Za bolji servis i vraćanje servisa trenutno najbolji trening

Kako popraviti igru?

Re: Za bolji servis i vraćanje servisa trenutno najbolji tre

Postod Dragos Lav » 13.02.2014, 23:07

Iso svakako teoretsko planiram da primenim u praksi, kratim ovde vreme ovim videom.

Basicly, imam problem da razumem kretanje loptice.
Dragos Lav

Pridružio se: 01.09.2013, 17:37
Reket: drvo: S.Iseki Juic
bh: DHS Hurricane 3-50 Soft
fh: Tibhar 1Q

Re: Za bolji servis i vraćanje servisa TRENUTNO NAJBOLJI TRE

Postod jbgwtf » 14.02.2014, 16:33

LucicNS je napisao:
jbgwtf je napisao:nemoj da bacas pare, taj brajan ti je rekreacija za bilo kog boljeg igraca.. on protiv nasih drugoligasa ne bi imao sanse... covek ne zna sta oce, njegovi poeni su veoma kratki.. igrao je u pocetku cistim gumama , odjednom je na bekendu stavio soft, da bi mogo da vraca serve......
http://www.youtube.com/watch?v=2NFvEqTx ... 2xQB9RlrJA evo kako on vraca serve... slobodno broj one koje idu u mrezu...

Ako smatraš da naši drugoligaši igraju kao Fang Bo, u pravu si.

Pošto ne igraju, moram ti reći da svaki igrač koji je za 2 klase bolji od svog protivnika ne pruža nikakvu lepotu u igri stonog tenisa,
a dešava se upravo ono što se PRIVIDNO zaključuje iz snimka, a to je da Fang Bo igra kao naš drugoligaš, a Brajan da nema pojma.

Taj momak, koji tako olako igra protiv Brajana, inače je bio 24 na svetu po rangu u jednom momentu.
U prevodu na srpski, u stanju je da pobedi baš svakog igrača na ovoj planeti.

Ovako igra protiv ozbiljnijih igrača:
http://www.youtube.com/watch?v=E99O_iHti38

fang boo je vrhunski, o njemu ni reci, samo sam hteo da ukazem na to , da brian nije vrhunski igrac ni u kom smislu,
http://www.youtube.com/watch?v=XIXF5_-J1mg - ovo je njegova partija sa nekim ko je njegov nivo i moze da se zakljucti da ne moze da se poredi sa nasim igracima iz super, a ni iz prve lige- ni u ludilu ne bi mogo da ga uporedim njegove partije sa partijom ivic b milenkovic m - sa regionalnog prvenstva ... znaci najvise moze da se svrsta u drugu...

poenta je kad zelis da naucis nesto uci od najboljih...
http://www.youtube.com/watch?v=U1F8xegi0xs onaj video o samsonovu, ovo je samo 1 isecak...

moracu i ja da uradim 1 video, desi se ponekad da zablistam, trazicu 20e :) za god dana objavljujem :good:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod Dragos Lav » 14.02.2014, 18:56

jbgwtf je napisao:
LucicNS je napisao:
jbgwtf je napisao:nemoj da bacas pare, taj brajan ti je rekreacija za bilo kog boljeg igraca.. on protiv nasih drugoligasa ne bi imao sanse... covek ne zna sta oce, njegovi poeni su veoma kratki.. igrao je u pocetku cistim gumama , odjednom je na bekendu stavio soft, da bi mogo da vraca serve......
http://www.youtube.com/watch?v=2NFvEqTx ... 2xQB9RlrJA evo kako on vraca serve... slobodno broj one koje idu u mrezu...

Ako smatraš da naši drugoligaši igraju kao Fang Bo, u pravu si.

Pošto ne igraju, moram ti reći da svaki igrač koji je za 2 klase bolji od svog protivnika ne pruža nikakvu lepotu u igri stonog tenisa,
a dešava se upravo ono što se PRIVIDNO zaključuje iz snimka, a to je da Fang Bo igra kao naš drugoligaš, a Brajan da nema pojma.

