od ivan » 27.10.2013, 10:05
Juce smo isli u Valjevo na mec sa najjacom ekipom u grupi - Ceca i sin. Startno kasnjenje se jos uvecalo kad je Ajkula, na moju primedbu da ne bi trebalo da idemo na pice pre polaska jer vec kasnimo a glupo je da nas ljudi tamo cekaju, smekerski odgovorio '...ma nek ceka Ceca...', i ipak odosmo na pice s Reketasem. Odluka pade da Reketas vozi - putovali smo 45 minuta od Vozdovca do Ade. Delimicno i zbog semafora na kom smo proveli bukvalno pola sata. Elem, stigosmo tamo jedno 5 minuta pred pocetak meca, ne stigosmo da se zagrejemo ljudski, Ajkula koji ne poznaje igrace domacina izadje da igra sa jednim starijim gospodinom sa neobicnom gumom na bekhendu i servama iz ruke. Mi s klupe dobacismo sudiji da postuje pravila a on nama "more sta vi meni 'serve iz ruke'... ". Ali Ajkula haje i ne haje (iako je i on sudija i zna pravila), vuce spin na svaku loptu i povede 2:0 u setovima i 5:1 u trecem. Tu valjda bi tajmout, mi mu rekosmo s kim igra, on tu kao dobar gost prepusti dva seta protivniku i napravi zanimljivu zavrsnicu sa par obostranih mec lopti, koju dovede do pobede iskusno kao da se takmici 20-30 godina a ne jednu. Da, posto je podloga tamo malo klizavija, usput je vezbao i klizanje u svakom poenu a nekoliko puta je zveknuo u zid, no to su sitnice.
Ostali mecevi nisu bili bas sjajni po nas, ja sam maltene pred mec promenio obe gume, ova na forhendu mi nije legla, sporo nesto odbija loptu, pola spinova nisam prebacio mrezu, dobio Filipovica izgubio od Cece, Reketas i Ajkula izgubise od Zivojina a Reketas i od Mitrovica i izgubismo mec sa 4:2.
Bravo za Ajkulu u svakom slucaju, najmladji je a najveci junak!
U svim mecevima u ligi do sada sudije jasno stavljaju do znanja da ne zele da se mesaju u svoj posao i pustaju da servira ko kako hoce. Zalosno. Tacnije, samo jednom nismo imali taj problem jer se sudija nije ni pojavio na mecu.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people