Iskustva u radu sa decom

Kako popraviti igru?

Re: Iskustva u radu sa decom

Postod Cermet » 18.09.2013, 23:46

Milantra, hvala u ime Marka na čestitkama.

No, kako vidim Marko je već dobio i mrzitelje jer je onaj njegov klip na YT već dobio dva palca na dole.

Verujem da neko ko se smatra ljubiteljem ovog lepog sporta u izumiranju mora vrlo specifično da se oseća (da ne kažem neku težu reč), da postavi javni dislajk ovom ili bilo kom drugom petogodišnjem detetu u situaciji u kojoj ono pokušava da uči, te molim tu dvojicu koji su ovom detetu dali javni dislajk da kažu iz kog razloga su to uradili.

Hvala
Cermet

Pridružio se: 26.03.2012, 02:21
Reket: Butterfly Timo Boll ZLF

FH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,9mm
BH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,7mm

Postod scvlada » 19.09.2013, 20:08

Sjajan uspeh,čestitam :hello: . Kakav lep osećaj ima,trudi se,fokusiran je,ne divlja,ne lupa iz sve snage nekontrolisano,sluša trenera.Vrlo zrelo za jednog petogodišnjaka.
Ako on sad tako dobro igra,pa šta može da bude tek za par godina.Tata sad je pred tobom najlepši i najteži period ,želim Vam još puno uspeha. A dislajkovi ,ma to neke .udale i primitivci. Lepo je da se vidi ovakvo nešto,tako da ne štediš daj još neki snimak sa turnira,treninga da vidimo kako napreduje.Makar jednom u par meseci.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ZoranV » 20.09.2013, 06:53

Pozdrav od prijatelja iz Bgd...Mogao bi i ti tata da se aktiviras, ako ne kao trener onda bar kao stalni sparing partner...a sledeci reket treba da mu bude Balsacarbon X5, brzzi od ovog sad...koju rucku koristi, ravnu, lepezu ili anatomsku...mnogi Nadini ucenici igraju sa tim reketom...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod Cermet » 22.09.2013, 14:15

Hvala Vlado i Zorane, drago mi je što ste i vi uključili, Vlada jer je sa Sofijom (inače mojom omiljenom takmičarkom) sve "preživeo" pa je iskusan baš na ovu temu, a Zoran jer je jedan od najiskusnijih uopšte.

Pitao sam za dislajkove jer mi je neshvatljivo da neko lupi dislajk detetu od 5 godina u situaciji kada uči bilo šta a kamoli kada uči stoni tenis, pitam se kakav čovek moraš da budeš da to uradiš, te je zanimljivo čuti razloge toga ali kao što vidimo njih nema.

Apropo reketa ostaćemo neko vreme na tom Balsacarbo X3 a gume polako ubrzavati. Dršku koristi flared jer je ona najtanja u delu prema glavi gde on hvata, ali i to mu je bilo debelo pa sam je brusio, jer zbog debljine drške ceo reket drži nepravilno i kažiprst mu loše stoji. Dete od 5 godina kada uhvati reket prema veličini šake to je isto kao kada čovek uhvati pivsku flašu, pa je razumljivo da je vrlo teško postići pravilan hvat i položaj kažiprsta. U vezi sa X5, imam i to drvo i u odnosu kvalitet/cena je jedno od najboljih, ali ne verujem da ćemo ići na njega jer u toj brzini ima i boljih, ali su sva naravno skuplja.

Juče smo bili na turniru u Kovačici, par ljudi mi je reklo da je konkurencija jaka pa smo ovog puta bili samo gledaoci (to su deca 3 i više godine starija od Marka, zabavišta nije bilo), ali i da sam ga prijavio ne bi se obrukao. Verujem da bi bio u gornjoj polovini plasmana za 1-2 razred, tako da ćemo sledeći put verovatno okušati sreću i u toj kategoriji.

Apropo aktiviranja tate u pravu ste naravno, toga će biti koliko može a do sada nije bilo jer se tata više angažovao da se konačno napravi neka škola u Pančevu, a sada kada je to koliko-toliko oformljeno ostaje da i on da svoj doprinos.

