Stara VS Nova kola

Teme koje ne spadaju striktno u gore navedene forume.

Re: Stara VS Nova kola

Postod scvlada » 04.10.2011, 12:43

Koliko je tehnologija u današnjem svetu uznapredovala poslužimo se jednom pretpostavkom.Dajte npr Djokoviću drveni reket iz doba Borga i nek odigra meč sa Rafom. Pobedio ga je zadnjih 6 puta,a verujem da u ovom slučaju ne bih uzeo ni gem :cry: .Tema je za diskusiju preširoka,zato se i ode u krajnost.Možda da je malo suzimo,tipa dizajn starih i novih,upravljivost,stabilnost,starnost... Ovako još malo pa svadja.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ivan » 04.10.2011, 12:56

treba naglasiti i da vecina ljudi koristi kola samo za prevoz od mesta a do mesta b, bez izvlacenja maksimalnih performansi. Tako da bi i diskusije o krajnjim mogucnostima auta mozda bile na pocetnickom nivou. A mozda je tako i sa reketima :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 04.10.2011, 12:56

@filip

Mislim da je taj perio koji si izbacio, tj. od 90-te do 2000-te i jedan od vaznijih, jer su mnoga dobra kola u tom periodu dozivela svoju revoluciju u dizajnu naprimer. Period ispod 90-tih je suviše velika razlika. Dakle mozemo da stavimo periode pre 2000-te i posle 2000-te, jer su u periodu od pomenutih 10 godina prostora mnogi automobili imali tehnologiju koja se i danas koristi u novim automobilima, ali su mnogo lepse izgledali.

@ivan

Odlican odgovor za kola koja se porede u F&F serijalu :-D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod First » 04.10.2011, 12:58

A da, moram jos nesto da dodam, tema je "Nova i stara kola"! I, kao sto kaze nas drug Djordje, "da ne mesamo babe i zabe", ovde cemo diskutovati o kolima, a postoji tema o "novim i starim drvima", gde cemo polemisati o reketima ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod djordjestanic » 04.10.2011, 13:19

Stara kola su oldtajmeri.

Mislim da treba da bude 30 godina da bi neki auto bio oldtajmer.

Stara kola nisu ona iz 1999. godine.

Ako je to bio neki top model on ima jako puno stvari koje su 2006. godine "ušle" u srednju klasu a možda 2011. godine u nižu klasu.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod gimi » 04.10.2011, 16:37

scvlada je napisao:Možda da je malo suzimo,tipa dizajn starih i novih,upravljivost,stabilnost,starnost...

Upravo tako. Ako se ne odvoje konkretna svojstva i karakteristike prica je skoro besmislena. Slicno je i za rekete. Npr. ako neko uzima da je brzina drveta najbitniji kriterijum, postaje apsurdno govoriti o starim.

...a na primeru guma vidimo kako tehnologija moze da dobije zaokret koji ne vodi ka poboljsanju (barem kada je kvalitet igre i osecaj u pitanju). Diskutabilno, ali verujem da bi se vecina igraca slozila da je igra bila lepsa dok smo se svi drogirali.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod ivan » 04.10.2011, 16:54

Ne treba gledati karakteristike drveta/vozila, to je pogresno. Nego namena, to je jedino ispravno. Recimo da ste vozac pocetnik u bg, da li je bolji neki mali dizel autic tipa 2002 Klio, ili najnoviji Citroen c6 sa 3000 kubika? Pa kolko god ja voleo citroene i njegova tehnoloska pomagala, pre bih uzeo Klio, jer njega mogu da parkiram ponegde, c6 ne bi usao izmedju dva kontejnera, manje trosi. Da ne pricamo o Lamborghiniju, koji bi bio prerizican za gradsku voznju, prejak, verovatno preosetljiv gas, kvacilo verovatno nezgodno. A da sam bogat biznismen i da cesto putujem duge ture autoputem uzeo bih c6 naravno. Da sam naizmerno bogat i da mi auto treba za pokazivanje - Lambo. Tako bi trebalo i sa drvima - gledati namenu. Recimo masa igraca nizeg nivoa su opremljeni tehnoloski najnovijim reketima i gumama, ali ne umeju da to koriste. Treba gledati kvalitet starog/novog u odnosu na namenu.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod scvlada » 04.10.2011, 16:56

ali verujem da bi se vecina igraca slozila da je igra bila lepsa dok smo se svi drogirali.

Neki nisu ni prestajali ,a ima dosta povremenih "narkomana".Ja sam imao problem da doziram količinu i uvek sam se overdozirao. ;)
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod Vladojica » 04.10.2011, 17:01

scvlada je napisao:
ali verujem da bi se vecina igraca slozila da je igra bila lepsa dok smo se svi drogirali.

Neki nisu ni prestajali ,a ima dosta povremenih "narkomana".Ja sam imao problem da doziram količinu i uvek sam se overdozirao. ;)

Ja sam prvi put kad sam Dolazio kod Davora osetio stari lepak, jos dole, na pocetku stepenista, sledeci put tek na ulazu u salu, a posle sam prestao da ga osecam :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 04.10.2011, 17:22

Ok, narkomani, ovo je tema o kolima, '68 Charger 440 ili 2006 bezlicni 2.0 turbo japanac sa silom kompjutera unutra?
Inace cuveni Ferrari F40 uopste nije imao mehanizam za otvaranje prozora. Nepotrebno. Nema ni radio, kome treba muzika pored zvuka onakvog motora? Nisam cuo da se neko zalio :)
ivan

PrethodniSledeća

Povratak na Ostalo