalazi na rubu reprezentacije. Znači vrhunski igrač ali mu fali malo. Taj uzme i posveti 5 sati dnevno ovakvim servisima. Ima da napravi probleme SVIM vrhunskim kineskim igračima. Samo zamislite šta bi onda uradio ostalima.
Dok se protivnik osvesti ovaj ima dva seta fore. I sad treba da bude dovoljno dobar da dobije samo još dva seta na normalnoj igri a još uvek ima servis koji je protivnik otprilike shvatio ali još uvek nema pravu sigurnost u vraćanju.
A ako je stvarno dobar taktičar, ovo neće ni servirati kao osnovnu sevu nego samo kada mu treba siguran poen.