Koji proizvodjac ima najbolju opremu?/

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Koji proizvodjac ima najbolju opremu?/

Postod bindra » 17.04.2011, 22:00

Znam da za drveta koja imaju utisnut serijski broj postoji nacin da se utvrdi poreklo.
Narucio sam Timo Boll T5000 Tamca carbon u Dortmundu kod Scholer&Micke stize mi sledece nedelje,valjda nije madjar hahaha...
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod scvlada » 18.04.2011, 22:03

Mislim da je Butterfly najbolji.Nisam mnogo eksperimentisao,prva ljubav zaborava nema.Nisam igrao sa Joolom,Tibharom,Stigom,Donikom (samo gume),Androm ... tako da moj sud nije relevantan niti sam dovoljno kompetentan.Htedoh drugo reći.
Nego igram sa TB Spiritom i kad se pojavio ovaj novi TB ALC ja ti se zagrejem i krenem da ga proučavam.Kako nisam mogao da nadjem nikakve razlike koje bi pravile ikakvu razliku u igri osim tada drastično veću cenu,ne budi lenj pa ti ja napišem pismo u Butterfly da mi oni objasne. Evo prevrnuo sam mailove i ne mogu da nadjem odgovor da Vam copy- paste .Ostade u starom računaru.
Reče Japanac u odgovoru da slobodno nastavim da igram sa Timo Boll Spiritom i da nema suštinske razlike a bogami ni statističke(ja dodao). E to je poverenje ,kad neće na silu da mi uvale nešto što je isto, samo malo marketinški obrađeno ali za veće pare.Naravno naveo sam na kom sam nivou,gde može da odgleda moj meč na youtube ,kako igram...
Mada moja osnovna zamerka je visoka cena.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod Vladojica » 18.04.2011, 22:57

Sta mislite o niskobudzetnim Kineskim gumama, tipa Frendship/LKT .. Jel mogu one da se mere sa Baterflajem, Joolom,Tibharom,Stigom,Donikom.. ?
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod First » 18.04.2011, 23:48

Eh schvlado ja lepo govorim bindri da tu nema razlike, ali covek nece da me slusa... Ja sam imao TBS i isto tako pisao raznim distributerima u inostranstvu i kod nas u cemu je razlika i ljudi mi lepo rekli da nema razlike. Marketinski trik i nista vise. Sve je isto, samo platis malo drugaciji dizajn i to je to... Elem, sto se tice kineza, tj. kineskih guma, pa po meni ne mogu da se porede sa ovim skupljim sto si napisao. Kao sto kaze nas narod "koliko para, toliko muzike", ali nemoj ovo bas bukvalno da shvatis. Dobre su to gume, igrao sam i sa 729 fx super i sa 729 faster i mogu reci da sam bio veoma zadovoljan. Ne svidja mi se taj njihov "lepljivi" efekat. Spin jeste odlican, zadrzavanje loptice na reketu duze, ali brate mili, svako *ovance se zalepi na njih, posle meca budu uzasno prljave, od prasine, dlaka i kojekakvih drangulija. Stalno moras da nosis sa sobom bocicu i sundjer, jer se te gume ne mogu obrisati rukom, o šorts, na dah dlanom...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 19.04.2011, 09:25

Ja predlazem slecedi sistem da se utvrde slicnosti izmedju tbs i alc: uzmu se oba reketa, i subler, i lenjir, i precizno se izmere dimenzije glave reketa, debljina, debljina svih slojeva drveta (za ovo je najbolje slikati iz blizine pa povecati slike da se lakse na kompjuteru uporedi; ali skoro sam siguran da ce eventualne razlike biti manje od tolerancije instrumenta), dalje, centri masa oba reketa, dubina do koje je drska usla, sirina na kojoj je drska (od toga zavisi elasticnost reketa), tvrdocu ne verujem da mozemo lako izmeriti ali moze zvuk i odskok lopte. Ako se sve to poklopi moze se sa sigurnoscu od 95% reci da je to isto drvo.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod scvlada » 19.04.2011, 10:02

Nije to ni toliko bitno.Oba drveta su odlična,imaju iste slojeve i kategorizaciju . Finese su u pitanju.
Meni na primer odgovora ravna drška i nju sam kupio jer nije tad kod Ostoje bilo sa anatomskom .Probao sam TBSpirite sa drugom drškom i nije to to.A isti reket.Tako da ne možemo reći da su dva Spirita ista a ne Spirit i Alc. Kod drške je u pitanju zglob,ravna drška bolji rad zgloba itd...
scvlada

Postod ivan » 19.04.2011, 10:15

Da, druga drska - drugaciji balans, jer je raspodela mase razlicita. Cak i dva spirita sa istom drskom mogu da osciluju u masi i do 15 grama, pa i to stvara razlike.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod scvlada » 19.04.2011, 10:18

Nisam mislio samo na balans.Pre svega sam mislio na pokretljivost zgloba kod ravne,lepezaste i anatomske drške. Mislim da naviše slobode zglobu daje ravna drška a to nije tako loše pogotovo za spinere .
scvlada

Postod ivan » 19.04.2011, 10:25

Dobro, to je nesto drugo, nevezanmo za samu razliku izmedju dva reketa sa istom drskom. Ja volim ravnu drsku jer mi omogucava da lakse tackiram, nekako bolje stisnem drvo pa raspalim po lopti lakse. Takodje ravna drska meni je bolja za menjanje hvata, ko menja za fh i bh. Profesionalci to rade i cesto koriste ravnu drsku. Anatomska meni ne odgovara nikako. Lepezastu imam sada i bolja je za spin jer malo labavije drzim reket.
ivan

Postod filip » 19.04.2011, 13:38

Meni ravna drska najvise odgovara jer mi je zglob pokretljiviji prilikom servisa...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema