Joolin Lepak

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Joolin Lepak

Postod Branko94 » 06.01.2014, 23:38

Primetio sam da na joolinom sajtu da postoje dve vrste lepka.Prvi (X-glue) pakovanje od 1000 ml kosta 50 evra , a drugi (Lex) ista kolicina 1000 ml kosta 27 evra...Pa me zanima koja je razlika u njima , na sajtu ne pise nista korisno..Da li je ovaj lex toliko losiji pa ga ne treba uzimati ili sta?
Branko94

Pridružio se: 04.01.2014, 14:16

Re: Joolin Lepak

Postod rekreativac » 07.01.2014, 10:21

Х лепак је мало "јачи" (барем био), иначе није нека велика разлика.
Некад сам користио њега, тренутно користим "Лекс", и нисам имао проблема. Оба задовољавају.
rekreativac

Pridružio se: 28.10.2012, 17:55

Postod duvla » 08.01.2014, 01:14

LEX je baziran na latexu, malo se lakse skida sa reketa i gume (prilicno vazno) od vodenih (DONIC, Butterfly...), ali i trunku slabije prianja,
za poneko lakirano drvo moze malo teze da uhvati, ali zaista retko.
Ja sam presao na njega jer je super kad neku gumu zelis da probas i da posle skines lepak sa nje.
Uzeo litar jer dosta cesto lepim gume, ali mi definitivno ne treba toliko, ako si u BGu pusti poruku mogu da ti dam da probas ili da ti ja zalepim gume :wave:
duvla

Pridružio se: 16.08.2013, 13:37
Reket: Butterfly Hadraw SK
FH: Nittaku Fastarc G-1 2.0
BH: Butterfly Rozena 2.1

Postod spinmaster » 01.03.2014, 23:53

Znaci da taj Joola Lex lepak moze lakse da se skine sa drveta i gume. Da li moze da se okaci neki video na Youtube skidanje Joola Lex lepka posle treninga sa drveta i gume jer nisam jos nigde video takav video snimak...
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod Laki » 06.03.2014, 11:38

I ja koristim Joola Lex vec duze vreme i nikada nisam imao problema sa njim. Stavljam po jedan sloj na drvo i jedan na gumu. Kad skines gumu sa drveta, sav lepak ostane na sundjeru gume, drvo malo protrljas dlanom i cisto je. Kad hocu da skinem lepak sa sundjera, namazem jos jedan sloj lepka, sacekam jedno pola sata da se skroz osusi i skida se bez mnogo muka. Mnogo lakse nego Bty free chack ili xiom i-bond (samo sam jos ta dva probao). Kao i svi ostali lepkovi, lakse se skida sa tvrdjih guma, pogotovu kineskih, sa kojih se skida u par poteza. Malo se teze skida sa guma koje imaju meke i porozne sundjere. Tad treba imati strpljenja da ne ostetite sundjer gume.
Nikad mi se nije sa njim desilo da guma pocne sama da se odlepljuje od drveta, a koristio sam ga i na Stiginim fabricki lakiranim drvima (Offensive NCT i OCC), a i svako svoje drvo izlakiram pre nego sto prvi put zalepim gume.
Laki

Pridružio se: 24.05.2013, 13:12
Reket: Butterfly Viscaria
FH: Tibhar Evolution MX-P
BH: Tibhar Genius Sound

Povratak na Oprema