Dodao sam bazu podataka o drvima, mozete je videti klikom na 'EQUIPMENT REVIEWS' link u gornjem meniju (ispod slike), ili kliknuti na isti link u meniju na pocetnoj strani sajta. Podatke sam pokupio sa nekoliko sajtova pa spojio i precistio i sistematizovao, da napravim bazu kakva zaista i treba da bude. Ima tu jos dosta podataka da se doda/izmeni, ali je i sada upotrebljivo. Na fazon je ttdb-a ali daje vise korisnih informacija, drva sa slicnim sastavom i drva sa slicnim relevantnim ocenama. To pomaze i kod ocenjivanja jer cete bolje proceniti karakteristike ako ih poredite sa slicnim drvima. Consistency sa ttdb sam izbacio jer moze da zavara, ko jos ima nekoliko istih drva pa da ocenjuje konzistentnost karakteristika, a ionako znamo da kvalitet svih drva moze biti veoma razlicit, zavisno kako je stolar bio raspolozen taj dan. Slika nema za sada. Dizajn je nikakav, cisti html, nemam vremena sada za to, vaznije mi je da bude funkcionalno.
Pocetne ocene su sa ttdb, mozete uticati na njih ocenjujuci opremu.
Mozete pisati review-e za drva, i oceniti u 5 kategorija. Ne morate popuniti sve kategorije, ali morate uneti bar nesto od ocena ili review. Morate biti ulogovani da bi ste mogli snimiti ocene! Decimalni separator je tacka. Mozete oceniti/napisati review samo jednom za jedno drvo pa budite pazljivi, nema ispravke posle. Speed je brzina, Control je kontrola (koliko vas reket slusa), Hardness je tvrdoca (tvrdje drvo obicno ima krace vreme kontakta), Stiffness je mera koliko je drvo kruto, suprotno je flexy(savitljivo). Mali broj za stiffness znaci da je savitljivo a veliki da je kruto, npr za Galaxy MC-2 trenutna vrednost stiffness-a je ispod 5, sto znaci da je drvo pre savitljivo nego kruto.
Sav tekst(poput naslova, naziva kolona i polja) je na engleskom. Cilj toga je da se privuku i posetioci van naseg govornog podrucja. To je bitno jer proizvodjaca drva ima preko 100 a kod nas se koristi 6-7 brendova, pa sami uglavnom ne mozemo pokriti podatke o 95% drva, bilo bi dobro da se i stranci ukljuce. Tekst cu prevesti i na srpski ovih dana pa ce izbor zavisiti od podesavanja u profilu.
Mozete naravno pisati review i na svom jeziku ako necete engleski.
Dodacu jos ponesto oko drva ovih dana, a onda cu napraviti slicno i za gume.
http://stonitenis.rs/equipmentreviews