PHOTINO je STIGAO!

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: PHOTINO je STIGAO!

Postod filip » 29.08.2011, 08:36

Pa svi smo mi defanzivci. Kazu da je napad najbolja odbrana...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Lee » 29.08.2011, 12:09

ivan je napisao:rekreativac defanzivac sa najbrzim drvima i max gumama...

U pravu si, zaboravio sam dodati i idiot rekreativac. :)
XxXXxXxXxXxxxxxxXxxxxx
Korisnikov avatar
Lee

Pridružio se: 28.08.2011, 22:12
Reket: BTY Timo Boll ZLF
BH: Yasaka Rakza 7 black max
FH: Yasaka Rakza 7 soft red max

Postod Lee » 29.08.2011, 12:18

Ajde da pojasnim. Naime zbog svojih "fizičkih" predispozicija (čitaj debljine), ne igram na stolu već dalje od stola, i ubacujem. A to mi je lakše sa takvim reketima.

P.S. Moj opis: 192cm visina, i 110+kg težina.

Jbg. I igram stolni tenis cca 5 godina. Natjecao sam se u 4. Hrvatskoj ligi, od ove sezone igram 3. Ligu. I poprilično sam loš. Ali iskreno. Samo ubacujem, i tu i tamo kontriram.
XxXXxXxXxXxxxxxxXxxxxx
Korisnikov avatar
Lee

Postod scvlada » 29.08.2011, 14:18

Đole gledao sam malo snimke iz Stapara .Bekend spin ti je zaista brutalan.Dobro braniš(prelepo protiv Milenkovića) a onaj visoki forhend protiv Brice u trećem poenu je takođe prelep.Izgleda da je photino odličan izbor. Nisam razumeo ono da si magnet ali ajde.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod djordjestanic » 29.08.2011, 14:23

Marko Lučić ti može objasniti da si tvigi a tvoje objašnjenje o defanzivi je bezveze.

Stvar je u tehnici.

Nemoj kazati da si defanzivac, nego reci da se još nisi pronašao u nekom stilu igre jer samo zbunjuješ ljude.

U svakom slučaju igraš sa pogrešnim reketima.

Ti reketi koje koristiš niko sa ovog foruma ne bi mogao da obuzda.

To su reketi za one koji treniraju 3-5 sati DNEVNO.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod djordjestanic » 29.08.2011, 14:55

scvlada je napisao:Đole gledao sam malo snimke iz Stapara .Bekend spin ti je zaista brutalan.Dobro braniš(prelepo protiv Milenkovića) a onaj visoki forhend protiv Brice u trećem poenu je takođe prelep.Izgleda da je photino odličan izbor. Nisam razumeo ono da si magnet ali ajde.

Tek na ovom turniru sam shvatio (počeo da shvatam) ovu dasku.

Naime (ovo je moja teorija i nemojte je govoriti trenerima jer će reći da je glupa i pogrešna),

Kod "normalnih" reketa ti daješ brzinu loptici. Ako udari sporo, loptica ide sporo. Ako udariš brzo, loptica ide brzo.

Kod Photina dolazi do nekog sabiranja brzina. Ako je protivnik udario sporo i ti udariš sporo, loptica će ići sporo ali malo brže nego što očekuješ.

Ako protivnik udari brzo a ti sporo, loptica će ići između ali malo sporije nego što očekuješ.

Problem je sa brzim loptama gde kad hoćeš da i ti odigraš brzo nema one mikrosekunde koje ima ALC sa kojom možeš da upravljaš loptom i da je svučeš na sto.

Ovde se udarci sa puno energije (zbir brzine i rotacije) ostvaruju trzajem i jako kratkim kontaktom sa loptom ALI REKET MORA BITI ZATVOREN VIŠE NEGO SA ALC-OM.

Mislim da je protiv Popovića 3. i 4. poen najbolji primer. Ono preuzimanje sa stola je ispalo bolje nego što sam i ja zamišljao. Darkovi spinovi su jako rotirani i to nije bilo nimalo lako da se odradi.

Na 3. poenu nisam uopšte bio siguran da li to mogu pa sam uradio sa 50% snage i ispalo je dobro.

Na 4. poenu sam shvatio da reket to može pa sam ušao sa 100% brzine. Ne znam da li na snimku imaš utisak brzine ali Darko ono nije ni video. Ono je bila RAKETA!

ALC bi to prebacio metar preko stola a Photino sa tim izlazi na kraj ko od šale. ALI MORAŠ BITI JAKO BRZ SA NJIM.

Tek na zadnjem treningu sam skontao da mogu loptu da ubrzam a da ni ne zamahnem rukom. Ovo mi jako čudno za forhend ali za bekend kontru ili brzi spin je dušu dalo. Moji pokreti za spin su dosta širi nego što ovaj reket traži ali mislim da bekend mogu da "prepravim" da radi sa ovim reketom. Sada mi je jasan Karakaševićev pokret za bekend. Verujem da je njegova daska slična u tom kontekstu i zato mu dozvoljava onaj kratki pokret koji proizvodi neverovatno ubrzanje.

