Pomoc pri odabiru 'originalne' bty opreme :D

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Pomoc pri odabiru 'originalne' bty opreme :D

Postod bindra » 07.07.2011, 20:29

Iz prve ruke.Alc imam preko godinu dana,drvo je idealno za "igranje" dakle ako njega uzmes neces se pokajati nimalo.Skoro sam kupio T 5000 i vec se oseti frka u igri jer je kao katapult.Verovatno bi posle nekog vremena privikavanja i sa njim mogao da igram,ali trenutno ne zelim da pokvarim ovo malo sto sam naucio za ove dve godine.Sto se tice Tenergy guma,prvih godinu ipo sam igrao sa 64 i 05 a u poslednjih tri meseca sa 05 fx.Ako nisi neki vrstan igrac onda uzmi 05 fx i ima da se naigras-nekako si opusteniji i sigurniji sa njima.Inace ja planiram da sledece godine kupim ZLF jer mi je on nekako najslicniji sa ALC-om(moj sin ima Andro kinetic supreme ZLF koji je fantastican reket,sa takvim igra Cuba Subotic).Toliko od mojih iskustava i to je moje misljenje,a ti sam odluci sta ces i nek ti je sa srecom kupovina.Pozdrav !!!
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod First » 07.07.2011, 22:52

Bindra brate, gume prebacuj na T5000, a decku prodaj alc, pa da peglamo malo :-D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ZoranV » 08.07.2011, 13:02

marko.games je napisao:Pogresno ste me shvatili...rekao sam da igram uglavnom sa par drugara...a igramo minimum 3x nedeljno :)
Tako da ne brinite za tehniku, a isto tako ne bih da imam schlager carbon i da se mucim sa njim. Mislio sam neko skupo drvo sa kojim bih mogao da se pohvatam bez puno privikavanja :D

TBS je izgleda u proseku barem za 5 grama tezi od tb alc, pa je time tb alc i malo sporiji...taman za tebe, zbog brzog privikavanja..., a gume t05fx...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod djordjestanic » 08.07.2011, 14:14

ZoranV je napisao:
marko.games je napisao:Pogresno ste me shvatili...rekao sam da igram uglavnom sa par drugara...a igramo minimum 3x nedeljno :)
Tako da ne brinite za tehniku, a isto tako ne bih da imam schlager carbon i da se mucim sa njim. Mislio sam neko skupo drvo sa kojim bih mogao da se pohvatam bez puno privikavanja :D

TBS je izgleda u proseku barem za 5 grama tezi od tb alc, pa je time tb alc i malo sporiji...taman za tebe, zbog brzog privikavanja..., a gume t05fx...

Zorane nemoj da pišeš bezveze. Kako si mogao da zakljušiš da je sporiji? ALC je fantastično drvo i ko god može sebi da ga priušti ja bih mu ga savetovao. Sa tim drvetom se može sve izvesti. Kontrola je odlična. MEĐUTIM kao i svakom sportu ne dobija oprema nego onaj ko igra. Ako nisi učio stoni tenis nećeš ni moći da vladaš naprednim oružjem kao što je ALC sa tenergy gumama. Tenergy naravno ima da se kupi i u debljini 1,7 što je i više nego dovoljno energije na ALC-u.

Imao sam 2,1mm T05 na obe strane. To je RAZARAČ ali problem je što je taj razarač težak pa sam prešeo na 1,9. Malo sam izgubio na brzine i energije koje su dolazile od 2,1 a dobio na brzini ruke zbog manje težine... Sada sam naručio kombinaciju 1,9 i 1,7.

Naravoučenije:

Nije potreban najbrži reket i najdeblje gume, ako se ne takmičiš uzmi nešto jeftinije (opet ona Joola akcija mi deluje super a čak je i dovoljno brzo) a najvašnije je igrati i napredovati u svojoj igri.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod marko.games » 08.07.2011, 15:09

jesam li pomenuo da cu to da dobijem besplatno? :p
mislim da sam odlucio....uzecu alc, ali mi se nesto ne svidja da stavim istu gumu sa obe strane, koja je razlika izmedju t05, 25 i 64?
At any moment, you have the ability to
dramatically change any area of your life, or
follow your heart's deepest desires. It's yours to
create, any way you want it.
marko.games

Pridružio se: 07.06.2011, 22:57

Postod filip » 08.07.2011, 15:20

Stavi 05 na fh i 64 na bh. Kad je vec dzabe, ja bi uzeo Mizutanija, pa kud puklo da puklo. Ako ti se ne svidi, lagano ces ga zameniti za alc i jos ces i para dobiti...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod marko.games » 08.07.2011, 16:00

je li bolje da stavim fx ili obicni, a zar nije 64 brza od 05, sta ce mi brza na bh?
..i ima neko da je igrao sa sve tri da mi kaze razliku :) ?
At any moment, you have the ability to
dramatically change any area of your life, or
follow your heart's deepest desires. It's yours to
create, any way you want it.
marko.games

Pridružio se: 07.06.2011, 22:57

Postod filip » 08.07.2011, 17:55

Meni je sve jedno da li na fh stavljam 05 ili 64, obican ili fx, ne moram uopste da menjam udarac. 64 po meni ima malo vecu kontrolu od 05.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod First » 08.07.2011, 19:06

Ako mene pitas, uzmi Alc i stavi na FH 05 1.9mm, a na BH 05fx 1.9mm i ima da budes prezadovoljan. Bolja kontrola na BH strani, bez gubljenja brzine. 64-ka jeste brza od 05 i uglavnom se koristi za igru dalje od stola, ali zato ima nizi ugao bacanja i malo bolju kontrolu od 05, pa je zato cesto stavljaju na BH stranu.

E sad jedno naravoucenije: Jeste da zvuci nerezonski, ali ako malo razmislite i nije tako ;) Kad god sam imao sporiji reket, da tako kazem ucenicki, vise sam nazadovao nego napredovao. Zasto? Pa zato sto sam upravo tom velikom kontrolom, sporjim gumama prikrivao udarce koje nisam izvodio tehnicki dobro jer u takvoj situaciji moji nedostatci nisu dolazili toliko do izrazaja. Primer, ne zatvoris dovoljno dobro reket prilikom bh udarca i imas sporu guma, loptica ce svakako zavrsiti na stolu i ti si zadovoljan jer to i jeste cilj i mislis da je udarac ok. Uzmes brzo drvo i brze gume i izvedes isti takav udarac i lopta odleti 5 metara preko stola. Taj brzi reket ti omogucava da spoznas realnost, tj. da brze uvidis svoje mane i brze ih otklonih. Onda se vratis na taj spori i sve ti izgleda tako jednostavno. Mozda deluje malo konfuzno, ali razmislite o tome ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod bindra » 08.07.2011, 19:19

Ti si genije First...Pozdrav svima samo sto sam stigao iz Grcke,ako uspem da se probudim ujutru idem kod cika Vlade u MZ 4 jul na turnir yeah !!!
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema