Tako je. Mora se uzeti jedan ili malo parametara da bi bilo merljivo. E sada tu nastaje problem. Kome je koji parametar bitan.
Za automobile je ovo jako nezgodno. Jer postoji apsolutno previše parametara da bi se veća grupa ljudi složila oko toga.
Za rekete je mnogo jednostavnije. prvo rastavimo reket na drvo i gume.
Drvo - Prvi parametar je apsolutno brzina, jer je to odraz kvaliteta igrača. Drvo mora biti brzo da bi moglo da se koristi u modernom stonom tenisu.
Odmah da preteknem one koje će da uskaču sa off- ili ne daj bože all drvima. Sa time jednostavno ne možete da napravite dovoljno brz udarac i protivnik će vam vaše napade vraćati.
Kontrola je bitna stavka ali tek na drugom mestu.
Ostale karakteristike: tvrdoća, ugao, veličina. težina, debljina su više stvar navike nego bitne stavke.
Gume - ovde su brzina i količina spina jednako bitne iz istih razloga koje sam naveo kod brzine drveta
Sve ostalo je opet stvar navike.
Sve ovo važi za igrača-napadača.
Kod drugačijeg tipa igrača, recimo defanzivca odjedanput najbitnija karakteristika nije brzina drveta.
Vidite kako je kod jednog malog prozvoda jako bitno ko i kako želi da ga upotrebi a zamislite kako je to kod kola.
Zato mislim da su ovake teme tupljenje. Na kraju samo može da se kaže: "Ja volim to i to, zbog toga i toga".
Zato,
Brza ruka i brz reket pa me baš briga koje sa druge strane.
A kod kola mi je bitno da su praktična i da je ekslpoatacija jeftina.

i navijam za tebe,nastavljam da gledam tvoje meceve i ucim.