Marko nije igrao celo leto, počeli smo ovih dana i prvo što sam primetio je da je izgubio na tehnici, više frlja loptu i nepravilnije udara. Ali sada je dosta fizički jači pa ću ovih dana snimiti i jedan svežiji klip (onaj sa početka teme je star više od tri meseca) koga možemo iskomentarisati, hvala.
Cermet

Postod milantra » 23.09.2013, 07:57

Cermet je napisao:Hvala Vlado i Zorane, drago mi je što ste i vi uključili, Vlada jer je sa Sofijom (inače mojom omiljenom takmičarkom) sve "preživeo" pa je iskusan baš na ovu temu, a Zoran jer je jedan od najiskusnijih uopšte.

Pitao sam za dislajkove jer mi je neshvatljivo da neko lupi dislajk detetu od 5 godina u situaciji kada uči bilo šta a kamoli kada uči stoni tenis, pitam se kakav čovek moraš da budeš da to uradiš, te je zanimljivo čuti razloge toga ali kao što vidimo njih nema.

Apropo reketa ostaćemo neko vreme na tom Balsacarbo X3 a gume polako ubrzavati. Dršku koristi flared jer je ona najtanja u delu prema glavi gde on hvata, ali i to mu je bilo debelo pa sam je brusio, jer zbog debljine drške ceo reket drži nepravilno i kažiprst mu loše stoji. Dete od 5 godina kada uhvati reket prema veličini šake to je isto kao kada čovek uhvati pivsku flašu, pa je razumljivo da je vrlo teško postići pravilan hvat i položaj kažiprsta. U vezi sa X5, imam i to drvo i u odnosu kvalitet/cena je jedno od najboljih, ali ne verujem da ćemo ići na njega jer u toj brzini ima i boljih, ali su sva naravno skuplja.

Juče smo bili na turniru u Kovačici, par ljudi mi je reklo da je konkurencija jaka pa smo ovog puta bili samo gledaoci (to su deca 3 i više godine starija od Marka, zabavišta nije bilo), ali i da sam ga prijavio ne bi se obrukao. Verujem da bi bio u gornjoj polovini plasmana za 1-2 razred, tako da ćemo sledeći put verovatno okušati sreću i u toj kategoriji.

Apropo aktiviranja tate u pravu ste naravno, toga će biti koliko može a do sada nije bilo jer se tata više angažovao da se konačno napravi neka škola u Pančevu, a sada kada je to koliko-toliko oformljeno ostaje da i on da svoj doprinos.

Marko nije igrao celo leto, počeli smo ovih dana i prvo što sam primetio je da je izgubio na tehnici, više frlja loptu i nepravilnije udara. Ali sada je dosta fizički jači pa ću ovih dana snimiti i jedan svežiji klip (onaj sa početka teme je star više od tri meseca) koga možemo iskomentarisati, hvala.

Ti komentari na YT su čista budalaština i nemoj da obraćaš pažnju na to. Što se Marka tiče važno je da se dete zainteresuje i animira, sa njim redovno i kvalitetno da se radi i rezultati za ovako talentovanog dečaka neće izostati. Što se tiče Vašeg "posmatračkog"učešća naturniru u Kovačici mislim da ste bez obzira na jačinu turnira trebali ste Marka da "bacite u vatru" i da se oproba sa jačima od sebe. On će tako samo napredovati, njemu će to samo da koristi, bez obzira šta uradi na tako jakom turniru. Rezultat u takvim situacijama nije važan, već "kaljenje" deteta i njegova afirmacija za buduće. Kada se jednom oproba na takvom turniru, već će na sledećem treningu ozbiljnije da se priprema za sledeći turnir da bude još bolji. To je jedan od načina da tako talentovano dete napreduje.
Samo napred. Imate moju punu podršku. Pozdravite Marka i sve najbolje. :thumbsup: :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod Cermet » 26.09.2013, 00:32

Milantra hvala još jednom na podršci, znači ona u početku posebno što ni tata nema nekog iskustva na turnirima.

No srećom brzo učimo, evo do sada smo bili na dva turnira i odmah smo naučili smo da se tamo dešavaju čudne stvari. Najpre su u Skorenovcu u Markovoj grupi bila deca dve godine starija od njega, ali pošto nam je to bio prvi put nije mi padalo na pamet da bilo šta pitam, posebno što za tim nije bilo ni potrebe jer je sve ubedljivo pobedio.

Međutim, sada u Kovačici grupa zabavište u pozivu uopšte nije postojala. Lomio sam se da li da ga prijavim za 1-2 razred u kome su takmičari preko 3 godine stariji od njega. Ali pošto lično znam Luku Damnjanovića iz Dobanovaca, dečka koji realno dominira tom kategorijom i sa kim Marko nema šanse, (pogrešno) sam procenio da su i ostali približni kao on, pa sam odustao od prijavljivanja.

Otišli smo samo da pogledamo i čim smo došli mnogi su nas sada i prepoznali, jer su svi oni bili i u Skorenovcu nedelju dana ranije.

U Kovačici su sudije bili moji prijatelji iz Pančeva (jedan je i internacionalni), i čim su nas videli odmah su predlagali da prijavim i Marka. Ja kažem neću jer nisam najabljen a čuo sam i da nije praksa da nenajavljeni učestvuju, rekoh da se ne trpam bez potrebe. Međutim, odmah smo primetili i par dečaka koje je Marko u Skorenovcu lagano dobio, jednog i sa nulom, da igraju, i začudili smo se što su ih uopšte prijavili za 1-2 razred kada su toliko slabi.

Međutim, ne lezi vraže, uveče pogledamo slike i klipove sa dodele nagrada i vidimo da su organizatori 'ladno na licu mesta uveli klasu zabavište, ubacili svoja dva pulena, spustili devojčice 1-2 razred u tu novoformiranu klasu (koja u pozivu nije ni postojala) - i na kraju medalje podelili između sebe i svojih prijatelja.

Odmah to veče me je zvalo nekoliko ljudi da mi kažu da smo direktno prevareni jer grupe zabavište u pozivu uopšte nije bilo, a ako su odlučili da je formiraju tokom turnira, onda je trebalo javno da pozovu sve prisutne i zainteresovane, posebno što su Marka sada već svi znali a i bio im je bukvalno ispred očiju.

Ali šta je tu je, dakle i da sam ga prijavio za dečake 1-2 razred ne bi imao neke šanse jer je tu konkurencija jaka, a ni u tom slučaju za zabavište ne bi igrao. A da je posle video da su plasman u toj novouvedenoj klasi zabavišta uzeli i neki koje je on nedelju dana ranije u Skorenovcu deklasirao (nekoliko setova je završeno i sa 11:0), cenim da bi se prilično demoralisao i osetio u pravom smislu prevarenim (mada to jeste i sada, ali mu to nisam rekao).

Zato bih molio Vladu Šćepanovića i ostale koji imaju iskustva sa tim lokalnim turnirima da kažu do koje mere idu nameštaljke organizatora? Ili drugim rečima, šta se može tolerisati a šta ne, jer iz ovog našeg kratkog iskustva već vidimo mnoge blago rečeno čudne stvari, pa da znamo da li je to praksa?

Jesu li nepravilnosti ovakvog i sličnog tipa uobičajene i da se pomirimo sa njima, ili da na takve stvari ubuduće nekako reagujemo? Hvala.
Cermet

Postod milantra » 26.09.2013, 12:35

Cermet je napisao:Milantra hvala još jednom na podršci, znači ona u početku posebno što ni tata nema nekog iskustva na turnirima.

No srećom brzo učimo, evo do sada smo bili na dva turnira i odmah smo naučili smo da se tamo dešavaju čudne stvari. Najpre su u Skorenovcu u Markovoj grupi bila deca dve godine starija od njega, ali pošto nam je to bio prvi put nije mi padalo na pamet da bilo šta pitam, posebno što za tim nije bilo ni potrebe jer je sve ubedljivo pobedio.

Međutim, sada u Kovačici grupa zabavište u pozivu uopšte nije postojala. Lomio sam se da li da ga prijavim za 1-2 razred u kome su takmičari preko 3 godine stariji od njega. Ali pošto lično znam Luku Damnjanovića iz Dobanovaca, dečka koji realno dominira tom kategorijom i sa kim Marko nema šanse, (pogrešno) sam procenio da su i ostali približni kao on, pa sam odustao od prijavljivanja.

