Razlika izmedju FL, ST i AN drske

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Razlika izmedju FL, ST i AN drske

Postod Vladojica » 15.05.2011, 21:02

Sad nesto kontam: izgleda mi da ovi profi igraci uglavnom koriste konkavnu ili ravnu drsku, takodje, cini mi se da ceo Kineski zenski stonoteniski tim koristi rekete sa konkavnom drskom. A ja imam anatomsku.

Moje pitanje NIJE da li je samnom sve u redu, :lol:
vec u cemu je razlika i da li tehnika udaraca ili stil igre uticu na izbor drske reketa, i naravno, da li neki profi igrac igra sa anatomskom drskom, Bio sam mlad i neiskusan kad sam kupovao Primorca, i uzeo prvi koji su mi dali u ruke :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Re: Razlika izmedju FL, ST i AN drske

Postod ivan » 15.05.2011, 21:17

U mom slucaju, FL je bolji za forhend spin jer malo labavije drzim fl drsku posto je tanja. ST je bolja za bekhend udarce, narocito za direktne. An je bezveze, ne mogu da opustim ruku.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 16.05.2011, 01:55

Moj izbor je uglavnom bio ST, jer pruza najbolji osecaj u ruci i po meni najbolje kontrolisem reket kad je drska ravna, pogotovo kod BH udaraca. Redosled bi bio kao kod Ivana, ako nema ST, onda FL, pa na kraju anatomska, mada se moze na sve navici, tako da to ne vidim kao neku veliku prepreku u napredovanju.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod LucicNS » 05.10.2011, 02:05

Za vecinu igraca bi trebalo da je najpogodnija konkavna drska. Omogucava nesto sigurnije drzanje, ali to nije narocito bitno kod profesionalnog stonog tenisa. Igraci koji okrecu reket u toku poena se uglavnom opredele za ravnu (Okretanje samo posle servisa nije zahtevna operacija). Anatomsku uglavnom zaljubljenici (citaj amateri). Ovo je samo uglavnom. Izuzetaka, naravno, ima. Jedini razlog za to je da retko koji mlad igrac pocinje da igra sa anatomskom drskom, a posle nije bas jednostavno menjati oblik drske. Licno sam zbog okretanja presao sa konkavne na anatomsku, ali nije bilo tek tako jednostavno. Trebalo je malo vremena da se naviknem. Misljenja sam da je konkavna ipak bolja, ali zbog okretanja ne mogu da se vracam nazad.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod ZoranV » 05.10.2011, 09:23

Meni odgovara zadebljanje koje ima anatomska...ali meni su sve tanke pa ih podebljavam...i uglavnom pravim neki tip anatomske...ali ako se odlučim da tvidlujem verovatno ću uzeti ST...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod spiral » 05.10.2011, 11:01

Igrao sam godinama sa FL, sad sam na ST. Trebalo je mesec dana da se priviknem, ali nije nikakav problem. Probao sam i AN, nista lose ne mogu da kazem, sve je ok i samo stvar navike.
Korisnikov avatar
spiral

Pridružio se: 26.06.2011, 08:49
Reket: TBS+Tenergy05 FH 2.1 + Sriver G3 FX BH 1.9
Joola Chen Def + 755 + LKT XP Pro

Postod zvezdarac » 06.10.2011, 12:55

Ja okrećem reket i ST je moj izbor. Posebno mi ne odgovara FL.
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod djordjestanic » 06.10.2011, 13:24

Probaš pa vidiš.

ALC je bio sa anatomskom drškom i bio mi je super.

Photino je sa ravnom i on mi je super.

Igrao sam sa puno konkavnih drški i one su bile super.

Samo ti igraj. Tek posle dosta vremena možeš da realno shvataš razliku i šta ti odgovara.

U realnosti ovo je uglavnom stvar kako je ko uzeo prvi reket a posle stvorio naviku.....
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

OSNOVNA PITANJA ZA OPREMU

Postod Amater » 13.10.2011, 12:40

Pregledao sam sve skoro postove ali nisam našao nigdje da je neko opisao koje su razlike između drški. Vizuelno gledano ne mogu da opišem šta je prednost a šta mana kao i u čemu je suštinska razlika.
Amater

Pridružio se: 13.10.2011, 09:27

Postod ivan » 13.10.2011, 12:58

za Amatera:

Slika

s leva na desno : ANatomic, FLared, STraight
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Sledeća

Povratak na Oprema