Takođe ljudi kažu da Photino ima visok ugao odbijanja. To nije tačno.

Visok je u kontri! Ali nije u spinu!

Mislim da bi to recimo baš tvom stilu bilo fantastično jer se mogu udariti baš niske lopte. Mana je što za jako rotiran spin koji sam vukao sa ALC-om ovde moram da trgnem ko lud.

Moji partneri u treningu sa Pera Lukić i Doca Prokić ali oni ne vuku spinove koji imaju super energiju pa mnoge stvari nisam ni mogao da isprobam nego sam to radio na turniru.

Zaboravio sam analizu štopa. Malo je nezgodan za rotirane spinove jer ima tendeciju da ih prebaci. Moram to trenirati jer štop je moja osnova. Mora se ili zatvoriti reket ili praviti mali trzaj na dole.

A da, reket ima neverovatnu sposobnost amortizacije brzine i rotacije ako se radi brz pokret na dole. Bukvalno mogu da branim kao da imam defanzivni reket.

Sve je to baš previše čudno da se savlada u kratkom vremenu ali mislim da idem u dobrom smeru.

Krivo mi je samo što dok dođem da igram sa Britkom ja sam toliko iscrpljen da nemam snage da pružim neki ozbiljniji otpor.

No nije loše :D

Dobio sam Prvaka Balkana - Glavaškog i

Prvaka sa Memorijala Bate grujića - Popovića

A na ta dva turnira sam izgubio baš od njih.

REKET JE ODLIČAN ali zahteva da se ja još prilagodim da bi ga bolje iskoristio.
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod Lee » 29.08.2011, 15:30

djordjestanic je napisao:Marko Lučić ti može objasniti da si tvigi a tvoje objašnjenje o defanzivi je bezveze.

Stvar je u tehnici.

Nemoj kazati da si defanzivac, nego reci da se još nisi pronašao u nekom stilu igre jer samo zbunjuješ ljude.

U svakom slučaju igraš sa pogrešnim reketima.

Ti reketi koje koristiš niko sa ovog foruma ne bi mogao da obuzda.

To su reketi za one koji treniraju 3-5 sati DNEVNO.

Sa ovim posljednjim se slažem u potpunosti, to nisu drva za rekreativce. Ali kod nas je dosta ljudi "zaluđeno" s tim brzim drvima, pa tako i ja.

Ali, što se tiče mog objašnjenja, ono je takvo kako jeste. Bolje od toga nemam. Nije mi namjera nekoga zbuniti
U mojoj igri nema razornih spinova, jer sam prespor da bi tražio takvu igru, ne stignem se namjestiti a i nemam snage da bi odigrao cijeli meč takvom igrom.

Ne igram s materijalom (trava / soft / antispin), ali defanzivan jesam.

I, ako te smeta način na koji sam to sve napisao, ispričavam se.
Ali, nisam školovan igrač ili trener, i nisam u tome dugi niz godina da bih to bolje znao objasniti i samim tim napisati.

Lp.
XxXXxXxXxXxxxxxxXxxxxx
Korisnikov avatar
Lee

Postod ivan » 29.08.2011, 15:32

@Djordje: cek, i dalje nisam shvatio jel drvo tvrdo il meko, elasticno/kruto...? Ako ti fali dwell time u odnosu na prethodno, onda je ili kruto il tvrdo, ili ne daj boze i jedno i drugo?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 29.08.2011, 15:46

Ivane ne znam.

Ponaša se različito u različitim situacijama.

Moram da prođem situacije i da znam kako će se u kojima ponašati.

Nije linearno i to je taj deo koji je težak za objasnirti a još teži za skontati prilikom igranja.

U svakom slučaju nije "staklast" kao neki tricarbon ili tako nešto, no sigurno nijejednostavan za igranje kao ALC.

ALC je i dadlje po meni najbolje drvo za barem 70% igrača. Za 10% igrača je prebrz. Za 1%igrača je prespor. A za onih 19% verovatno i nema drveta koje im odgovara.

Ja ga nikad ne bi menjao da me ne boli ruka od težine.

Photino mi je dosta lakši.
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod scvlada » 29.08.2011, 15:55

Ništa meni nije ovde skroz jasno :lol: ,djavolja rabota.Na sajtu butterfly piše da je Alc lakši za 1 gram od photina . Lakša ti je postavka guma pa ti se čini da je i reket lakši ili oni pišu svašta na svom sajtu.
Ja sam samo video da ti ekstra igraš i da kad vučeš forhend spin 95% vučeš u protivnikov forhend pa te tu čekam kad budemo jednom igrali.Da, ovo nije loše ,čekam te u forhendu. ;)
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema