Pimplanje

Kako popraviti igru?

Pimplanje

Postod ivan » 07.03.2011, 21:19

Na mom nivou pimplanje je jos uvek vrlo cest i vazan nacin igre. Treba razlikovati pimplanje i seckanje (ne mislim na defanzivno secenje van stola, to ne umem, nego iznad stola). Za mene seckanje je kad se povrsina reketa krece u svojoj ravni, znaci okrenemo reket nakoso pa cimnemo nadole i unapred (tj u ravni reketa) i napravimo jak donji spin, mana toga je sto lopta moze lako skociti previse uvis, bez impulsa unapred, sto ce dobar igrac lako kazniti.
Postoji i druga varijanta, to je ono sto ja zovem pimpl, kad dolazi lopta sa donjom rotacijom, da se reket okrene nakoso pod odgovarajucim uglom i reketom se ide unapred, paralelno sa nivoom stola. Ako je dolazni spin jaci, vise nakosite reket ali svejedno pokret horizontalan. Ako hocete duzu loptu malko brze kroz nju. Ali bitno je da ruka bude opustena i da kontakt sa loptom dugo traje. Ako pogledate po youtubu kad neki profesionalac objasnjava pimpl (push), on objasnjava ovu varijantu a ne seckanje koje retko koriste (mada ovi kinezi znaju sve pa i seckanje). Kod ovog pimpla se spin generise drzanjem lopte na reketu, znaci ne brzim udarcem nego laganim prolaskom kroz. I bitno je da se prodje celim telom ne samo rukom. Bice manje spina neko kod seckanja ali ce postojati jaci impuls unapred, koji ce napraviti podjednak problem protivniku, jer loptica moze vrlo lako zavrsiti u mrezi ako protivnik napada istim pokretom kao za malo sporiju loptu sa vise spina.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Pimplanje

Postod scvlada » 08.08.2011, 12:48

Kakav spin,loptica se vratila !!!
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod Vladojica » 08.08.2011, 13:25

Joj, kad bih ja ovako vracao servise, gde bi mi bio kraj :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod LucicNS » 08.08.2011, 15:37

...na pobednickom postolju.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod zvezdarac » 22.08.2011, 17:45

Auuuuuuuuuuuuuuuuuu, JBT !!! :shock: :shock: :shock:
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod koja » 26.09.2011, 22:21

Da stvarno fenomenalno.
koja

Pridružio se: 22.09.2011, 19:02

Povratak na Trening