Kako igrati travom / antispinom

Kako popraviti igru?

Re: Kako igrati travom / antispinom

Postod LucicNS » 04.08.2011, 23:57

Ja od stola idem samo po loptu. Za vreme poena sam maksimalno pola metra od stola i to samo u nuzdi.
Naravno da pricam o stopu.

Prhnjak, ne da mi se povecava prednost nego molim boga da mi rokne najrotiranije sto moze, pa onda mi je dovoljno da mu je samo stavim na sto, pa i kao poluzicer. U preko 90% slucajeva knjizim poen.

Ivane, Jelaca igra iskljucivu opstrukciju igre, a to kod igraca koji nemaju problem sa materijalima ne prolazi.

Ja igram NAPAD, sa velikim promenama ritma. Koliko smeta protivniku, pomalo smeta i meni, ali mnogo manje jer sam ja na to navikao, takav mi je stil igre.

btw, ne pamtim da me je skoro dobio neko od materijalista koji stoje kod stola, a imam u kolekciji skalpova poprilican broj takvih. :lol:
Svi oni imaju solidne rezultate, a sami imaju problem sa igrom na materijal.

Na primer, par puta sam zveknuo Stefana Kostadinovica, bez izgubljenog seta, a on dobio turnire u Somboru i Beceju u apsolutnoj kategoriji.
Ako neko ne zna, uzeo covek na tim turnirima meru Borcicu, Djukicu iz Kikinde, Knezu i Tomicu iz Hrvatske, Glavaskom, Ceci Jovanovicu, Darku Popovicu...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod ZoranV » 05.08.2011, 09:01

Kako neznam Kostu, znam mu i mamu i tatu, stalno ga prate na turnirima...Skida skalp i Fišeru na turnirima...tu su godište...Za koga sada igra?
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod phrnjak » 05.08.2011, 16:11

LucicNS je napisao:Prhnjak, ne da mi se povecava prednost nego molim boga da mi rokne najrotiranije sto moze, pa onda mi je dovoljno da mu je samo stavim na sto, pa i kao poluzicer. U preko 90% slucajeva knjizim poen.

Samo sam pricao na osnovu onoga kako smo igrali nas dvojica. Prvi put u Beceju 3:2 za tebe pa kod Brice 3:2 za mene i sve to ove godine. Ne secam se tvojih stopova travom na moje rotacije sa 90% uspeha (mislim na nase meceve). Cak si se slabo snalazio i na gurane serve u duboki BH. I sam si mi priznao da jos trazis igru travom. Zato se vrlo dobro secam tvog BH spina kad obrnes reket kao iznenadjenje. E u taj udarac slobodno mozes da se zakunes. Zbog toga sam se i zacudio sto si stavio travu na BH. Ako se secas pricali smo o tome kod Brice...
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod LucicNS » 05.08.2011, 16:47

Jesmo, sada igram vec duplo duze sa travom (stavio sam je na pocetku sezone) i daleko sam sigurniji na prijemu bas takvih loptica. Ostalo nisam menjao.
U prvom delu sezone u nasoj gradskoj ligi sam imao velikih problema zbog navikavanja, ali na to sam bio spreman. U drugom delu sezone sam prilicno proigrao.
Sada prelazim na ofanzivniju travu, bice problema par meseci, ali proci ce i to, a onda sam tamo gde i treba da budem sa igrom.
Sada i daleko vise okrecem reket nego kada smo igrali. Nisam nikada u zivotu imao potrebe za tim, pa je i to trebalo nauciti. Igrao sam sa konkavnom drskom, pa sam
i to promenio na ravnu. Desavalo mi se da ga okrenem na pola u sred poena... :lol:
Usput, stavio sam i novu gumu na FH, pa su mi i rotacije dosta bolje. Za sve to treba vremena i strpljenja, a ako hocu da dodju rezultati, moram dosta meceva i gubiti, zar ne?

