Karakteristike guma

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Karakteristike guma

Postod Vladojica » 04.08.2011, 21:48

trille je napisao:To ti je do drveta sigurno,jer ja sam imao isto to drvo sa Sriver G2 gumama i isto mi se desavalo,ne mnogo cesto ali ponekad.Zato sam ga i prodao :lol:

Ma jok, u medjuvremenu sam otkrio da je - do moje jadne tehnike, dok ja dodjem do drveta jos ce mnogo vremena proci :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod spiral » 07.08.2011, 13:12

Ok, evo mog malog iskustva, ali opet...
Trenutno imam Joola Mambo H gume, i nisam prezadovoljan. Kazu da su gume za spin, ali cini mi se da sa Sriver-om imam daleko veci spin. Da ne spominjem to sto bacaju loptu na gore, pa moram da se navikem da zaklapam ugao jos vise. Gledao sam, kazu za Tenergy da bas baca nanize, pa bi neko ko igra s ovom gumom mogao da potvrdi/ospori.
Drug je uzeo Joola Sambu i zadovoljniji je s njom, kaze vise kontrole uz isti spin.
Prva par meca kad sam uzeo TBS i ove Mambe, morao sam da promenim stil igre. Lopte su sve isle preko stola, pa sam se od ofanzivca pretvorio u chopper-a. Sad je vec ok, vracam polako igru na topspin napade. Posto je takva tema, bilo bi dobro da svako preporuci koja je guma najbolja za koji stil igre i za koje pare. I ja bi tenergy ali mi se ne daje 55e.
Mambo H - 20e
Samba - 20e
Sriver - 25e
Sriver G2 - 27e
Korisnikov avatar
spiral

Pridružio se: 26.06.2011, 08:49
Reket: TBS+Tenergy05 FH 2.1 + Sriver G3 FX BH 1.9
Joola Chen Def + 755 + LKT XP Pro

Postod First » 07.08.2011, 14:27

druze tu ti mnogo zavisi od samog ugla bacanja reketa. Manbo H ima sasvim solidan ugao bacanja, medjutim, problem je sto TBS ima takodje visok ugao bacanja. evo ti primer. kad sam imao mambo h i timo boll all+, meni je bacao prenisko. Isto je i sa karas off drvetom, koje ima jako nizak ugao bacanja. Namerno sam stavuo Solcion na njega jer ima veliki ugao i malo sam popravio situaciju. dakle, prebacujes zbog obe stvari, a ne samo zbog gume. Sto se spina tice, u pravu si, trebalo bi da daju vise spina. elem Tenergy ima i nizak i visok ugao bacanja. Najnizi ima 25, pa 64 i na kraju najvisi ima 05.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ZoranV » 07.08.2011, 21:15

pa nebih rekao da TBS ima visok ugao bacanja...negde na granici srednji nizak...a Solcion ima brzinu ali ne i visok ugao bacanja...barem ne crni s klojim igram a crveni verovatno jos manje...jos mi je neisecen...naravno ja uvek govorim o 2.0 mm jer max koristim samo kad nema druge...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod First » 07.08.2011, 22:45

Solcion ima ugao izbacaja skoro identican tenergyju 05, tako da tu nesto ne stima, u ovo mogu da se opkladim! U pravu si da tbs nema visok ugao bacanja, ja sam ga pomesao sa jednim drugim drvetom koje sam koristio, ali ima neki osrednji, ni visok ni nizak, priblizno timo boll forte (sad sam se setio, posto sam tbs odavno koristio, a i vlada mi je dao da probam njegov prosle nedelje i stvarno je ugao izbacaja u nekim osrednjim ganicama). Nije mi jasno zasto onda toliko prebacuje lopticu. Trebalo bi da igra normalno, jeste da Solcion ima visok ugao bacanja, ali zato drvo nema, a tu iz mog iskustva mnogo veci uticaj ima drvo, tako da mi nije jasan njegov problem...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Pedja » 07.08.2011, 23:52

TBS+SOLCION (meni je na bekhendu)+loše tehnički izveden udarac= aut....lično iskustvo :(
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ivan » 08.08.2011, 08:58

Ruka je najvazniji faktor. Ko nema brzu ruku za brza drveta i brze gume nek ih ne kupuje.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod spiral » 13.09.2011, 11:16

Nova iskustva sa gumama:
Tenergy 25 - bas kao sto su i napisali, odlicna za igru blize stolu, baca nisko, ubitacan topspin, hvata loptu i katapultira.
Tenergy 64 - ima ovde dosta ljudi koji igraju bas s njim, tako da ne bih o tome.
Tackiness - covek me ubi heavy backspin servisom ovom gumom. Spora ali ubitacna, stvarno kao da se zalepi loptica za gumu.

Obrni okreni, najvise mi odgovara neki Sriver. Ako neko ima polovne a malo koriscene, neka javi na pp, 22. dolazim za Bg.
Korisnikov avatar
spiral

Pridružio se: 26.06.2011, 08:49
Reket: TBS+Tenergy05 FH 2.1 + Sriver G3 FX BH 1.9
Joola Chen Def + 755 + LKT XP Pro

Postod zorog » 23.06.2012, 23:14

Jedno pitanje u vezi guma. Da li je normalno da neka guma,nebitno koja,bude sporija na drvetu koje je oznake off nego na nekom all npr? Mislim,verovatno je normalna pojava. Npr secam se pre par meseci dva druga izmenjaju gume i oba reketa postanu brza nego sto su bila :scratch: u pitanju su bila drva balsa carbo x3 i joola r1 a gume sriver d13l i joola air. Slicna stvar je sa nekom friendship gumom koju sam ja imao...na nekom kineskom drvetu sa pijace je brza nego sto je bila na mom kongu? Cudne stvari. Sve manje se oslanjam na ocene tj karakteristike guma koje navedu proizvodjaci ili forumasi jer sam ubedjen da se gume razlicito ponasaju na razlicitim drvima a da pri tom ne mora spora guma da postane jos sporija ako je zalepis na "sporije" drvo.
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod LucicNS » 24.06.2012, 12:50

Jako ti zavisi i od debljine lepka koji naneses i njegove starosti.
Sasvim je normalno da je guma nesto brza kada je ponovo zalepis, a vremenom se usporava.
Ovo je jako izrazeno kada lepis starim lepkom, ali oseca se i sa novim lepkom, ali u neuporedivo manjoj meri.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Prethodni

Povratak na Oprema