Spin na spin liga 2014/2

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Spin na spin liga 2014/2

Postod Veliki Dule » 02.01.2015, 19:55

Gimi je u pravu potpuno. Sankcionisanje servi bez dobrih suduja sa mudima na svakom meču neće biti moguće a to je priznaćete veoma težak zadatak za organizovati. Mislim da svaki igrač treba da upozori protivnika i po mogućstvu to reše interno a ako ne mogu, da Ivan postavi nekog ko je slobodan da sudi.
Glavni problem ove sezone je bilo odlaganje mečeva sa ili bez razloga pitanje je. Neke ekipe su igrale i sa dva igrača bez odlaganja a neke su imale i sumnjiva odlaganja da nebi igrale u slabijem sastavu. To je složićete se većina bio problem koji je direktno uticao na tabelu.
Veliki Dule

Pridružio se: 31.12.2012, 11:15

Postod ivan » 02.01.2015, 21:39

Nemam nameru da postavljam sudije svakako. Za 4 komada svakako nema mesta, a mozda eventualno za jednog, ako se recimo proceni da ima potrebe za sudjenjem, no ni o tome nisam ozbiljno razmisljao. Ali mene vise zanima postoji li volja da se resi taj problem? Ako postoji volja da se resi problem, vec ce se naci neko resenje. Da li mislite da je to problem uopste? Igras sa nekim dobrim igracem, nalozis se, das sve od sebe, stignes i do 9:9 u petom setu i onda on lansira dve serve ispod ruke koje su gle cuda sasvim drugacije od prethodnih koje si kvragu ipak vracao na sto, jednu bacis preko stola druga ode u mrezu, i sta onda:

a) Cestitas protivniku i pohvalis mu igru jer je razlika u kvalitetu prevelika?
b) Period do narednog dvokola provedes uceci serve ispod ruke?
c) Uzmes one magarece usi iz torbe da nastavak veceri igras sa njima?
d) Bas te briga jer si ionako dosao da pijes pivo / pobegnes od zene / vidis oce li biti tuce /...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Nikola » 02.01.2015, 23:09

Ja ljudi ne bih isao u krajnost,kao sto je gimi rekao 90% ne zna pravilno i to stoji...Gledam superligaske meceve uzivo i oni ne bacaju svi iz dlana ali dobro,ja ne zavrtim lopticu da se zna!.Bilo bih u redu za pocetak bar da se izbaci loptica ne 16cm koliko je pravilno nego bar malo cisto da imas da reagujes,a za ove iza ledja to je stara skola to oni moraju da se potrude da isprave ako to naravno zele..Ali cisto sumnjam da ce neko to da ispravlja kad mu mu odgovara zar ne?Ih kad bih ja znao tako,moram da vezbam:)Salaa:)
Nikola

Pridružio se: 11.03.2012, 23:24
Reket: Drvo Butterfly Timo Boll Spirit ST
FH Tibhar Evolution MX-P max
BH Donic Acuda s2 1.8

Postod gimi » 03.01.2015, 14:38

ivan je napisao:Nemam nameru da postavljam sudije svakako. Za 4 komada svakako nema mesta, a mozda eventualno za jednog, ako se recimo proceni da ima potrebe za sudjenjem, no ni o tome nisam ozbiljno razmisljao. Ali mene vise zanima postoji li volja da se resi taj problem? Ako postoji volja da se resi problem, vec ce se naci neko resenje. Da li mislite da je to problem uopste? Igras sa nekim dobrim igracem, nalozis se, das sve od sebe, stignes i do 9:9 u petom setu i onda on lansira dve serve ispod ruke koje su gle cuda sasvim drugacije od prethodnih koje si kvragu ipak vracao na sto, jednu bacis preko stola druga ode u mrezu, i sta onda:

a) Cestitas protivniku i pohvalis mu igru jer je razlika u kvalitetu prevelika?
b) Period do narednog dvokola provedes uceci serve ispod ruke?
c) Uzmes one magarece usi iz torbe da nastavak veceri igras sa njima?
d) Bas te briga jer si ionako dosao da pijes pivo / pobegnes od zene / vidis oce li biti tuce /...

e) uvedes sankcionisanje servi u ligi i dobijes svoj minut "pravde" protiv 2-3 ucesnika, sto izazove velike svadje i druge nezeljene posledice, dok je situacija na ostalim stolovima jos smesnija, jer realno (skoro) svako svakome moze da oduzme servu zbog nepravilnosti i bude upravu
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod ivan » 03.01.2015, 22:39