Taj momak, koji tako olako igra protiv Brajana, inače je bio 24 na svetu po rangu u jednom momentu.
U prevodu na srpski, u stanju je da pobedi baš svakog igrača na ovoj planeti.

Ovako igra protiv ozbiljnijih igrača:
http://www.youtube.com/watch?v=E99O_iHti38

fang boo je vrhunski, o njemu ni reci, samo sam hteo da ukazem na to , da brian nije vrhunski igrac ni u kom smislu,
http://www.youtube.com/watch?v=XIXF5_-J1mg - ovo je njegova partija sa nekim ko je njegov nivo i moze da se zakljucti da ne moze da se poredi sa nasim igracima iz super, a ni iz prve lige- ni u ludilu ne bi mogo da ga uporedim njegove partije sa partijom ivic b milenkovic m - sa regionalnog prvenstva ... znaci najvise moze da se svrsta u drugu...

poenta je kad zelis da naucis nesto uci od najboljih...
http://www.youtube.com/watch?v=U1F8xegi0xs onaj video o samsonovu, ovo je samo 1 isecak...

moracu i ja da uradim 1 video, desi se ponekad da zablistam, trazicu 20e :) za god dana objavljujem :good:

Moram ovde da stanem u obranu jednog od retkih Afro Amerikanca stonotenisera i trenera Brian Pace i naravno da dam podrsku za snimanje jbgwtf-ovog 20€ videa, narednog utorka :)

Evo ti uzorak kvalitete, sa efektima i sl. na temu fitnesa je video
http://www.youtube.com/watch?v=NhACdDb6xNk

Ispratio sam Brian-a ovih dana na YouTube kanalu, tip me oduševljava svojim entuizijazmom i željom da pomogne. Uporedjivati ga sa našim ligašima nije na mestu, jer treba uzeti u obzir da Brian verovatno ima preko 35 godina. Nisu svi Samsonov, multitalenti. Naravno respekt za Samsionova, ekstra je.

No, hajde da vidimo gde su naši bivši ligaši i gde su njihove YT strane prepune resursa for free. Neki forum možda, bilo šta (verovatno ima izuzetaka).

Dalje, Novakov Vajda se nije ovajdio svojom tenis igrom, ali je zato kao coach post'o no.1 ako računamo Novakov uspeh. Prenošenje znanja i blagotvoran uticaj na igrača je sasvim druga priča od lične igre, tu su neke druge stvari bitne: znanje, passion i nerves. Brian 21 godinu radi coaching.

Evo još jedan video zapis da se uveriš u kvalitetu trenera (ne igrača)
http://www.youtube.com/watch?v=PF2T2tJG0ig

Update u vezi grupne kupovine video zapisa na temu serve i returna iste:
Još se niko nije javio da podelimo troškove, iznenadjen nisam :(
Šta je stonoteniseri 5 ili 10€ Vam je puno za jedan ili 2 nova saveta koja ćete USPEŠNO primeniti na narednom meču?
Dragos Lav

Postod jbgwtf » 14.02.2014, 21:10

nisu bitne njegove godine, nase lige imaju mnogo 40+ igraca...
a ta zelja da pomogne je na mestu, za to svaka cast,ali tu je i zelja da se zaradi..
evo kako se forhendom vraca i objasnjenja, razlicite varijante na razlicitim servama.....
http://www.youtube.com/watch?v=z8-UzS6v6Xs
a evo i za bekend
http://www.youtube.com/watch?v=mdAt5GxPxsg
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Postod LucicNS » 15.02.2014, 08:13

Dragos Lav je napisao:Sada sam pojačao trening, napredovaću duplo, barem se tako nadam, tih istih 5 godina koje ti pominješ opet ovi moji treneri i oni to pominju...

Pominješ više puta neke trenere. Imaju li imena?
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod LucicNS » 15.02.2014, 09:00

jbgwtf je napisao:fang boo je vrhunski, o njemu ni reci, samo sam hteo da ukazem na to , da brian nije vrhunski igrac ni u kom smislu,

Ono što sam video iz ovog snimka je da brajan ima lepu tehniku i prilično pravilne udarce.
S obzirom na stomačinu, lepo se i kreće.

