evo prosto ne mogu da odolim a da ne podelim sa vama licne utiske o ovoj gumi.
Vec duze vreme mi je privukla paznju na sajtu estonaca http://www.tabletennis11.com/other_eng/ ... oZ32HAvTyQ, gde je oni vec par meseci nude snizenu za bezmalo 50% u debljini 1.8mm. I upravo je ta debljina i bila razlog sto je nisam ni kupio do unazad desetak dana kako su stigle kod mene, odmah nalepljena jedna umesto Vega Pro 2.0mm na Fh, a za Bh sam pribavio Vegu Europe ali 1.8mm umesto iste u debljini 2.0mm koja je vec bila na omiljenom Xiom Ignito. U odluci za kupovinu ovog Fastarca, pored samo pozitivnih odziva na stranim forumima, presudila je prepiska sa mojim ruskim drugom Mihailom, koji je jos u mladjim danima stekao zvanje Majstora sporta u stonom tenisu a sada je hiper aktivan rekreativac i veliki ljubitelj ispitivanja svega novog u svetu "guma i drva"
. . . i koji je jednom recju okarakterisao odgovorivsi mi da je Fastarc G-1 "zver" od gume!I tako je jedan samouki rekreativac pedesetogodisnjak (u vrlo dobroj fizickoj formi he he he) prvi put u zivotu zaigrao gumama tanjim od 2.0mm i evo osmelio se da podeli sa vama svoje utiske:
- reket je postao osetno laksi a moji zamasi rukom i zglobom sake osetno brzi!
- Fastarc G-1 na Fh u debljini 1.8mm je "prokleto" precizna guma u smislu da se precnik zamisljenog kruga na polovini protivnika u koji mogu da plasiram lopticu (bez razlike dali pri servi ili u igri) smanjio na nekih 15-20cm i moja uverenost da smem da gadjam bocne i zadnju ivicu stola se visestruko uvecala
- Fastarc G-1 1.8mm ima zapanjujuci senzibilitet, jer ja kao takav kakav jesam (mislim na nivo igre) sasvim jasno osecam svo vreme kontakta loptice i gume i koristim svu prednost koju takav osecaj daje u smislu kolicine i vrste rotacije, npr. konacno sam poceo sa sigurnoscu da flipujem forhendom sa stola i donje rezanu kratku dolazecu lopticu . . . sto je za mene bilo samo u domenu zelja!
- Fastarc G-1 1.8mm dozvoljava topspinove sa manje zatvorenim reketom u odnosu na Vegu Pro 2.0mm, ali sa njim ti topspinovi imaju ocigledno vise spina i ocigledno manje brzine a osobenost je u tome sto loptica u letu naglo ponire na kraju stola . . . i tako se moj Kumara svaki dan po nekoliko puta izmice da propusti lopticu koja naocigled leti preko (i meni tako izgleda!!) a ona lepo kucne u zadnjih 10cm stola . . .
a moze se i dobiti sasvim dovoljno brzine kad je potrebno tako uzeti poen tackom - Fastarc G-1 1.8mm nije ni blizu toliko zahtevan prema tehnici izvodjenja udarca kao Vega Pro, Vega europe a pogotovo kao Skajliki kojima sam poslednjih cetiri meseca igrao.
- Fastarc-om G-1 1.8mm se zadivljujuce lako rade sve vrste blokova, pasivni, aktivni i onaj kojim mozete da zagusite dolazeci topspin, i pri tom opusteno mogu da biram kuda cu uputiti lopticu nazad . . . a ne samo da je vratim dolaznom putanjom.
- Fastarc G-1 1.8mm je mnogo manje osetljiv na vlaznost vazduha od Vega a pogotovo od Skajlika
- Fastarc G-1 1.8mm je guma koja me je odusevila i koja mi omogucava da se sa lakocom preorjentisem iz bezkompromisnog ofanzivca hazardera u ofanzivca koji daje prednost rotaciji loptice a ne njenoj brzini, i izmenim stil igre da umesto furioznosti dam prednost preciznosti i stabilnosti.
Koliki ce radni vek da mu bude jos ne znam ali sudeci po izgledu gume trajace dugo.
Tih 20 evra za takvu gumu mi izgleda kao da su me estonci castili i to onako od srca!