Uzgred, zadnje eksperimentisanje mi je da primam servise bekendom po celom stolu, ali sa okrenutim reketom. Imam vremena da ga okrenem, ako je kratka serva, a ako je duboka,
zveknem odmah spin. Pokazalo se prilicno dobro protiv dosta igraca. Jos da naucim travom sa forhenda da igram, smatracu da sam kompletiran...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod krox » 23.08.2011, 22:28

hm, nebi nas rekao da je pimplanje nepozeljno,ovisi kako kada,nekada dapace,samo brzo i sa uguravanjem... pozeljno je da se ude u pimpl igru, onaj tko odluci igrati pimplom protiv materijala gubi i amen. problem je sljedeci, ja(kao desnjak) igram flah na materijal ili lagani donji rez, brza serva u materijal, i poslije toga ga tjeram od stola preciznim lopticama u materijal, najcese flah, poslije toga ide bekend paralela, sve flahovi, samo problem je u ovakvoj igri sto moras miksat malo rotacije, jer ako protivnik nije bedak i ako je brz i zna napasti ,sto ovo jednostavno ne prolazi:D tada moram pojacati, i spin i snagu, kratku od stola. svejedno u igri protiv igraca sa materijalom uvijek gledam da uzimam sto vece kuteve i tjeram ga da se krece....ako popusim popusim na svoje greske, nedam da mi oni vode igru i napadaju me, jer tada jednostzavno u svoj toj brzini nemogu koncentrirano provodit svoj plan, i u takvoj su igri oni jaki,

takodjer trave su zajebane jer loptice tonu, lelujaju, i kada hoces drajfat, nije to nimalo lako ,samo u teoriji, a ako drajf nije dobar, ili kontra onda si gotov kad travar s druge strane preuzme inicijativu , kao sto je netko gore napisao. protiv ovoga nema drugoga nego vjezbati... takodjer nekad shema sa laganim flah servama ili donjim rotacijama laksima ne prolazi jer materijlist napada sa materijom, ako se to desi da vas se napada materijalom, morate se povuci i sacekati lopticu da malo potone i onda preuzeti inicijativu spinom ili kontrama, koje se udaraju vise kao spin ali se ne cupa loptica, nego se nabija, u biti kontra ali udarita vise odozdola, jer lopta tone, treba je podici. ako nemozete nista drugo , maknuti se od stola i napraviti laksi chop , polurez, i dati materijalistu inicijativu.
krox

Pridružio se: 15.08.2011, 10:49
Reket: Drvo: Timmo Boll Forte OFF
Forehand: Tenergy 05 2.1
BEckend: Rapid X-Press 1.9

Postod krox » 23.08.2011, 22:31

naravno ako nekoga mozete probiti na materijal spinom nemate sta mislit, derite ako mozete to fizicki izdrzati,kao profici.
krox

Postod phrnjak » 23.08.2011, 22:35

KROX, da li igras neku ligu i koji ti je nivo igre?
Korisnikov avatar
phrnjak

Postod krox » 23.08.2011, 22:51

igram u hrvatskoj 4. regionalnu ligu , sada vracam stolnom tenisu opet ,prestao sam trenirati kada sam krenuo na fakultet prije 6 godina igrao sam iz zezancije nisam ni trenirao, realno mi je nivo nasa treca regionalna, kada treniram dva do tri puta tjedno, ima ih 4 u hrvatskoj, pa onda dvije druge lige i jedna prva.u ovakvo mstanju kakav sada jesam nekla sredina trece regionalne lige. mogo bi bolje da igram stalno i imam jake meceve, nedavno sma jednom nasem odlicnom drugoligasu napravio dosta sranja , dobio me 3:1, na rutinu, bas na taj dugogodissnji nivo igranja, nisam u igri nista previse zaostajao, gradio sam , preuzimao i zavrsavao poene, imo sam ga i za peti set, samo pao sam jer neigrm na tome nivou protiv takvih protivnika cesto, par meceva godisnje.
krox

Postod phrnjak » 23.08.2011, 23:01

@krox
A da li ti nesto znace prezimena TOMIC i KNEZEVIC? Oni igraju Hrvatske lige ali ne znam koje. Fantasticni igraci. Igrao sam sa obojicom u Beceju u februaru i maju ove godine.
Korisnikov avatar
phrnjak

Postod krox » 23.08.2011, 23:03

da, upravosam igrao sa tomicem taj puta, iz vukovara, neznamo se osobno doduse ,sjajan igrac, bucmast ali brz, super spin...a knezevica, neznam jel mislis na starijeg kneza ili mladjega sto igra za olimpiju ,sada su usli u ligu taj je rutiner vec, igro je za dr. časl kao 4 igrac pretprosle sezone i igrao je vani prije dok je bio mladji...mozda ti nesto unace i imena tomislava brncia, medjunarodni stolnoteniski sudac i bivsi profi igrac, ahmetovic, dervisevic, sve stari maheri...
krox

PrethodniSledeća

Povratak na Trening