Kako da budem precizniji?

Kako popraviti igru?

Kako da budem precizniji?

Postod milanb » 11.01.2014, 15:05

Pozdrav svima!

Igram rekreativno i amaterski ponajvise iz ljubavi prema ovom sportu.
Voleo bi da cujem vase misljenje zasto cesto promasujem forhendom visoke lopte,da li se meni cini da nisu jako zarezane pa pljasnem i promasim ili jednostavno nesto neradim kako treba. Forhendom ne vucem spinove,preferiram i volim napasti cistim i ravnim udarcima kada stvorim priliku za to. Kao sto rekoh,kad tih mojih udaraca cesto mi bude kratak sto :banghead: . Igram sa Jool Air gumama a na forhendu je 2.0 i vec sam u fazi zamene za tanju gumu. Da li bi bila ludost pokusati sa softom na forhendu?
Svaki savet je dobro dosao.
milanb

Pridružio se: 13.04.2013, 09:59

Re: Kako da budem precizniji?

Postod jbgwtf » 11.01.2014, 17:38

mislim da ako napadas cisto i ravno da bi soft mogo da ti bude resenje za povecavanje preciznosti..
mozda se lose namestis na forhend, mozda ti ruka bude prenisko kad krenes da zakucas, mozda stojis mnogo blizu stola ili daleko ...mozda ,mozda, mozda...
ako imas nekog da ti malo nabacuje taj problem mozes da resis za pola h... najlakse je zakucati visoku lopticu, problem je sto vecina to nikad ne trenira, i onda ima problem s tim...
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod Milan » 11.01.2014, 17:56

milanb je napisao:Voleo bi da cujem vase misljenje zasto cesto promasujem forhendom visoke lopte,da li se meni cini da nisu jako zarezane pa pljasnem i promasim ili jednostavno nesto neradim kako treba.

Te visoke lopte koje dolaze su verovatno dobro zarotirane, a ugao reketa ti je veliki, i tu dolazi do promašaja! Znači, manji ugao reketa + trening tog udarca i problem će biti rešen.
Hello stonoteniseri :)
Milan

Pridružio se: 16.06.2012, 16:10

Postod jbgwtf » 11.01.2014, 18:37

"veliki ugao reketa" - za taj nisam cuo :)
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod Nemanja23 » 11.01.2014, 19:21

Ako nesto znam to je onda te lopte da pljeskam,valjda jer sam trenirao tenis i te visoke lopte i izvodjenje udarca mi je nekako identicno u ta 2 sporta,mislim da je najbitnije da pre svega nogama dobro odradis posao znaci namestis se za udarac i procenis let loptice ako to uradis mislim da su sanse za promasaj svedene na minimum.To je neko moje amatersko misljenje.
Nemanja23

Pridružio se: 17.10.2012, 23:45

Postod Milan » 11.01.2014, 19:22

jbgwtf je napisao:"veliki ugao reketa" - za taj nisam cuo :)

Ne znam kako drugačije da ga nazovem, valjda me ljudi razumeju? :)
Hello stonoteniseri :)
Milan

Pridružio se: 16.06.2012, 16:10

Postod milantra » 11.01.2014, 23:20

Milan je napisao:
jbgwtf je napisao:"veliki ugao reketa" - za taj nisam cuo :)

Ne znam kako drugačije da ga nazovem, valjda me ljudi razumeju? :)

Milan je verovatno mislio na "otvoreni reket", kada donja ivica reketa bude bliža stolu od gornje. Potrebno je samo malo " zatvoriti" reket tj. da donja ivaca reketa bude dalja od stola od gornje ivice reketa. Geometrijskim rečnikom rečeno: Ugao između reketa i stola treba da bude oštar (ne previše otprilike oko 75 stepeni), a ne tup. Slažem se sa forumašem jbgtw da postoji mnogo "možda" zbog čega praviš grešku prilikom čistog udarca. Možda ti ruka ide prenisko prema mrežici, lakat previše napred, lakat je pripijen uz telo... Najbolje bi bilo da napraviš jedan svoj video snimak, da vidimo kako ti to radiš, pa ćemo na osnovu toga konkretno da ti damo savete i pomognemo koliko možemo. Pozdrav.
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod milanb » 11.01.2014, 23:49

Mislim da sam shvatio ovo sa uglom reketa,moguce je da je tu problem.

Sta misle iskusniji drugari o softu na forhendu,da li je puno lakse napasti kratke i visoke a fezane lopte?
milanb

Postod gimi » 12.01.2014, 10:49

jbgwtf je napisao:mozda ti ruka bude prenisko kad krenes da zakucas

Ovo je verovatno najcesci problem... doduse kod spinera, sto Milan rece da nije. U svakom slucaju mozemo samo da nagadjamo dok ne vidimo :sorry:

milanb je napisao:Sta misle iskusniji drugari o softu na forhendu

Cika Vlada je napisao:To ti je ko da stavis gips na zdravu nogu
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod milanb » 14.01.2014, 23:59

Sve sam vas poslusao. I probao sam soft veceras. I odusevio se. Softom na forhendu sam dosta precizniji i procenat pogodjenih tacki mi je dosta veci. Uspeo sam da pobedim veceras igraca koga nikad do sada nisam pobedio . Javno pohvaljujem clana First od koga sam kupio gumu,izuzetan za saradnju i odlicna roba.
milanb

Sledeća

Povratak na Trening