Drajv

Kako popraviti igru?

Drajv

Postod ivan » 09.03.2011, 19:02

Uvek me nervira kad krenem da se zagrevam sa nekim klincem (mada ima i starijih) u full opremi , a on od prve lopte krene sa forhend spinom i to sto jace, a od treceg udarca vec pokusava da napravi poen. Pitam se sta ih uce u tim skolama.Ko god je gledao meceve profesionalaca na youtubu video je da i oni krenu sa drajv udarcima (mada i njihov drajv sve vise lici na mali zglobni spincic) pa tek onda klasicni spinovi, sto klinci to ne kopiraju nego prvo nauce da se raduju na kineskom ('cho') pa tek onda da udaraju.
Drajv bi po meni bio neki najosnovniji udarac u stonom tenisu. Reket se malko nakosi ka napred (mozda oko 80 stepeni) a lopta se udara nakon odskoka, pre nego sto se popne do najvise tacke (naravno rec je o dolaznoj lopti sa ne puno gornjeg spina) . Bitno je da pokret ide ravno unapred, dakle paralelno sa stolom, nakon zavrsetka kontakta ruka prirodno ide na gore, ali ne pre toga (kod spina pokret ide nagore i unapred). Kao neka duza verzija bloka. Ovaj udarac je sjajan za zagrevanje jer daje relativno brze udarce sa malim gornjim spinom, sa relativno kratkim pokretom ruke. Cak i lopte vrlo nisko udarene ce preci mrezu. Dolazni servisi sa gornjim spinom se mogu lepo vratiti ovim udarcem u zeljenom pravcu (osim ako nisu vrlo kratki i sa dosta spina). A i neki kilaviji spin se moze 'pocistiti' ovim udarcem.
Za vezbanje ovog udarca najvaznije je naci protivnika koji nece vuci spin od prve lopte. Sto znaci - nece bas biti lako...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Drajv

Postod filip » 09.03.2011, 19:53

Ja sam se vec navikao da kad odem na neki turnir, ljudi uglavnom ne znaju klasicno da se zagrevaju. Ja, ako ne odradim takvo zagrevanje, prva 2 meca sam bar 3 poena po setu losiji nego sto bi bio. Pre sam se oko toga nervirao, ali otkad nemam vremena redovno da igram, ne nerviram se.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Pljas » 09.03.2011, 21:43

ja uvek prvi set bacam u vodu, vec racunam da sam ga izgubio, tu bobam sve, cak i nemoguce, desi se da izgubim prvi set sa osvojena dva tri poena a sledeca 3 uzmem ladno
Pljas na spin hahahahahahha
Korisnikov avatar
Pljas

Pridružio se: 02.03.2011, 23:34
Reket: Drvo:Korbel MagicHand OFF
FH:Super Frendship 729 FX 2mm
BH:Super Frendship 729 FX 1,5mm

Postod filip » 10.03.2011, 08:18

Jos mi je zapravo gore kad stanem sa nekim da zagrevam bekend, a on ga udara sa side spinom. Sve se svodi na to da ja moram da drzim loptu na stolu, a on se kao razmase i jos ja ispadnem problem, jer se kao mucim sa zagrevanjem...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 10.03.2011, 09:50

Da, i meni smeta bas. A ima ih sto vuku sidespin i forhendom. A jos su gori oni sto u zagrevanju krenu sa jakim udarcima, pa se odalje od stola na po 2-3 metra pa pocnu da ispaljuju one banana bekhende sa sidespinom s 3 metra, ja nema sanse da to spustim mirno na sto. I onda krene mec i ukupan broj njihovih banana spinova bude 0 jer ne mogu da vrate servis a ni malo jace secnut pimpl u bekhend.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod scvlada » 07.04.2011, 21:21

Ivan
Reket se malko nakosi ka napred (mozda oko 80 stepeni) a lopta se udara nakon odskoka, pre nego sto se popne do najvise tacke (naravno rec je o dolaznoj lopti sa ne puno gornjeg spina)

E vidiš , mene su učili da se tu baš loptica udara kad je u najvišoj tački.I to su mi ponavljali do besvesti. Spin se može vući i kad je loptica ispod stola ali drive ili kontra kako naši kažu po meni ide u najvišoj tački.Ko će ga znati,slab sam na teoriji.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod Pljas » 07.04.2011, 22:09

a to vam je pljas na spin, tu samo brzina rad nogu kao Muhamed Ali, to je jace od bilo kakvog stopa, samo "zumbaca" na spin, i to na onaj prvi kojim protivnik pokusava da vas "otvori", e onda mu kazes stipaj ovu i nema ga nigde!Salu na stranu ovo je najefikasniji nacin, tackiraj spin. Igram protiv igraca koji imaju spin sa neverovatno puno rotacije i ovo sam patentirao iz ocaja, ali sada funkcionise odlicno, napad je najbolja odbrana, a sama rotacija kod spina odgovara tacki samo noge da budu na mestu. Evo da napisem i ja nesto malkice duze i brez puno kenj..........., samo malo:))
Pljas na spin hahahahahahha
Korisnikov avatar
Pljas

Pridružio se: 02.03.2011, 23:34
Reket: Drvo:Korbel MagicHand OFF
FH:Super Frendship 729 FX 2mm
BH:Super Frendship 729 FX 1,5mm

Postod ivan » 08.04.2011, 10:50

scvlada je napisao:Ivan
Reket se malko nakosi ka napred (mozda oko 80 stepeni) a lopta se udara nakon odskoka, pre nego sto se popne do najvise tacke (naravno rec je o dolaznoj lopti sa ne puno gornjeg spina)

E vidiš , mene su učili da se tu baš loptica udara kad je u najvišoj tački.I to su mi ponavljali do besvesti. Spin se može vući i kad je loptica ispod stola ali drive ili kontra kako naši kažu po meni ide u najvišoj tački.Ko će ga znati,slab sam na teoriji.

Pa nisam ni ja jak na teoriji, a vala ni na praksi, sve sto pisem je samo moje neveliko iskustvo. U mojoj terminologiji kontra jeste to sto ti kazes udara se priblizno na vrhu odskoka. Ali drajv bi bio udarac malo ranije, to je vise pogurana lopta nego udarac, jer kontru zaista udaris, a drajv bi samo pogurao napred, ne mnogo jako. Dok sam bio u klubu, pa smo redovno vezbali 3 forhenda, jedan taj rani ne mnogo jaki sto ga ja zovem drajv, onda se izdaljim pola koraka unazad pa kontra, i onda jos malko unazad pa spin. Tacke smo udarali pre najvise tacke, otprilike kad i drajv samo sa otvorenim reketom i jako, cak i dok je lopta ispod nivoa mreze. Ali ok, mozda i gresim. Valjda ce se pojaviti neko strucan pa ovu misteriju misteriju i razresimo.
ivan

Povratak na Trening