Ceca Jovanović bi ga razvalio, ALI!!!
Nijedno dete ne bi trebalo da uči stoni tenis GLEDAJUĆI Cecu.

Vlada Zakić igra lepo. Po kvalitetu je za (možda) vojvođansku ligu.
Kao trener je fenomenalan.

Uoči razliku pojmova trener i igrač i DOBRO razmisli pre nego što napišeš još nešto na ovu temu u smislu ovoga što si do sada komentarisao u vezi brajanove kompetencije.
(lično ne znam koliko je kompetentan, ali to sigurno neću zaključivati na osnovu boje njegovog glasa ili jačine rejtinga - skoro da je isto relevantno)
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Dragos Lav » 15.02.2014, 10:20

LucicNS je napisao:
Dragos Lav je napisao:Sada sam pojačao trening, napredovaću duplo, barem se tako nadam, tih istih 5 godina koje ti pominješ opet ovi moji treneri i oni to pominju...

Pominješ više puta neke trenere. Imaju li imena?

Braća Čonkić iz Žablja, Zoran i Zlatko, III restnlins liga Novi Sad, trenutna pozicija u ligi prvo mesto.

Elem juče sam bio na treningu i Zorana sam pitao za Brajana, rekao mi je sledeće: Brian je klasa mogao bi da jednom rukom jede parče pice, a drugom da beskonačno gadja istu tačku. To su njegove reči. I još mi je rekao kad sam ga pitao zna li nekog Brajana Pejsa. * Naravno da znam, bio sam aktivan na jednom jakom ST forumu, tamo je svetska elita ST i Brian je imao svoj thread, davao mišljenja i podršku za te svoje video zapise etc.

Ja razumem iskusne kad mi potenciraju trening, i to je OK, to se ne može izbeći to svako zna, medjutim ono što vi iskusni ili nemate vremena da pročitate ili ne možete da udjete u moju poziciju:

POKUŠAJTE DA NAREDNE REDOVE PROČITATE POMNO SLEDEĆIH 60 sekundi

Ja kao neko ko je početnik sa velikom željom (recimo klasičan scenario najbolji u ulici, igrom na sreću i mišiće protiv sličnih meni bez kvalitetnih guma i drva), i plus nisam klinac koji je na vreme učio školski kako se igra ( bez puno pitanja i potpitanja treneru nego samo izvršavaš naredbe bez pogovora)...

Moja igra ustvari izgleda ovako: Stojim čekam loptu i nadam se da ću da ubodem.

Razmišljam: da bi na neki način kompenzovao neko vreme treninga... razmišljam da bi pre dobio željenu igru dobijam to ako prvo u GLAVI znam šta se dešava pre i posle mog udarca. Hajde da to nazovem da imam kontrolu. U sadašnjioj situaciji moj stoni tenis je više igra na sreću.

Razmišljam: da bi ubrzao napredak treba mi ta osnova u glavi (kao u Matriksu kad Neu puste program za Kung Fu i on narednog minuta *kao* zna ;), da dobijem smislenu igru, DA MISLIM DA ZNAM šta me čeka i šta moj udarac prouzrokuje.

Niko ovde ne kaže da ja mogu postati Samsonov na osnovu gledanja videa, podrazumeva se trening, igra i znoj. Tražim način, poznavajući sebe kako funkcionišem, da ne budem IGRAČ NA SREĆU. Da znam šta radim na stolu i budem zadovoljan igrom (nebitan je rezultat stvarno).

Svestan sam kako ovo što ja sad pišem može da zvuči različitim tipovima ljudi različito... Od ima smisla do ovaj pametuje.

Moj pogled na stvar je takav da sam naučen na: da sve prvo ide iz glave iz misli, pa onda postaje rutina i podsvesno vežbom.

Da remiziram:_

Moj problem je razumevanje udarca loptice reketom, razne pozicije u 3 dimenzije (u suštini kontam ja to ali mi treba autoritet da mi to validira). Cilj je logičan: da gledanjem pokreta protivnika, reketa i poslate lopte, da preskočim par godina treninga (ali ne fizičkog dela nego mentalnog) i da dobijem kontrolu unutar sebe (faktički nenadjebivo samoupozdanje) da znam šta me čeka kad primam i kad šaljem... a to da li će moj nožni i ručni rad moći da odgovore... sada to nije pitanje ovde, to će mi trening dati i tu ne treba biti previše mudar. Pričamo o glavi ljudi. Tu pokušavam da se bolje organizujem i *da progledam*.

moguć scenario: da u google skečapu ili sličnom programu odradim 3d pozicije serve i returna?
, pa onda navalim na trening.

Hvala za dodate video zapise JBG what a Fak-u i Komšiji iz NS-a naravno. Da, za admina, da ne brine nisam platio 200 evra reket nego sam samo rekao vrednost reketa kad bi Ameri plaćali novo.

Dragos LAV
Dragos Lav

Postod Admin » 16.02.2014, 01:25

Nikako da shvatim sta ti je problem u igri, ako vec imas trenera reci mu da oces da treniras vracanje serve.
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Pridružio se: 03.02.2011, 14:00
Reket: Kong Linghui off 7 slojni
fh: Sriver fx 2.1 crvena
bh: Sriver fx 2.1 crna

Postod jbgwtf » 16.02.2014, 02:09

za samopouzdanje su najbolje partije... doboljno je da vidis par verzije returna, provezbas na treningu...i kad stanes da igras partiju da kazes sebi "makar ne pogodio ni 1x moram to da naucim da koristim u partiji"
kod vecine je je stegnutost u bh spinu, svi se plase da povuku, narucito kod serve kad je postranicna, gornja rotacija, ili malo brza .. odpimplaju i daju lak poen - zicer...ko probije taj led i pocne da ga koristi u partiji, igra mu skoci za 100%
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Postod Dragos Lav » 16.02.2014, 09:13

Admin je napisao:Nikako da shvatim sta ti je problem u igri, ako vec imas trenera reci mu da oces da treniras vracanje serve.

Problem je u milisekundama izbora udarca u toku serve i uopšte udaraca protivnika, moj izbor šta da radim, tu se nekako pogubim i obično odradim lošu stvar, evo juče sam odigrao partiju na ligi, bilo je par dobrih udaraca tu, generalno prodje čitav meč i izostanu udarci koje sam vežbao i koji su prolazili na treningu, možda okačim video da se vidi o čemu se radi.

Što se trenera tiče ipak to nije full time trening - više je to mentorstvo, davanje uputstva, igra u dublovima, nema se previše vremena da se trenira kao u klubovima, to su jednonedeljna vidjanja pa svako na svoju stranu, do narednog vidjanja.

jbgwtf je napisao:za samopouzdanje su najbolje partije... doboljno je da vidis par verzije returna, provezbas na treningu...i kad stanes da igras partiju da kazes sebi "makar ne pogodio ni 1x moram to da naucim da koristim u partiji"
kod vecine je je stegnutost u bh spinu, svi se plase da povuku, narucito kod serve kad je postranicna, gornja rotacija, ili malo brza .. odpimplaju i daju lak poen - zicer...ko probije taj led i pocne da ga koristi u partiji, igra mu skoci za 100%

Liga u Žablju koju sam krenuo sa pozicije jednog od najlošijih igrača mi daje mogućnost da vidim i osetim kako drugi igraju, da upijam znanje i kući na stolu da vežbam, medjutim ova hladnoća mi još uvek ne da prilike da vežbam do kraja jer imam prostor ispod nadstrešnice.

Iskren da budem spržio sam se ove nedelje i samim mislima o stonom tenisu, a i fizički sam se iscrpio. Sinoć sam legao u 10 uveče i spavao jutros do 9.

Kao što rekoh gore možda okačim video od juče, ako budem dovoljno hrabar da se ovde na forumu obrukam svojom (ne)igrom. Sve u svemu zadovoljan sam prvi put sam ustvari video kako izgledam kad igram stoni tenis (biće nešto od mene :)
Dragos Lav

PrethodniSledeća

Povratak na Trening