Ovaj problem nije nista manji od gorepomenutog odlaganja meca ako ekipa nije u najjacem sastavu, jer i jedno i drugo direktno utice na tabelu (ne pricam o bezazlenom nepravilnom serviranju).
Tesko je saseci u korenu problem, ali mozda moze na neki inkrementalni nacin? Malo po malo?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod NemanjaR » 04.01.2015, 10:11

Svi ga nešto mrsite, a niko da kaže direktno kod koga mu šta smeta.
Boris krije kad je frka, Golubović isto tako, Francuz ne krije, ali bi svi voleli da krije da bi mogli da mu kenjaju pošto niko ne može da vrati.
Što se tiče odlaganja mečeva, Davor je odložio meč a mogao je da igra sa 2 igrača, ali mora da se kaže da bi ljudi znali da su pogrešili. Ove starije igrače i njihove serve iz ruke neću ni da komentarišem, jer nikome nesmeta ni igrač ni serva čoveka koga će sve jedno pobediti.
Treba dozvoliti jedno odlaganje u sezoni, a protiv servi se boriti pričom i komentsrisanjem kad god se to desi, pa će ih valjda biti sramota i prestaće.
Ljudi igrajmo pošteno bar ovu rekreativnu ligu, a sva ostala foliranja ostavite za one "profi lige". :grin:
NemanjaR

Pridružio se: 02.12.2011, 23:14
Reket: Butterfly Timo Boll ALC
FH- Andro Rasant grip 2,1mm
BH- Andro Rasant grip 1,7mm

Postod ivan » 04.01.2015, 12:58

Posteno NemanjaR. Od igraca s kojima ja igram, i koje opominjem u toku meca (liga i/ili turniri sredom) za Brnovica i Golubovica se slazem, Francuz krije znatno manje nego pre par sezona (ali ipak sakrije ponekad), NemanjaR krije ponekad, Ungurjanovic isto. Sve igraci iz vrha liste najuspesnijih igraca.
Ja bar dve godine opominjem sve koji nepravilno serviraju ali problem je sto vi ostali cutite i trpite i onda kad se zavrsi mec mrndzate sebi u bradu ili onima sto sede oko vas. Tako da sam i ja izgubio volju da se zalim vise. Zato sam vas i pitao par poruka iznad, da li imate volju da se problem resi ili ne?

(Nadam se da niste tako pasivni i kad vam drzava odreze vece takse, smanji plate i penzije, poveca poreze, odrzava cenu benzina iako je na svetskom trzistu nafta pojeftinila skoro 50% za par meseci...? Ili se tesite 'dobro sam prosao, komsiji uzeli jos vise', 'nicija nije do zore gorela...'?)
ivan

Postod NemanjaR » 04.01.2015, 14:28

Slažem se, ali ako ćemo pošteno i tom logikom onda jedino Zoki Jagodinac i Ljuba serviraju pravilno, pošto bacaju servu od metar ipo do dva, a ostali svi nabacuju, kriju bar malo i serviraju iz ruke (manje od 16cm).
Što se tiče opominjanja tu se slažem da gotovo svi ćute, a posle cvile sa strane kad izgube(kad pobede nesmeta ništa), ali po meni i oni snose krivicu zašto je to tako, jer ćute, a ćutanje je odobravanje, zar ne?
NemanjaR

Pridružio se: 02.12.2011, 23:14
Reket: Butterfly Timo Boll ALC
FH- Andro Rasant grip 2,1mm
BH- Andro Rasant grip 1,7mm

Postod Ungur » 04.01.2015, 15:37

lako je Rancicu da jedini konkretno prozove nekog u vezi nepravilnog servisa kada svaki put pre lige i turnira otrci u teretanu i toliko se napumpa pa posle kada se u sali utegne u neku majcicu ti mu reci nesto ako smes :P :P :P :P

najbolje je zaokruziti sve ono sto je Ivan u jednom od postova gore naveo, opustiti se i uzivati u igri ... :amen:
globalni je problem to sa servisom, pa i Waldner izmedju ostalog nosi titulu genija jer je po malo muckao sa servom...

nego ljudi, SRECNA VAM NOVA GODINA I SVE NAJBOLJE :wave:
Ungur

Pridružio se: 17.11.2014, 16:56

Postod Kangaroo » 04.01.2015, 21:55

U interesu regularnosti ove lige evo ja svecano obecavam da je vise necu igrati. To je bar jedan od dvojice najproblematicnjih, tako da ce regularnost da skoci makar 50% :wave:
Srecna nova svima :D
Kangaroo

Pridružio se: 22.10.2013, 10:41

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja