Brzo drvo i spore gume ili sporo drvo i brze gume?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Brzo drvo i spore gume ili sporo drvo i brze gume?

Postod ivan » 14.07.2011, 13:42

Sta je bolje, i za koga? Sta su prednosti i mane?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Brzo drvo i spore gume ili sporo drvo i brze gume?

Postod filip » 14.07.2011, 13:46

I drvo i gume srednje brzine :D
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 14.07.2011, 13:49

niko od nas nije dovoljno skroman da se 'spusti' tako nisko, tako da ta opcija otpada :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod marko.games » 14.07.2011, 15:48

Treba uzeti u obzir i tvrdocu drveta/guma...
Ja sam konkretno od gore navedenih kombinacija probao drvo srednje tvrdoce i meku brzu gumu Max debljine(to sam za tatu nesto kombinovao)
I sta znam...dobra je za spin, dwell bas veliki, kontrola vrhunska, tacke nisu nesto(dalje nisam isprobavao)...sve u svemu nije mi se svidela kombinacija jer ako se malo udaljim od stola bas nema snage..
At any moment, you have the ability to
dramatically change any area of your life, or
follow your heart's deepest desires. It's yours to
create, any way you want it.
marko.games

Pridružio se: 07.06.2011, 22:57

Postod ivan » 15.07.2011, 15:28

Pa recimo da je to isto, da ne uvodimo dodatni faktor. A oko toga je vec bilo reci u temi "Koja guma za koje drvo".
Primetio sam da ljudi cesto krenu da igraju sa ne sporijim drvetom od off klase, cesto karbon, i max gumama sa speed glue efektom. Nakon toga obicno se ide na downgrade, mislim da se cesce ide na na tanje gume nego na sporije drvo. Recimo da imate dve debele Rakze 7 max i Maze drvo (ili neki slican karbon) i lopta vam leti preko stola/u mrezu, da li bi ste presli na tanje gume, recimo 1.8 a zadrzali isto skupo brzo drvo ili na Grubba carbon ili ne daj boze Korbel/ Primorac classic sa istim debelim gumama? Sta bi bilo bolje u pogledu vrste igre?
ivan

Postod marko.games » 15.07.2011, 16:18

Meni se upravo to desilo, ali sam okrivio sebe(tehniku), jer nisam hteo da kupujem nove gume i navikao sam se na njih. Sada je sve ok.
At any moment, you have the ability to
dramatically change any area of your life, or
follow your heart's deepest desires. It's yours to
create, any way you want it.
marko.games

Pridružio se: 07.06.2011, 22:57

Postod djordjestanic » 15.07.2011, 18:39

Mislim da ovakvih tema ima najviše po svim forumima.

Problem je što ništa nije kako drugi kažu.

Zašto?

Zato što svako ima drugačiji osećaj. Mogu da igram sa najbržom kombinacijom koja postoji. Delovaće sve super ali posle dva, tri treninga počeće da me boli ruka jer ulta brza kombinacija je i ultra teška. Dva max T05 su dobitna kombinacija za bolove. Pokrete izvodim sa puno tela, sa puno zgloba i trzaja i time pravim prednost ali i kontrolišem brzinu. Kako sve počinje da me boli onda smanjujem trzaj a tako se i smanjuje kontrola. Zato smanjim težinu i opet dobijem da me ne boli ruka i onda opet mogu da odigravam sa maksimalnim trzajem.

Profesionalci igraju 6 sati dnevno i tako godinama i njihovo telo je savim drugačije od našeg. Sve što treba im je ojačalo (zato i izgledaju čudno sa narušenom simetrijom tela).

Za amatere je (ne šalim se) svaki reket dobar. Ključna stavka je da nije pretežak jer u tom slučaju drugi parametri će da igraju ključnu ulogu. Ako je reket težak amater neće moći da ga kontroliše i onda nema dobar osećaj.

Drugo pitanje je da li taj amater zna kako treba da se izvodi udarac. Da li mu je pokret jedna celina (kao što treba) ili šara, pa ima više celina u jednom pokretu. Mnogi amateri ne znaju da "trgnu" nego "guraju" (ovo je osnovni uzrok da mnogi koji ne znaju da igraju stave sporu travu pa odjednom scve ide mnogo bolje, jer defanzivni udarci se izvode guranjem).

Puno puta sam igrao u Pardonu na Novm Naselju u Novom Sadu. Između svakog terena su zidovi pa se ne vidi sa jednog na drugi sto. Ja često na svoje drugare vičem da isprave neku grešku iako ih nisam ni video kako su udarili. Ko god je to video pitao me je kako ja zanam da je on pogrešno odigrao. Rezultat je baš u tome što pravilan udarac je bez guranja i proizvodi određen zvuk a pogrešan udarac proizvodi neki grozan tup zvuk koj kao da kaže "ovo ne valja".

Ovaka pitanju su idealna za teoretisanje preko foruma, ali u praksi ovo je bezveze. Najbolji način je da neko ko zna vidi kako igraš i za pet minuta će znati šta ti treba kao kombinacija.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 15.07.2011, 20:26

Pa meni ko god je nesto rekao, ispostavilo se da bas to ima u torbi da proda... :D
ivan

Postod filip » 15.07.2011, 21:07

Sigurno je slucajno :D
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod djordjestanic » 15.07.2011, 21:53

:)
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Sledeća

Povratak na Oprema