Spin

Kako popraviti igru?

Spin

Postod el_principal » 17.07.2011, 22:20

Posto nemam mnogo iskustva sa gumama zamolio bih one iskusnije za jedan savjet...lutajuci po ovom forumu stekao sam utisak da su deblje gume,odnosno sa debljim sundjerom bolje za spin...dali sam upravu ili mozda grijesim :D
el_principal

Pridružio se: 05.07.2011, 09:51

Re: Spin

Postod phrnjak » 17.07.2011, 22:27

Najgrublje receno, DA!
Ali ima jos puno faktora koji uticu na kvalitetan spin: vrsta gume, istrosenost gume, drvo, tehnika udarca, vlaznost vazduha u sali, lepak, kompatibilnost gume i drva,...
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod el_principal » 17.07.2011, 22:29

naravno,to za ostake faktore se podrazumijeva..ali mislio sam konkretno bas na debljinu..i hvala ti na pomoci :D
el_principal

Pridružio se: 05.07.2011, 09:51

Postod phrnjak » 17.07.2011, 22:34

Najveca je mudrost odabrati debljinu i vrstu gume i to upariti sa drvom kako bi svi elementi igre bili lakse izvodljivi. Mnogi ljubitelji spina uzmu debelu gumu pa ne mogu da blokiraju tudje spinove. Ljudi tragaju godinama za dobitnom kombinacijom. Stvar je individualna a ujedno postoje i opsta pravila, pa ko se snadje.
Korisnikov avatar
phrnjak

Postod ivan » 17.07.2011, 23:18

Jesu deblje bolje za spin, ali je i trajektorija lopte duza, pa vise lopti ide preko stola.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod phrnjak » 17.07.2011, 23:31

To se lako resava smanjenjem ugla izmedju reketa i ravni stola. Samo treba vezbati. Isti je problem kod pojacanog bloka.
Korisnikov avatar
phrnjak

Postod ivan » 17.07.2011, 23:46

Da, ali ako tako resavas, onda vremenski prozor kad mozes udariti loptu postaje znatno manji, tj moras udarati loptu ranije, ne smes pustati da padne suvise, u prevodu moras biti bolji igrac.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod phrnjak » 17.07.2011, 23:52

Ivane, kao sto Djordje onomad rece svaka lopta moze da se spinuje. Upravo je teze spinovati loptu u odskoku (samo vrhunski majstori), jer ima vecu energiju i translacije i rotacije.
Korisnikov avatar
phrnjak

Postod ivan » 18.07.2011, 00:15

pa slazem se ja da moze, samo treba veca vestina. Ali kontam da pricamo o istom igracu koji je igrao sam malo tanjim gumama pa sad oce debele.
Nisam mislio da spinujes u odskoku nego da je ne pustas suvise da padne nakon najvise tacke. Recimo ja s mojim reketom i mojom trenutnim sposobnostima mogu da vucem spin i kad lopta padne ispod stola, dok sa brzim drvom (ili sa istim drvom a brzom max gumom na fh) nisam mogao.

Kod odskoka lopta ima vecu kineticku energiju, slazem se, ali ima manju horizontalnu komponentu brzine nego kad je na vrhu putanje jer se krece pretezno uvis.
ivan

Postod phrnjak » 18.07.2011, 00:50

E sad me nadje bas gde sam najstrucniji.
Svako telo koje se slobodno krece u vazduhu (ako nema vetra ili drugih sila koje pospesuju kretanje) pa tako i loptica vremenom gube horizontalnu komponentu brzine zbog otpora vazduha. Tako pri odskoku je ona veca nego na vrhu putanje. A na vrhu putanje tj. u tom trenutku vertikalna komponenta brzine loptice je NULA jer menja smer po vertikali.
IZVINJAVAM se forumasima na smaranju. Profesionalna deformacija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Sledeća

Povratak na Trening