Otišli smo samo da pogledamo i čim smo došli mnogi su nas sada i prepoznali, jer su svi oni bili i u Skorenovcu nedelju dana ranije.

U Kovačici su sudije bili moji prijatelji iz Pančeva (jedan je i internacionalni), i čim su nas videli odmah su predlagali da prijavim i Marka. Ja kažem neću jer nisam najabljen a čuo sam i da nije praksa da nenajavljeni učestvuju, rekoh da se ne trpam bez potrebe. Međutim, odmah smo primetili i par dečaka koje je Marko u Skorenovcu lagano dobio, jednog i sa nulom, da igraju, i začudili smo se što su ih uopšte prijavili za 1-2 razred kada su toliko slabi.

Međutim, ne lezi vraže, uveče pogledamo slike i klipove sa dodele nagrada i vidimo da su organizatori 'ladno na licu mesta uveli klasu zabavište, ubacili svoja dva pulena, spustili devojčice 1-2 razred u tu novoformiranu klasu (koja u pozivu nije ni postojala) - i na kraju medalje podelili između sebe i svojih prijatelja.

Odmah to veče me je zvalo nekoliko ljudi da mi kažu da smo direktno prevareni jer grupe zabavište u pozivu uopšte nije bilo, a ako su odlučili da je formiraju tokom turnira, onda je trebalo javno da pozovu sve prisutne i zainteresovane, posebno što su Marka sada već svi znali a i bio im je bukvalno ispred očiju.

Ali šta je tu je, dakle i da sam ga prijavio za dečake 1-2 razred ne bi imao neke šanse jer je tu konkurencija jaka, a ni u tom slučaju za zabavište ne bi igrao. A da je posle video da su plasman u toj novouvedenoj klasi zabavišta uzeli i neki koje je on nedelju dana ranije u Skorenovcu deklasirao (nekoliko setova je završeno i sa 11:0), cenim da bi se prilično demoralisao i osetio u pravom smislu prevarenim (mada to jeste i sada, ali mu to nisam rekao).

Zato bih molio Vladu Šćepanovića i ostale koji imaju iskustva sa tim lokalnim turnirima da kažu do koje mere idu nameštaljke organizatora? Ili drugim rečima, šta se može tolerisati a šta ne, jer iz ovog našeg kratkog iskustva već vidimo mnoge blago rečeno čudne stvari, pa da znamo da li je to praksa?

Jesu li nepravilnosti ovakvog i sličnog tipa uobičajene i da se pomirimo sa njima, ili da na takve stvari ubuduće nekako reagujemo? Hvala.

Dragi prijatelju,
Ne bih da Vas plašim i odvraćam od učešća Vašeg deteta na turnirima, ali nagledaćete se svega i svačega. Nemojte da Vas to pokoleba u Markovom napredovanju. Elem,da se vratim na napredovanje Vašeg Marka i da Vam kažem da ga što više vodite na turnire (naravno ukoliko možete sve to finansijski da pokrijete). Tako će samo napredovati. Uočio sam jednu stvar koju ste naveli, a na koju bih Vam ukazao. Radi se o tome da ste naveli da je Marko pojedine dečake pobeđivao sa 11:0. Dao bih Vam savet, a vi ga prenesite Marku da u situaciji kada vodi 10:0, sportski je sledeći poen pokloniti protivniku, bilo da se radi o namernom serviranju u mrežicu ili o vraćanju serve preko stola ili u mrežicu. To je fairplay i naučite ga tome. Na taj način pokazuje poštovanje prema protivniku.
Veliki pozdrav Vama i Marku. :wave:
P.S. Nadam se da ću imati prilike da mu na nekom turniru sudim. Biće mi zadovoljstvo da ga upoznam.
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod scvlada » 26.09.2013, 15:36

Ne verujem da je Jan u Kovačici nešto nameštao.Iz iskustva znam da je tamo uvek bilo jako puno dece pa je verovatno iz tog razloga izostavio grupu predskolaraca,a kad je video na licu mesta da može da izađe u susret i tom uzrastu i da i njih uključi u takmičenju on je to i uradio.Nameštanja u tako malom uzrastu i kasnije nema mnogo,uvek je tu jedno ili dva deteta koje dominira a ostali kako ih sreća pogleda.To više nemoj ni da gledaš,treba da razmišljaš da on dođe u situaciju da se njega klone iz žreba a da je njemu svejedno jer je najbolji.To nek ti bude cilj,a žreb manje više,nekad je toliko loš da izgleda da ne može gore a nekad bude jako lak.Ne razmišljaj sad o tome.Mnogo je rano :hello:
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod Cermet » 28.09.2013, 22:30

Hvala, prenosim samo kako je bilo što može da potvrdi i bilo ko drugi ko je bio prisutan, a iskusniji mogu da kažu da li su takve stvari uobičajene ili ne.

U pozivu za turnir predškolska grupa uopšte nije postojala, iz meni nepoznatih razloga, što se može i javno videti http://www.stsv.rs/fileadmin/Kovcica_Open_2013.pdf.

Zato se nismo ni mogli prijaviti. Ali kada smo došli, dvojica dečaka predškolaca, jedan iz Kovačice i jedan iz njima prijateljskog kluba, su već igrali, što su takođe svi videli jer su bili upadljivi.

U grupi devojčice 1-2 razred bilo je prijavljeno samo dve i u toku takmičenja su odlučili da njih spuste u grupu zabavište i da im dodele prvo i drugo mesto za zabavište, a da dvostruko treće mesto pripadne toj dvojici dečaka koje sam gore pomenuo.

To je odlučeno na sam dan turnira i na to se nije moglo uticati niti dodatno nekog prijaviti. Dakle iako prijava za zabavište nije bilo ni u pozivu i ni kasnije, na kraju je i za tu klasu napravljen kompletan završni plasman koji se na sajtu organizatora takođe može javno videti http://www.stkslavija96.com/sites/defau ... rijama.pdf. U tom plasmanu za zabavište prvo i drugo mesto zauzimaju devojčice 1-2 razred, a dva treća mesta dodeljena su tim dečacima koji su prijavljeni na način na koji niko drugi nije mogao da se prijavi.

Ovo je bilo sasvim očigledno svakome tamo i to može da potvrdi, pa iako verovatno niko nema pravo da se ljuti, prisutni su dosta to komentarisali i u toku turnira a i kasnije.

@ Milantra hvala za savet, nisam ga znao, javno se obavezujem da Marko više nikoga neće pobediti sa 11:0 :)
Cermet

Postod Pedja » 03.10.2013, 09:56

http://www.youtube.com/watch?v=La8dqngQv_s
У организацији Стонотениског савез Београда – регион Београд, под покрoвитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда, одржан је стонотениски камп у Кучеву од 22. до 30. августа 2013. Учесници кампа су били смештени у хотелу "Рудник" у Кучеву, у изванредним условима, са спортско-рекреативним делом који обухвата полуолимпијски затворени базен и теретану. На кампу је учествовало 24 млада играча и играчица, 4 тренера и 1 спаринг партнер.

Учесници кампа су били: Јовичић Матија - СТАК, Шћепановић Софија - Црвена звезда, Александрић Ана - Црвена Звезда, Стајић Марија - Црвена Звезда, Маринковић Никола – СТАК, Јовичић Лука – СТАК, Маринковић Милош – СТАК, Скелеџија Тодор – СТАК, Илић Владимир - Црвена Звезда, Петровић Марко - Ђурђевград, Цветковић Немања - Смедерево, Поповић Емилија – Барајево, Поповић Тијана – Барајево, Вељковић Александар – Синђелић, Чукић Шћепан - Ђурђевград, Ђуровић Игор - Ђурђевград, Петровић Тијана – Барајево, Ђоковић Саша - Црвена Звезда, Оклобџија Нора - Црвена Звезда, Јовановић Лука – СТАК, Пејчић Вера – Спарк, Гркавац Стеван – Црвена звезда, Стајић Филип – Црвена звезда, Јанићијевић Владимир – Стак.

Руководилац припрема је био проф. Владимир Мраовић, а тренери су били Нада Цветковић, Љубомир Петровић и Ђукић Милош. Спаринг партнер је био Звонимир Бритка. Видео извештај са кампа можете погледати на следећем линку. Фотографије можете погледати испод овог текста.
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

PrethodniSledeća

Povratak na Trening